rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Concurs cu cântec!

A fost reluat concursul la Avocatul Poporului: a câştigat, din nou, fiica şefei Biroului Teritorial Constanţa

Alt concurs, alt scandal! Concursul privind ocuparea a mai multor posturi din cadrul instituției Avocatului Poporului, la Birourile Teritoriale din țară, s-a reluat pentru a doua oară, asta după ce mai mulți candidați, printre care și o constănțeancă, au sesizat instituția privind presupuse nereguli la concurs. Aceștia acuzau că există legături suspecte între persoane din sistem şi anumiţi candidaţi.

Spre exemplu, fiica șefei de la Constanța se numără printre candidații care au susținut examenul pentru postul din Constanța. A câștigat și pe data de 24 septembrie, dar și a doua oară! Reluarea concursului și rezultatul lui a stârnit, din nou, controverse şi multe întrebări în rândul candidaților.

Pentru postul de expert în cadrul Biroului Teritorial Constanța s-au înscris Caiali Ildîz, Ion Andrea Florentina, Alina Pangrate (fiica expertului coordonator la Biroului Teritorial Constanța, Felicia Nedea), Ioana Popescu, Ștefania Roberta Popa și Traian Tîmpeanu. Toți concurenții au fost admiși la selecția dosarului. Pe 12 noiembrie a avut loc proba scris de specialitate.

Doar trei au fost declarați admiși, respectiv: Caiali Ildîz, Ion Andrea Florentina, Alina Pangrate (fiica expertului coordonator la Biroului Teritorial Constanța, Felicia Nedea). Vineri, 16 noiembrie, a avut loc proba interviului. Cel mai mare punctaj l-a avut, cine credeți? Alina Pangrate, care a obținut 89,66 puncte. Caiali Ildîz a obținut 62,60 puncte, iar Florentina Andreea Ion-71 puncte.

Candidat: ”În cine să mai avem încredere?”

Rezultat care a stârnit furia contracandidaților. ”Nu credem că este posibil ca funcțiile respective să fie câștigate pe bună dreptate, fără intervenția părinților sau fără a se știi dinainte subiectele de examen, tocmai de copiii coordonatorilor. Astfel, la Constanta, postul de expert a fost câștigat tot de Pangrate Alina Georgiana.

Ne intrebăm cum este posibil ca tocmai fiica Feliciei Nedea să fie câștigatoarea acestui concurs...Dacă nici în Instituția Avocatului Poporului, care se ocupă cu promovarea și protejarea drepturilor și libertăților oamenilor, nu putem avea încredere, atunci în cine să mai avem încredere”, se întreabă, retoric, un candidat pentru postul din Constanța.

”În mod normal, pentru a nu exista suspiciuni de acest fel, fiica nu trebuia lăsată să se înscrie la concurs. Este normal ca Felicia Nedea preferă să lucreze cu fiica ei și nu cu una din celelalte candidate care nu are nici o relație de rudenie cu dumneaei sau cu alt angajat din cadrul institutiei Avocatul Poporului”, a spus, pentru Replica, Andreea Ion.

Reamintim că Instituția Avocatul Poporului a organizat, anterior, concurs pentru ocuparea a 8 posturi vacante la Domeniul de activitate Apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului, având loc pe 24 septembrie. Pentru postul de expert-specialiazare juridică, de la Constanța, 10 persoane și-au depus dosarele de înscriere, însă doar două au participat la examen, celelalte fiind respinse după selecția dosarelor.

Astfel, Anida Murad și Alina Pangrate sunt candidatele care s-au bătut pentru singurul post de expert din cadrul Biroului Teritorial Constanța. Au susținut proba scrisă de specialitate, unde Anda Murad a obținut 66 puncte, iar Alina Pangrate 53 puncte; proba practică de utilizare a calculatorului, Murad obținând 77 opuncte, iar contracandida ei, 100 puncte și proba interviului. Anda Murad a ”bifat” 68,33, iar Pangrate 82,66 puncte.

La acea vreme, avocata Anida Murat a declarat, pentru Replica de Constanța, că are suspiciuni mari cu privire la corectitudinea concursului, în contextul în care contracandidata ei este fiica expertului coordonator la Biroului Teritorial Constanța, Felicia Nedea. Aceasta consideră că Pangrete a știut subiectele, în special la proba calculatorului, aceasta îmbrăcând forma unei surprize. În urma sesizările transmise la Avocatul Poporului, s-a decis reluarea concursului!

