rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 5 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Concurs cu cântec!

A fost reluat concursul la Avocatul Poporului: a câştigat, din nou, fiica şefei Biroului Teritorial Constanţa

Alt concurs, alt scandal! Concursul privind ocuparea a mai multor posturi din cadrul instituției Avocatului Poporului, la Birourile Teritoriale din țară, s-a reluat pentru a doua oară, asta după ce mai mulți candidați, printre care și o constănțeancă, au sesizat instituția privind presupuse nereguli la concurs. Aceștia acuzau că există legături suspecte între persoane din sistem şi anumiţi candidaţi.

Spre exemplu, fiica șefei de la Constanța se numără printre candidații care au susținut examenul pentru postul din Constanța. A câștigat și pe data de 24 septembrie, dar și a doua oară! Reluarea concursului și rezultatul lui a stârnit, din nou, controverse şi multe întrebări în rândul candidaților.

Pentru postul de expert în cadrul Biroului Teritorial Constanța s-au înscris Caiali Ildîz, Ion Andrea Florentina, Alina Pangrate (fiica expertului coordonator la Biroului Teritorial Constanța, Felicia Nedea), Ioana Popescu, Ștefania Roberta Popa și Traian Tîmpeanu. Toți concurenții au fost admiși la selecția dosarului. Pe 12 noiembrie a avut loc proba scris de specialitate.

Doar trei au fost declarați admiși, respectiv: Caiali Ildîz, Ion Andrea Florentina, Alina Pangrate (fiica expertului coordonator la Biroului Teritorial Constanța, Felicia Nedea). Vineri, 16 noiembrie, a avut loc proba interviului. Cel mai mare punctaj l-a avut, cine credeți? Alina Pangrate, care a obținut 89,66 puncte. Caiali Ildîz a obținut 62,60 puncte, iar Florentina Andreea Ion-71 puncte.

Candidat: ”În cine să mai avem încredere?”

Rezultat care a stârnit furia contracandidaților. ”Nu credem că este posibil ca funcțiile respective să fie câștigate pe bună dreptate, fără intervenția părinților sau fără a se știi dinainte subiectele de examen, tocmai de copiii coordonatorilor. Astfel, la Constanta, postul de expert a fost câștigat tot de Pangrate Alina Georgiana.

Ne intrebăm cum este posibil ca tocmai fiica Feliciei Nedea să fie câștigatoarea acestui concurs...Dacă nici în Instituția Avocatului Poporului, care se ocupă cu promovarea și protejarea drepturilor și libertăților oamenilor, nu putem avea încredere, atunci în cine să mai avem încredere”, se întreabă, retoric, un candidat pentru postul din Constanța.

”În mod normal, pentru a nu exista suspiciuni de acest fel, fiica nu trebuia lăsată să se înscrie la concurs. Este normal ca Felicia Nedea preferă să lucreze cu fiica ei și nu cu una din celelalte candidate care nu are nici o relație de rudenie cu dumneaei sau cu alt angajat din cadrul institutiei Avocatul Poporului”, a spus, pentru Replica, Andreea Ion.

Reamintim că Instituția Avocatul Poporului a organizat, anterior, concurs pentru ocuparea a 8 posturi vacante la Domeniul de activitate Apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului, având loc pe 24 septembrie. Pentru postul de expert-specialiazare juridică, de la Constanța, 10 persoane și-au depus dosarele de înscriere, însă doar două au participat la examen, celelalte fiind respinse după selecția dosarelor.

Astfel, Anida Murad și Alina Pangrate sunt candidatele care s-au bătut pentru singurul post de expert din cadrul Biroului Teritorial Constanța. Au susținut proba scrisă de specialitate, unde Anda Murad a obținut 66 puncte, iar Alina Pangrate 53 puncte; proba practică de utilizare a calculatorului, Murad obținând 77 opuncte, iar contracandida ei, 100 puncte și proba interviului. Anda Murad a ”bifat” 68,33, iar Pangrate 82,66 puncte.

La acea vreme, avocata Anida Murat a declarat, pentru Replica de Constanța, că are suspiciuni mari cu privire la corectitudinea concursului, în contextul în care contracandidata ei este fiica expertului coordonator la Biroului Teritorial Constanța, Felicia Nedea. Aceasta consideră că Pangrete a știut subiectele, în special la proba calculatorului, aceasta îmbrăcând forma unei surprize. În urma sesizările transmise la Avocatul Poporului, s-a decis reluarea concursului!

