REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

A decis să facă economie la apă, că tot a fost potop la Constanța! Video

A decis să facă economie la apă, că tot a fost potop la Constanța! Video

Replica API 9 iunie 2022 | 00:09 3022

A fost potop în Constanţa, în noaptea de 5 spre 6 iunie. Şi când spunem potop nu exagerăm. Copaci căzuţi, maşini distruse, locuinţe inundate - au fost elementele care au creionat peisajul urbei de la malul mării la acea dată. „Apa trecea, efectiv, prin ramele ferestrelor, în toiul nopţii şi mi-a inundat sufrageria”, au spus oamenii. Însă, iată că, după ce furtuna s-a mai domolit, au existat şi oameni fericiţi. Cum românul este campion în a găsi o parte bună în tot şi toate, iată că şi ploaia s-a dovedit a fi utilă.

La bustul gol, în bermude şi papuci, un bărbat a decis să profite şi să găsească un sens bun şi vremii neprielnice. Iar când îţi pică apa din cer, la propriu, apăi de ce să nu te pui pe un spălat straşnic? Aşa a gândit şi omul în cauză, care s-a înarmat cu o cârpă şi s-a apucat să-şi spele de zor maşina. În timp ce el îşi vedea de treabă, au apărut şi spectatorii, care s-au amuzat copios. Totul s-a petrecut în staţiunea Mamaia.

Din aceeaşi categorie, amintim că la Constanţa mereu au fost înregistrate astfel de situaţii practico – amuzante. Spre exemplu, altă dată, nişte constănţeni au ieşit cu caiacul pe străzile inundate sau s-au apucat să înoate.

Video:

Revenind la potopul din noaptea de 5 spre 6 iunie, bilanţul a fost unul destul de grav.

A plouat torențial, iar vântul a suflat cu o putere de neimaginat, fiind vorba de mașini distruse, zeci de copaci puși la pământ și gospodării inundate.

„Pe la 3 şi ceva noaptea s-a pornit. M-am trezit din cauza zgomotului şi am apucat să închid repede geamurile. Dar degeaba. Mă uitam cum apa trecea, efectiv, prin ramele ferestrelor şi şiroia pe parchet. Am adus găleata şi mopul şi am tot strâns... Când s-a mai domolit potopul şi nu a mai intrat apă, am realizat că umplusem toată găleata cu apă. În primă fază am crezut că e o problemă de la mine, că e tâmplăria din PCV defectă, însă, a doua zi, când am vorbit cu alte persoane, rude, vecini, prieteni, am realizat că a fost o situaţia generalizată. A fost debitul de apă atât de mare încât trecea prin tâmplărie. Nu am mai întâlnit aşa ceva, vă spun sincer”, a declarat, pentru Replica, un constănţean.

Detalii despre bilanţul potopului, aici: Jale în Constanța, după potop: mașini blocate, distruse și gospodării inundate

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar scrie-ti ca e prostan cu Opel???
1
0
Ar treb sai i se dea premiu...
1
0
mergeti la spalatorie, nu mai spalati pe strazi in fata casei masinile
0
0
saracul a mincat iaurt cu piine ca sa vina in mamaia,asa ca s-a hotarit sa spele masina ca tot ploua.
1
0
Era un Uberist...
0
0
Omu face economie la apa la fel cum faceti voi economie de neuroni folositi la scrisul articolelor. Pare un ziar de asociatie de bloc. Cel mult.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212