Mirela PASCAL

marţi, 20 noiembrie 20181705
Comentarii

03De la Mosu(27 dec 07:02)
Am cautat, baremul, in functie de care au fost corectate lucrarile scrise. Nu a fost afisat. Cum ar fi fost sa aiba candidatii posibilitatea sa isi evalueze si ei , lucrarile. Dezastru pentru Comisia Legislativa. Despre transparenta care a fost respectata doar in modul de sigilare al lucrarilor scrise: colt indoit, eticheta aplicata doar pe colt, astfel incat se putea deslusi, cu putin efort, ce-i drept, numele candidatului. Profesii si functii, "transmise " in neam sau "prin concesii reciproce".
05despre sistem(26 noi 10:52)
Doamna Nedea este coordonatorul Biroului Teritorial? Fiica doamnei isi va desfasura activitatea sub coordonarea mamei, in acelasi birou? Este un vadit conflict de interese, mama are un interes personal, direct sa ii asigure fiicei, acum si un loc de munca. Avocatul Poporului are obligatia sa se sesizeze din oficiu in astfel de situatii. Autoritatea pubica care accepta incalcarea legii este, insasi institutia pe care o conduce. Ce sa intelegem, concursul este legal pentru ca mama nu a intervenit pentru fiica sau ca va fi obiectiva in activitatea pe care o vor realiza? Birou Teritorial, S.R.L.
013Pt Balan(21 noi 08:25)
Au luat si restul candidatilor draga dobitoc sau dobitoaca, numai ca fiind un singur post disponibil si ala asigurat de mamica pentru fetita ei, normal ca restul nu au avut sanse reale sa se lupte pentru el. Ar fi trebuit sa o vezi pe duduia in cauza ce fata are si cat de sfidator privea pe toata lumea....normal daca o asigurase mamica ca postul este al ei!
37Despre oportunisti(21 noi 05:35)
Pai da, coordonare in familie, la serviciu, colege de birou, relatia perfecta mama-fiica. Cum ar fi fost sa ii spuna: nu te inscrie mama la concurs, ca la cat esti de desteapta si pregatita, o sa il iei si ne ies vorbe mama.
00Rumburak(20 noi 20:10)
Bai replica, hotareste-te in plm cum o cheama pe fata aia? Murad sau Murad, Anida sau Anda? Jalnicilor ce sunteti! Marsh la scoala primara!
181Balan(20 noi 19:47)
Sunteti dobitoci de mancatori de cacat, niste ofticati ca nu ati reusit si incercati sa va scuzati acuzand...in fapt sunteti prosti gramada...daca erati pregatiti cum de nu ati luat?mi-e scarba de voi oameni de nimic
112mari(20 noi 17:49)
Cum sa mearga ceva in tara asta cind un copil fara sprijin n-are sanse sa ocupe un asemenea loc de munca --Tara asta e condusa de beizadele
022despre interviu(20 noi 15:00)
La interviu trebuiau testate abilitati si cunostinte impuse de funtie, capacitatea de analiza si sinteza, motivatia candidatului, comportamentul in situatiile de criza, initiativa si creativitate, cfm HG. A fost de fapt un examen oral, cu bilete. Fara prezentare, fara motivatie, fara a comunica cu comisia.Este un viciu de procedura. Nu are rost sa mai contestam. Despre conflictul de interese intre mama-coordonator al fiicei, in acelasi birou, nici macar institutie, alt compartiment, ce sa mai zicem?
020Eu Ion(20 noi 13:24)