Mirela PASCAL

marţi, 20 noiembrie 2018215
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

03De la Mosu(27 dec 07:02)
Am cautat, baremul, in functie de care au fost corectate lucrarile scrise. Nu a fost afisat. Cum ar fi fost sa aiba candidatii posibilitatea sa isi evalueze si ei , lucrarile. Dezastru pentru Comisia Legislativa. Despre transparenta care a fost respectata doar in modul de sigilare al lucrarilor scrise: colt indoit, eticheta aplicata doar pe colt, astfel incat se putea deslusi, cu putin efort, ce-i drept, numele candidatului. Profesii si functii, "transmise " in neam sau "prin concesii reciproce".
05despre sistem(26 noi 10:52)
Doamna Nedea este coordonatorul Biroului Teritorial? Fiica doamnei isi va desfasura activitatea sub coordonarea mamei, in acelasi birou? Este un vadit conflict de interese, mama are un interes personal, direct sa ii asigure fiicei, acum si un loc de munca. Avocatul Poporului are obligatia sa se sesizeze din oficiu in astfel de situatii. Autoritatea pubica care accepta incalcarea legii este, insasi institutia pe care o conduce. Ce sa intelegem, concursul este legal pentru ca mama nu a intervenit pentru fiica sau ca va fi obiectiva in activitatea pe care o vor realiza? Birou Teritorial, S.R.L.
013Pt Balan(21 noi 08:25)
Au luat si restul candidatilor draga dobitoc sau dobitoaca, numai ca fiind un singur post disponibil si ala asigurat de mamica pentru fetita ei, normal ca restul nu au avut sanse reale sa se lupte pentru el. Ar fi trebuit sa o vezi pe duduia in cauza ce fata are si cat de sfidator privea pe toata lumea....normal daca o asigurase mamica ca postul este al ei!
37Despre oportunisti(21 noi 05:35)
Pai da, coordonare in familie, la serviciu, colege de birou, relatia perfecta mama-fiica. Cum ar fi fost sa ii spuna: nu te inscrie mama la concurs, ca la cat esti de desteapta si pregatita, o sa il iei si ne ies vorbe mama.
00Rumburak(20 noi 20:10)
Bai replica, hotareste-te in plm cum o cheama pe fata aia? Murad sau Murad, Anida sau Anda? Jalnicilor ce sunteti! Marsh la scoala primara!
181Balan(20 noi 19:47)
Sunteti dobitoci de mancatori de cacat, niste ofticati ca nu ati reusit si incercati sa va scuzati acuzand...in fapt sunteti prosti gramada...daca erati pregatiti cum de nu ati luat?mi-e scarba de voi oameni de nimic
112mari(20 noi 17:49)
Cum sa mearga ceva in tara asta cind un copil fara sprijin n-are sanse sa ocupe un asemenea loc de munca --Tara asta e condusa de beizadele
022despre interviu(20 noi 15:00)
La interviu trebuiau testate abilitati si cunostinte impuse de funtie, capacitatea de analiza si sinteza, motivatia candidatului, comportamentul in situatiile de criza, initiativa si creativitate, cfm HG. A fost de fapt un examen oral, cu bilete. Fara prezentare, fara motivatie, fara a comunica cu comisia.Este un viciu de procedura. Nu are rost sa mai contestam. Despre conflictul de interese intre mama-coordonator al fiicei, in acelasi birou, nici macar institutie, alt compartiment, ce sa mai zicem?
020Eu Ion(20 noi 13:24)
Daca ai fi fost la concurs sa vezi cate nereguli au fost, nu mai comentai aiurea doar ca sa te afli in treaba...Ai idee cat de desteapta este doamna in cauza? Crede-ma ca acest concurs a avut multe nereguli si nu doar in Constanta s-a luat concursul pe pile si relatii! Ar trebui sa nu mai comentati aiurea! Sau poate sunteti rude cu Pangrate si v-a pus sa ii luat apararea...Concursurile si interviurile de timpul asta ar trebui tinute cu subiecte facute atunci pe loc si nu de persoane din comisie! Era de asteptat ca va castiga Pangrate...Coruptie la Avocatul Poporului!
11pt cipaniada(20 noi 13:02)
dc mm tot te machidoni vorbesti cand in articol nu e prezent vreunul ... sau iti place sa mananci kkt ?
131EU Ion(20 noi 12:38)
Ce problema , daca nu ar fi fost fiica lui mama, mai facea cineva scandal? Nu trebuie numiti cei care nau au castigat sa fie ei multumiti. Daca este in copil bun si paritii sunt in conducere nu trebuie promovat ci pus sa matuer in alte locuri.Rusine contracandidatilor care nu sunt pregatiti si tot contesta.
09pt cipaniada(20 noi 10:41)
SA NU GENERALIZAM,nu sunt machidon nici atat cipan sau alte ramuri macedoromane DAR cipanii de care vorbiti si sunt agatati peste tot la stat vin pe o anumita retea care logic are intrarea la cineva de acolo de mai sus.Sa ne gandim care dintre acesti CIPANI sau ce famigli de CiPANI erau de pe vremea lui Ceausescu pe langa ei dar sunt si acum?Ghici cine lucra cu ei si ii servea ca un sclav si o face si acum dar la alt nivel?Cine sunt aia Cipani evident care au avut boom financiar dupa 89?Deschideti ochii si vedeti e in fata voastra totul,averi,afaceri,obiceiuri,anturaje,puteti sa vedeti singuri
027andreea(20 noi 10:35)
lasati vrajeala cu bine pregatita, trebuie scuturat bine sistemul din temelii, examenele trebuie trecute pe capacitate, si ca sfat ar fi bine sa promovati in comisiile de concurs oameni de valoare, care sa nu fie patati sau manjiti de nimeni
030pentru Dracon(20 noi 08:45)
Mai bine pregatita? Vai dar ce coincidenta...restul sa ia note asa apropiate una de alta, iar domnita pregatita sa ia cu 2 puncte mai mult...Iar la interviu, domnita pregatita a venit imbracata in blugi si pluover verde...asta arata respectul care l-a avut pentru membrii din comisie, care apropo erau toti la costum, la fel ca restul candidatilor! Dar la ce sa isi mai bata doamna capul cand stia ca postul este al ei, asigurat de mamica!
18@cipaniada(20 noi 08:12)
crezi ca la privat e altfel? poate doar la lopata si la betoniera difera ATAT!
305Dracon(20 noi 07:01)
V-a trecut prin cap ca Domnita castigatoare a fost mai bine pregatita?
117cipaniada(20 noi 03:29)
locurilor demunca la stat
mai mult...Replica
5 aug 00:31ReplicaȚEAPĂ turistică la RESORTUL lui ODAGIU de la Building Ștefan!