Daca ai fi fost la concurs sa vezi cate nereguli au fost, nu mai comentai aiurea doar ca sa te afli in treaba...Ai idee cat de desteapta este doamna in cauza? Crede-ma ca acest concurs a avut multe nereguli si nu doar in Constanta s-a luat concursul pe pile si relatii! Ar trebui sa nu mai comentati aiurea! Sau poate sunteti rude cu Pangrate si v-a pus sa ii luat apararea...Concursurile si interviurile de timpul asta ar trebui tinute cu subiecte facute atunci pe loc si nu de persoane din comisie! Era de asteptat ca va castiga Pangrate...Coruptie la Avocatul Poporului!
11pt cipaniada(20 noi 13:02)
dc mm tot te machidoni vorbesti cand in articol nu e prezent vreunul ... sau iti place sa mananci kkt ?
131EU Ion(20 noi 12:38)
Ce problema , daca nu ar fi fost fiica lui mama, mai facea cineva scandal? Nu trebuie numiti cei care nau au castigat sa fie ei multumiti. Daca este in copil bun si paritii sunt in conducere nu trebuie promovat ci pus sa matuer in alte locuri.Rusine contracandidatilor care nu sunt pregatiti si tot contesta.
09pt cipaniada(20 noi 10:41)
SA NU GENERALIZAM,nu sunt machidon nici atat cipan sau alte ramuri macedoromane DAR cipanii de care vorbiti si sunt agatati peste tot la stat vin pe o anumita retea care logic are intrarea la cineva de acolo de mai sus.Sa ne gandim care dintre acesti CIPANI sau ce famigli de CiPANI erau de pe vremea lui Ceausescu pe langa ei dar sunt si acum?Ghici cine lucra cu ei si ii servea ca un sclav si o face si acum dar la alt nivel?Cine sunt aia Cipani evident care au avut boom financiar dupa 89?Deschideti ochii si vedeti e in fata voastra totul,averi,afaceri,obiceiuri,anturaje,puteti sa vedeti singuri
027andreea(20 noi 10:35)
lasati vrajeala cu bine pregatita, trebuie scuturat bine sistemul din temelii, examenele trebuie trecute pe capacitate, si ca sfat ar fi bine sa promovati in comisiile de concurs oameni de valoare, care sa nu fie patati sau manjiti de nimeni
030pentru Dracon(20 noi 08:45)
Mai bine pregatita? Vai dar ce coincidenta...restul sa ia note asa apropiate una de alta, iar domnita pregatita sa ia cu 2 puncte mai mult...Iar la interviu, domnita pregatita a venit imbracata in blugi si pluover verde...asta arata respectul care l-a avut pentru membrii din comisie, care apropo erau toti la costum, la fel ca restul candidatilor! Dar la ce sa isi mai bata doamna capul cand stia ca postul este al ei, asigurat de mamica!
18@cipaniada(20 noi 08:12)
crezi ca la privat e altfel? poate doar la lopata si la betoniera difera ATAT!
305Dracon(20 noi 07:01)
V-a trecut prin cap ca Domnita castigatoare a fost mai bine pregatita?
11MODJES. PUSCARIAS(20 noi 06:04)
Ca la AMBULANTA. BADESCU LAURENTIU ZIS SI MEDICUL MOARTE LA ANGAJAT PE NASISU VITICAN PE POST LA SSM. UN PROST SI UN IDIOT CA SI EL. VITICAN ADI ESTE SI FIUL MEDICILOR VITICAN SI NASI LUI BADESCU LAURENTIU MENEJERUL CRIMINAL DE LA AMBULANTA. DNA SE AUDE. BADESCULE PUSCARIA TE MANINCA LEPRA. MONSTRULE ESTI SCHIZOFRENIC DAR SIGUR VEI PLATI PT CRIMA
117cipaniada(20 noi 03:29)
locurilor demunca la stat
mai mult...Replica
25 mar 03:23ReplicaDOCUMENTE. Licitația pentru plaje, UN FIASCO: o societate a statului român CONTESTĂ atribuirea unui sector lui Bucovală