Cazarea în stațiunile românești poate deveni, de cele mai multe ori, o adevărată țeapă. Nu există zi în care...558

5 aug 23:49ReplicaSCANDAL în HENRI COANDĂ, cu PUMNI și AMENINȚĂRI cu MOARTEA! VIDEO317
5 aug 23:33ReplicaSIRIENII de la Mahmud Impex SRL au MĂRIT viteza la RIDICAREA Spitalului de Pediatrie213
5 aug 23:31ReplicaMetoda ȘMEN face SENZAȚIE la COSTINEȘTI, printre naivi!

Metoda Șmen a fost reinventată de către cunoscători fiind redenumită „metoda milionul”. De curând, această...192

5 aug 00:21ReplicaÎntr-o localitate din CONSTANȚA se SPARG CASELE ziua, în amiaza mare!345
5 aug 23:28ReplicaFemeia SPULBERATĂ pe TRECEREA de PIETONI, de la 23 AUGUST, era ANGAJATA PRIMĂRIEI181
5 aug 00:16ReplicaȘefa DSP: Dacă TURIȘTII au SIMPTOMATOLOGIE, să RĂMÂNĂ ACASĂ!

În cadrul unei conferințe de presă susținută, miercuri, 4 iulie, de către prefectul județului Silviu Coșa,...126

5 aug 00:00ReplicaACCIDENTE rutiere GRAVE în MEDGIDIA: COPII SPULBERAȚI de MAȘINA de GUNOI și LINIUȚE pe străzi!2833
5 aug 23:44ReplicaCUM pot PROVOCA ACCIDENTE mașinile parcate pe TROTUAR! Video141
5 aug 00:12ReplicaNOI MĂSURI în CONSTANȚA, după ce a CRESCUT numărului de CAZURI de COVID-19!