Rezultatele licitației organizate de dată recentă de Administrația Bazinală Apele Române Dobrogea Litoral, pentru...2337

25 mar 08:56ReplicaA ars acoperișul unei case din Constanța; flăcările s-au extins și la alte imobile - VIDEO!3194
25 mar 00:00ReplicaFraţii Micula au mai vândut un hotel din Neptun. Cine este suprinzătorul cumpărător3565
25 mar 01:26ReplicaTUN de 19 hectare. Expertiză judiciară care a 'mutat' un teren din Kogălniceanu la Constanţa, ANULATĂ de instanță!

Zoea Rădulescua pierdut terenurile de pe malul lacului Siutghiol! Procesul în care expertul judiciar al Tribunalului...1607

25 mar 10:38ReplicaUn alt BOLNAV de CANCER din Constanța a chemat în judecată Ministerul Sănătății871
25 mar 10:16ReplicaDosar pentru UCIDERE DIN CULPĂ după moartea judecătoarei Mihaela Șerban3681
25 mar 08:58ReplicaPlanul de Ordine al Poliției Locale Năvodari, aprobat de Consiliul Local. Iată cum vor acționa polițiștii locali!

Consilierii locali din Năvodari au aprobat, în cea mai recentă ședință de Consiliu Local, Planul de Ordine și...1638

24 mar 00:00ReplicaRegionala de Drumuri și Poduri Constanța s-a apucat de lucrări FĂRĂ AUTORIZAȚIE!520
25 mar 23:48ReplicaDuminică neagră! Accidente pe bandă rulantă, la Constanța. Două persoane au fost ÎNCĂTUȘATE!825
25 mar 00:00ReplicaDosarul FIN.CO.GE.RO. Italienii au cerut poprirea pe conturile Primăriei Constanța

Primăria Constanța, poprire pe conturi în dosarul cu FIN.CO.GE.RO.?! House 3000 Real Estate Investment, firma care a...896

25 mar 23:16ReplicaJudecătorii au 'curățat' Medgidia de tâlhari de temut!1723
25 mar 00:00ReplicaAlegeri la SNPPC Constanța. Vasile Zelca a fost confirmat președinte!592
Vremea
18.8°8.9° - 18.8° luni, 25 martie 2019
cer seninUmiditate: 75%
Vânt: 6.02 m/s din SSV
Presiune: 1013.45 milibari

Loto
6/49131826284549
5/407162036372
joker4132235394
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 mar 00:00SportOlanda - Germania: 2-3. Final dramatic la Amsterdam, în preliminariile EURO 2020

Olanda și Germania au făcut spectacol pe arena Johan Cruijff, din Amsterdam, în preliminariile pentru EURO 2020. A...251

25 mar 00:00SportEuro 2020. Victorii pentru Germania, Polonia și Belgia. Surpriză în Ungaria. Rezultatele și marcatorii

Meciurile din preliminariile Euro 2020 au început joi şi au continuat vineri cu alte 7 meciuri din prima etapă....336

25 mar 00:08SportSimona Halep merge în 'optimi' la Miami după un meci de aproape 3 ore

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în optimile de finală de la Miami, după ce a învins-o pe slovena Polona Hercog...492

25 mar 00:00SportAngelique Kerber (4 WTA), după ce a fost bătută de două ori în câteva zile de Bianca Andreescu: „Ești cea mai melodramatică jucătoare din istorie!”

Bianca Andreescu (18 ani, 24 WTA) a trecut de Angelique Kerber(4 WTA) scor 6-4, 4-6, 6-1, și s-a calificat în...497

Local
25 mar 11:06LocalApel UMANITAR! O fetiță are nevoie de ajutorul nostru!

O fetiță de doar două luni are nevoie de ajutorul nostru. În urmă cu două luni, o familie din Tulcea a fost...932

25 mar 03:56LocalActivitatea rutieră a polițiștilor constănțeni: mai mulți bărbați PRINȘI băuți la volan

Poliștii rutieri constănțeni au înteprins în acest sfârșit de săptămănă, mai precis vineri 22 martie-...342

25 mar 03:55LocalDoi bărbați din Constanța prinși în timp ce transportau 25 de arbori, fără documente legale

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian au depistat sâmbătă, 23 martie a.c., în jurul orei...516

25 mar 03:25LocalUn constănțean BĂTUT DE NEVASTĂ a sunat la 112!

Sâmbătă, 23 martie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către un...2942

25 mar 03:55LocalFemeie din Culmea, bătută de un individ chiar la domiciliul acesteia

Un bărbat de 29 de ani din localitatea Culmea a sesizat poliţiştilor faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, un...699

25 mar 03:54LocalBărbat pe numele căruia era emis un mandat cu executare, depistat pe polițiștii constănțeni

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Mangalia, pe numele căruia Judecătoria Mangalia e emis un mandat de executare...837

25 mar 03:53LocalMESAJ DE CONDOLEANȚE în urma morții judecătoarei Mihaela Șerban. „Un OM DEVOTAT și DE ÎNCREDERE”

Magistrații Curții de Apel Constanța deplâng trecerea în neființă a colegei lor, Mihaela Șerban, care s-a stins...4681

25 mar 03:52LocalPește braconat, scos la vânzare în târgurile din Mangalia, Cobadin și General Scărișoreanu

O cantitate de peste 370 kg de peşte comercializat ilegal a fost scoasă din circulaţie de către jandarmii...986

25 mar 03:51LocalPieton lovit de mașină pe strada Soveja

Serie de accidente la Constanța! Duminică, 24 martie, un autoturism a fost implicat într-un accident. Șoferul...760

25 mar 03:43LocalUn nou parc în Constanța, OVIDIUS PARK! Iată cum va arăta!