În contextul creșterii numărului zilnic de cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov2 dar și a creșterii incidenței,...177

5 aug 00:02ReplicaCondamnare DEFINITIVĂ pentru administratorul care TĂIA FACTURI FICTIVE156
5 aug 23:15ReplicaACCIDENT rutier cu 5 VICTIME, între stațiunile Saturn și Venus833
Vremea
24.3°24.1° - 24.3° joi, 5 august 2021
ConstanțaUmiditate: 87%
Vânt: 3.55 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
5 aug 00:00SportJO 2020: Halterofila transgen Laurel Hubbard şi-a anunţat retragerea sportivă

Halterofila neozeelandeză Laurel Hubbard, care a scris, luni la Tokyo, o pagină de istorie devenind prima sportivă...114

5 aug 00:00SportJO 2020: Brazilianca Ana Marcela Cunha, campioană olimpică la înot maraton 10 km

Brazilianca Ana Marcela Cunha a cucerit medalia de aur în proba de înot maraton 10 km din cadrul Jocurilor Olimpice de...36

5 aug 00:00SportJO 2020 - Atleta belarusă Kristina Timonovskaia a părăsit Tokyo la bordul unui avion cu destinaţia Viena

Atleta belarusă Kristina Timonovskaia, aflată în conflict cu autorităţile sportive din ţara sa, a părăsit...46

5 aug 00:00SportJO 2020 - Atletism: Aur şi record mondial pentru Sydney McLaughlin la 400 m garduri feminin

Atleta americană Sydney McLaughlin a cucerit primul său titlu de campioană olimpică la 400 m garduri, doborând...39

Local
5 aug 23:49LocalCERCETAT pentru TÂLHĂRIE în BUCUREŞTI, DEPISTAT în MAMAIA pentru că a REFUZAT să PLĂTEASCĂ

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, la data de 3 august a.c., un bărbat, de...305

5 aug 23:49LocalBărbat, CONDAMNAT pentru VIOL, ESCORTAT şi ÎNCARCERAT la Poarta Albă

Polițiști din cadrul Postului de Poliție 23 August, angrenați într-o acțiune pentru depistarea persoanelor...316

5 aug 23:49LocalTrei BĂRBAŢI, REŢINUŢI pentru FURT din AUTOTURISME

431

5 aug 23:44LocalACCIDENT rutier MORTAL între Celsy și Mihail Kogălniceanu

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, miercuri, 4 august a.c., între Celsy și Mihail...1082

5 aug 23:45LocalVestigii subacvatice – clipe de neuitat pentru turiști și constănțeni

Proiectul de tineret „Vestigii subacvatice”, finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de...256

5 aug 23:45LocalRAZII printre ŞOFERI: 30 de PERMISE de CONDUCERE, REŢINUTE

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanța, alături de polițiști ai Serviciului Rutier Tulcea, au...183

5 aug 23:45LocalUniversitatea Ovidius a lansat procedura de selecție a grupului țintă pentru proiectul RESTART4EDU

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 3 august - 10 septembrie a.c, selecție pentru...189

5 aug 23:46LocalCompetiții teatrale și recitaluri „amicale” la „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin“

Cea de-a treia ediție a evenimentului estival se va desfășura în perioada 6-29 august, în locul deja consacrat: în...220

5 aug 23:46LocalLocuitor din Henri Coandă, `FILAT` de camerele de supraveghere: iată ce a făcut!

849

Politică
5 aug 23:56PoliticăFenomenul certificatelor COVID false: Românii nevaccinaţi preferă să facă puşcărie decât să stea în carantină

Foarte mulţi români nevaccinaţi încearcă să fenteze autorităţile de la frontieră cu documente false. Aceştia...191

5 aug 23:58PoliticăKlaus Iohannis dă semnalul remanierii lui Stelian Ion: 'Sunt și eu nemulțumit'

Într-o perioadă în care se discută o posibilă remaniere a unor miniștri, Klaus Iohannis să un prim semnal...474

5 aug 23:57PoliticăSorin Cîmpeanu dă asigurări că elevii vor primi manuale la începutul anului şcolar

128

Interviuri
15 iul 00:07InterviuriLUPTĂTORUL Alex FILIP se RETRAGE din SPORT și intră în SHOWBIZ. VIDEO