Desfășurare impresionantă de forțe, sâmbătă, 23 martie a.c., în fața corpului B din Campusul Universității...2268

Politică
25 mar 03:58PoliticăDăncilă: Cetăţenie română pentru evreii ce au părăsit ţara sub comunism şi pensii pentru supravieţuitorii Holocaustului

Premierul Viorica Dăncilă, prezentă duminică la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice...393

25 mar 03:56PoliticăGuvernul face marele anunţ: Cea mai controversată ordonanţă de urgenţă va fi modificată joi

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat duminică, la Braşov, că un proiect de modificare a OUG 114/2018...359

25 mar 03:24PoliticăEXPLOZIV! Dăncilă: Ambasada României va fi mutată la Ierusalim

Premierul Viorica Dăncilă, declarații importante din SUA. Aceasta a anunțat o ședință comună a României cu...857

25 mar 03:50PoliticăPSD a luat FOC după jignirile lui Weber - Un europarlamentar îl SOMEAZĂ să vină cu DOVEZI sau să își ceară scuze

Reacție vehementă din PSD după ce liderul PPE Manfred Weber a atacat dur social - democrații din România, acuzând...672

25 mar 03:50PoliticăDan Barna visează MĂREȚ: 'Avem mai degrabă în vedere o grupare nouă europeană, după europarlamentare'

Alianța USR-PLUS are în vedere, după europarlamentare, afilierea mai degrabă la o grupare politică europeană nouă...317

25 mar 03:49PoliticăCălin Popescu Tăriceanu Îl BAGĂ ÎN CORZI pe Klaus Iohannis: Practică un discurs de DEFĂIMARE a României

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că e dezamăgit de faptul că mulți politicieni, printre care și...457

25 mar 03:48PoliticăVictor Ponta: 'Fondul Suveran e metoda TelDrum extinsă la nivel naţional. Dăncilă şi Teodorovici vor avea de făcut o sută de ani de închisoare'

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că Fondul Suveran e...508

25 mar 03:44PoliticăPrimăria Constanța vinde un teren în stațiunea Mamaia. Vezi despre ce este vorba!

În martie 2018, societatea care administrează restaurantul Sirena din stațiunea Mamaia a formulat o solicitare la...703

25 mar 03:56PoliticăAsistații social, puși la muncă de Primăria Constanța

Spațiul verde din Constanța este diversificat și are o suprafață mare care se poate extinde sau restrânge în...881

25 mar 03:48PoliticăVești IMENSE! Pensiile vor fi MAJORATE

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important, vineri, la Brașov! Acesta a vorbit despre recalcularea...645

Monden
25 mar 00:00MondenCu ce se ocupa Antonia înainte de a deveni faimoasă în România

Antonia și-a forit mult să devină cunoscută în România, iar visul acesta i s-a îndeplinit fără doar și poate....298

25 mar 00:00MondenOase, accident dur la Asia Express: „M-a lovit o durere incredibilă“

Deși au trecut de jumătatea traseului, aventura nu se oprește aici, iar concurenții vor fi nevoiți să...190

25 mar 00:00MondenAlex Bodi a cheltuit sume astronomice pentru a o recuceri pe Bianca Drăguşanu

“Împăcarea costă, nu glumă!” ne pot spune, cu mâna pe inimă, Alex Bodi, iubitul Biancăi Drăguşanu, Ilie...283

25 mar 00:00MondenMonica Bârlădeanu şi-a scos la înaintare decolteul de infarct, în serialul „Vlad“

Actriţa Monica Bârlădeanu (40 de ani) din „Lost” şi „Nip/Tuck” se va alătura, de mâine, distribuţiei...218

25 mar 00:00MondenCe mănâncă musculosul de la "Românii au talent" ca să arate aşa la 68 de ani?!

În timp ce unii bărbaţi trecuţi de 65 de ani îşi trăiesc viaţa între pensie, crescut nepoţi şi vizite la...257

25 mar 00:00MondenAlesia Semerenko a rămas fără titlul de „Miss Moscova” după ce a fost prinsă cu minciuna

Alesia Semerenko a pierdut titlul de „Miss Moscova”, pe care îl câștigase recent. Tânăra clasată pe locul doi...249

25 mar 00:00MondenCe spun casele de pariuri despre bebeluşul lui Harry şi Meghan: Va fi fetiţă şi se va numi Diana

Casele de pariuri britanice sunt în plină efervescenţă datorită importantului eveniment care se apropie pentru casa...174

25 mar 00:00MondenSolistul grupului East 17, arestat şi spitalizat după ce a ameninţat într-un live stream că urma să se automutileze

Brian Harvey, solistul grupului East 17, o trupă pop-dance care a avut succes în anii 1990, a fost arestat şi...144

25 mar 00:00MondenGwyneth Paltrow şi Jessica Lange vor juca într-un nou serial produs de Netflix

Actriţele Gwyneth Paltrow şi Jessica Lange vor juca împreună în "The Politician", un nou serial de comedie produs...147

25 mar 00:00MondenMel B susţine că a avut o aventură de o noapte cu Geri Horner în perioada de glorie a Spice Girls

Melanie Brown, cunoscută sub numele de Mel B, a susţinut că a avut o aventură de o noapte cu colega sa din trupa...185

Mapamond
25 mar 00:00MapamondMarea Britanie: 11 miniştri vor ca premierul Theresa May să plece din fruntea guvernului britanic

Mai mulţi miniştri importanţi ai cabinetului britanic urmăresc să o înlăture pe Theresa May de la conducerea...142

25 mar 00:00MapamondForţele Democratice Siriene anunţă eliminarea totală a califatului grupării Stat Islamic în Siria

Forţele Democratice Siriene (SDF), alianţă militară condusă de kurzi, a anunţat sâmbătă înfrângerea...153

25 mar 14:51MapamondNouă manifestaţie tensionată „vestelor galbene“ în Franţa: 31 de arestări şi o femeie grav rănită

"Vestele galbene" manifestează din nou sâmbătă în Franţa, într-un climat de tensiune exacerbată de teama de noi...153

25 mar 00:00MapamondManifestaţie uriaşă la Londra împotriva Brexitului

Mai multe sute de mii de persoane care nu doresc retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană au manifestat...153

25 mar 00:00MapamondProteste în Germania împotriva reformelor privind drepturile de autor în UE

Zeci de mii de manifestanţi au defilat sâmbătă în Germania pentru a "salva internetul", cerând eurodeputaţilor...146

25 mar 00:00MapamondScandal de pedofilie: Papa Francisc acceptă demisia cardinalului chilian Riccardo Ezzati

Papa Francisc a acceptat demisia cardinalului chilian Riccardo Ezzati, arhiepiscop de Santiago, care şi-a prezentat...152

25 mar 00:00MapamondJakarta a inaugurat prima sa linie de metrou

Jakarta a inaugurat duminică prima sa linie de metrou, un proiect în valoare de 1,1 miliarde de dolari mult aşteptat...151

25 mar 00:00MapamondNorvegia: Evacuare a navei de croazieră Viking Sky ca urmare a defectării motorului, 16 răniţi

La bordul navei de croazieră Viking Sky care a suferit sâmbătă o defecţiune a motorului în largul coastei de vest...185

25 mar 00:00MapamondSuedia: Lanţ uman format în jurul moscheii din Stockholm, în onoarea victimelor de la Christchurch

Mai multe sute de persoane au format vineri un lanţ uman în jurul principalei moschei din capitala suedeză Stockholm,...146

25 mar 00:00MapamondGermania: 11 persoane reţinute sub suspiciunea de planificare a unui atentat 'terorist islamist'

Un număr de 11 persoane au fost reţinute la Frankfurt şi sunt anchetate sub suspiciunea de planificare a unui atentat...149

Sănătate
25 mar 03:47SănătateActivitatea managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, verificată! Cine sunt membrii comisiei!

Regulamentul de organizare și desfășurare a evaluării anuale a activității managerului Spitalului de Boli...948

20 mar 00:24SănătateSorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Techirghiol, miercuri, 20 martie, a dat asigurări că s-au făcut...2592

19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...530

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...620

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1377

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...667

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...831

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...1005

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1700

4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani

Numărul deceselor în cazul cărora specialiștii au confirmat virusul gripal a ajuns la 159, potrivit ultimei...1225