Alex Filip, cunoscutul luptător de kickboxing profesionist, a fost prezent în cadrul studioului Replica de Constanța,...2516

16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1306

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

2184

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

De când a început sezonul estival, litoralul a devenit a doua casă pentru afaceristul și omul politic Viorel...11629

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1514

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

2284

Monden
5 aug 00:00MondenCompania de producţie a lui Reese Witherspoon, achiziţionată de un mare fond de investiţii

Compania de producţie a lui Reese Witherspoon, aflată în spatele serialului de succes ''Big Little Lies'', a fost...38

5 aug 00:00MondenElvis Presley a murit din cauza genelor moştenite şi nu a drogurilor, potrivit unei noi cărţi biografice

În faţa ipotezei generale că problemele de sănătate ale lui Elvis Presley s-au produs din cauza dependenţei sale...46

5 aug 09:38MondenDivorţul soţilor Bill şi Melinda Gates a fost finalizat

38

5 aug 00:00MondenThe Weeknd anunţă piesa „Take My Breath“, primul extras din noul său album

Cântăreţul canadian The Weeknd lansează vineri piesa "Take My Breath", primul extras al noului său album de studio...33

5 aug 00:00MondenProducţia documentarului despre istoria formaţiei Led Zeppelin a fost finalizată

Bernard MacMahon, regizorul seriei de documentare ''American Epic'', a dezvăluit titlul mult aşteptatului său film...29

5 aug 09:33MondenAmazon va difuza primul episod din serialul „Stăpânul Inelelor“ în septembrie 2022

33

Mapamond
5 aug 00:00MapamondCoronavirus: Jumătate din populaţia Uniunii Europene a fost vaccinată cu schemă completă

Jumătate din populaţia Uniunii Europene este de acum vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19, potrivit...37

5 aug 00:00MapamondLiban - ONU: La un an după explozia din Beirut, o familie din trei are copii cu semne de traume

La un an după gigantica explozie din zona portuară a oraşului Beirut, o familie din trei din Liban are copii care...31

5 aug 00:00MapamondCoronavirus: Un nou record de infectări, raportat în Iran

29

5 aug 00:00MapamondUcraina: Un militant belarus a fost găsit spânzurat într-un parc din Kiev

Directorul unei organizaţii neguvernamentale, cu sediul la Kiev, ce acorda ajutor persoanelor care fugeau din calea...31

5 aug 00:00MapamondAmnesty: Arabia Saudită şi-a intensificat represiunea după ce a predat preşedinţia G20

Arabia Saudită şi-a intensificat de la începutul anului persecuţiile împotriva disidenţilor şi apărătorilor...40

5 aug 08:34MapamondLa New York, NEVACCINAȚII nu vor mai avea ACCES în restaurante, cinematografe și săli de sport

300

Sănătate
5 aug 00:00SănătateStudiu - Declanşarea bolii Alzheimer: Posibilă explicație găsită de cercetători

Plăcile amiloide ar putea provoca boala Alzheimer prin accelerarea degradării neurotransmiţătorilor, a constatat o...29

5 aug 02:18SănătateJumătate din populația UE e vaccinată: Valul 4, Delta, lovește în plin

Jumătate din populaţia Uniunii Europene este de acum vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19, potrivit...36

5 aug 00:00SănătateOctavian Jurma avertizează cu privire la valul patru: 'Relaxarea este înspăimântătoare'

30

5 aug 00:00SănătateAfecțiuni care îți pot da senzația de frig

Senzaţia generală de frig sau de mâini şi picioare reci poate ascunde o mulţime de afecţiuni. Pe lângă...35

5 aug 00:00SănătateMedicul Adrian Marinescu se opune vaccinării obligatorii. Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, se opune vaccinării obligatorii, teorie...35

5 aug 00:00SănătateStudiu: 56% dintre români cred în serviciile de telemedicină

Frica de condițiile din spitale i-a făcut pe români să fie mai încrezători în viitorul medicinei la distanță....31

5 aug 00:00SănătateINSP: Peste 2.000 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare; 262 cu Delta

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, până la data de 1 august, au fost confirmate 2.009...32

5 aug 00:00SănătateINSP: 23.784 de persoane vaccinate anti-COVID au avut test pozitiv după prima doză

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID până...33

5 aug 02:08SănătateMonica Pop, despre reacţiile adverse ale vaccinului

1105

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT