REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

A fost reluat concursul la Avocatul Poporului: a câştigat, din nou, fiica şefei Biroului Teritorial Constanţa

A fost reluat concursul la Avocatul Poporului: a câştigat, din nou, fiica şefei Biroului Teritorial Constanţa

Replica API 20 noiembrie 2018 | 00:00 814

Concurs cu cântec!

Concurs cu cântec!

Alt concurs, alt scandal! Concursul privind ocuparea a mai multor posturi din cadrul instituției Avocatului Poporului, la Birourile Teritoriale din țară, s-a reluat pentru a doua oară, asta după ce mai mulți candidați, printre care și o constănțeancă, au sesizat instituția privind presupuse nereguli la concurs. Aceștia acuzau că există legături suspecte între persoane din sistem şi anumiţi candidaţi.

Spre exemplu, fiica șefei de la Constanța se numără printre candidații care au susținut examenul pentru postul din Constanța. A câștigat și pe data de 24 septembrie, dar și a doua oară! Reluarea concursului și rezultatul lui a stârnit, din nou, controverse şi multe întrebări în rândul candidaților.

Pentru postul de expert în cadrul Biroului Teritorial Constanța s-au înscris Caiali Ildîz, Ion Andrea Florentina, Alina Pangrate (fiica expertului coordonator la Biroului Teritorial Constanța, Felicia Nedea), Ioana Popescu, Ștefania Roberta Popa și Traian Tîmpeanu. Toți concurenții au fost admiși la selecția dosarului. Pe 12 noiembrie a avut loc proba scris de specialitate.

Doar trei au fost declarați admiși, respectiv: Caiali Ildîz, Ion Andrea Florentina, Alina Pangrate (fiica expertului coordonator la Biroului Teritorial Constanța, Felicia Nedea). Vineri, 16 noiembrie, a avut loc proba interviului. Cel mai mare punctaj l-a avut, cine credeți? Alina Pangrate, care a obținut 89,66 puncte. Caiali Ildîz a obținut 62,60 puncte, iar Florentina Andreea Ion-71 puncte.

Candidat: ”În cine să mai avem încredere?”

Rezultat care a stârnit furia contracandidaților. ”Nu credem că este posibil ca funcțiile respective să fie câștigate pe bună dreptate, fără intervenția părinților sau fără a se știi dinainte subiectele de examen, tocmai de copiii coordonatorilor. Astfel, la Constanta, postul de expert a fost câștigat tot de Pangrate Alina Georgiana.

Ne intrebăm cum este posibil ca tocmai fiica Feliciei Nedea să fie câștigatoarea acestui concurs...Dacă nici în Instituția Avocatului Poporului, care se ocupă cu promovarea și protejarea drepturilor și libertăților oamenilor, nu putem avea încredere, atunci în cine să mai avem încredere”, se întreabă, retoric, un candidat pentru postul din Constanța.

”În mod normal, pentru a nu exista suspiciuni de acest fel, fiica nu trebuia lăsată să se înscrie la concurs. Este normal ca Felicia Nedea preferă să lucreze cu fiica ei și nu cu una din celelalte candidate care nu are nici o relație de rudenie cu dumneaei sau cu alt angajat din cadrul institutiei Avocatul Poporului”, a spus, pentru Replica, Andreea Ion.

Reamintim că Instituția Avocatul Poporului a organizat, anterior, concurs pentru ocuparea a 8 posturi vacante la Domeniul de activitate Apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului, având loc pe 24 septembrie. Pentru postul de expert-specialiazare juridică, de la Constanța, 10 persoane și-au depus dosarele de înscriere, însă doar două au participat la examen, celelalte fiind respinse după selecția dosarelor.

Astfel, Anida Murad și Alina Pangrate sunt candidatele care s-au bătut pentru singurul post de expert din cadrul Biroului Teritorial Constanța. Au susținut proba scrisă de specialitate, unde Anda Murad a obținut 66 puncte, iar Alina Pangrate 53 puncte; proba practică de utilizare a calculatorului, Murad obținând 77 opuncte, iar contracandida ei, 100 puncte și proba interviului. Anda Murad a ”bifat” 68,33, iar Pangrate 82,66 puncte.

La acea vreme, avocata Anida Murat a declarat, pentru Replica de Constanța, că are suspiciuni mari cu privire la corectitudinea concursului, în contextul în care contracandidata ei este fiica expertului coordonator la Biroului Teritorial Constanța, Felicia Nedea. Aceasta consideră că Pangrete a știut subiectele, în special la proba calculatorului, aceasta îmbrăcând forma unei surprize. În urma sesizările transmise la Avocatul Poporului, s-a decis reluarea concursului!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am cautat, baremul, in functie de care au fost corectate lucrarile scrise. Nu a fost afisat. Cum ar fi fost sa aiba candidatii posibilitatea sa isi evalueze si ei , lucrarile. Dezastru pentru Comisia Legislativa. Despre transparenta care a fost respectata doar in modul de sigilare al lucrarilor scrise: colt indoit, eticheta aplicata doar pe colt, astfel incat se putea deslusi, cu putin efort, ce-i drept, numele candidatului. Profesii si functii, "transmise " in neam sau "prin concesii reciproce".
3
0
Doamna Nedea este coordonatorul Biroului Teritorial? Fiica doamnei isi va desfasura activitatea sub coordonarea mamei, in acelasi birou? Este un vadit conflict de interese, mama are un interes personal, direct sa ii asigure fiicei, acum si un loc de munca. Avocatul Poporului are obligatia sa se sesizeze din oficiu in astfel de situatii. Autoritatea pubica care accepta incalcarea legii este, insasi institutia pe care o conduce. Ce sa intelegem, concursul este legal pentru ca mama nu a intervenit pentru fiica sau ca va fi obiectiva in activitatea pe care o vor realiza? Birou Teritorial, S.R.L.
5
0
Au luat si restul candidatilor draga dobitoc sau dobitoaca, numai ca fiind un singur post disponibil si ala asigurat de mamica pentru fetita ei, normal ca restul nu au avut sanse reale sa se lupte pentru el. Ar fi trebuit sa o vezi pe duduia in cauza ce fata are si cat de sfidator privea pe toata lumea....normal daca o asigurase mamica ca postul este al ei!
13
0
Pai da, coordonare in familie, la serviciu, colege de birou, relatia perfecta mama-fiica. Cum ar fi fost sa ii spuna: nu te inscrie mama la concurs, ca la cat esti de desteapta si pregatita, o sa il iei si ne ies vorbe mama.
7
3
Bai replica, hotareste-te in plm cum o cheama pe fata aia? Murad sau Murad, Anida sau Anda? Jalnicilor ce sunteti! Marsh la scoala primara!
0
0
Sunteti dobitoci de mancatori de cacat, niste ofticati ca nu ati reusit si incercati sa va scuzati acuzand...in fapt sunteti prosti gramada...daca erati pregatiti cum de nu ati luat?mi-e scarba de voi oameni de nimic
1
18
Cum sa mearga ceva in tara asta cind un copil fara sprijin n-are sanse sa ocupe un asemenea loc de munca --Tara asta e condusa de beizadele
12
1
La interviu trebuiau testate abilitati si cunostinte impuse de funtie, capacitatea de analiza si sinteza, motivatia candidatului, comportamentul in situatiile de criza, initiativa si creativitate, cfm HG. A fost de fapt un examen oral, cu bilete. Fara prezentare, fara motivatie, fara a comunica cu comisia.Este un viciu de procedura. Nu are rost sa mai contestam. Despre conflictul de interese intre mama-coordonator al fiicei, in acelasi birou, nici macar institutie, alt compartiment, ce sa mai zicem?
22
0
Daca ai fi fost la concurs sa vezi cate nereguli au fost, nu mai comentai aiurea doar ca sa te afli in treaba...Ai idee cat de desteapta este doamna in cauza? Crede-ma ca acest concurs a avut multe nereguli si nu doar in Constanta s-a luat concursul pe pile si relatii! Ar trebui sa nu mai comentati aiurea! Sau poate sunteti rude cu Pangrate si v-a pus sa ii luat apararea...Concursurile si interviurile de timpul asta ar trebui tinute cu subiecte facute atunci pe loc si nu de persoane din comisie! Era de asteptat ca va castiga Pangrate...Coruptie la Avocatul Poporului!
20
0
dc mm tot te machidoni vorbesti cand in articol nu e prezent vreunul ... sau iti place sa mananci kkt ?
1
1
Ce problema , daca nu ar fi fost fiica lui mama, mai facea cineva scandal? Nu trebuie numiti cei care nau au castigat sa fie ei multumiti. Daca este in copil bun si paritii sunt in conducere nu trebuie promovat ci pus sa matuer in alte locuri.Rusine contracandidatilor care nu sunt pregatiti si tot contesta.
1
13
SA NU GENERALIZAM,nu sunt machidon nici atat cipan sau alte ramuri macedoromane DAR cipanii de care vorbiti si sunt agatati peste tot la stat vin pe o anumita retea care logic are intrarea la cineva de acolo de mai sus.Sa ne gandim care dintre acesti CIPANI sau ce famigli de CiPANI erau de pe vremea lui Ceausescu pe langa ei dar sunt si acum?Ghici cine lucra cu ei si ii servea ca un sclav si o face si acum dar la alt nivel?Cine sunt aia Cipani evident care au avut boom financiar dupa 89?Deschideti ochii si vedeti e in fata voastra totul,averi,afaceri,obiceiuri,anturaje,puteti sa vedeti singuri
9
0
lasati vrajeala cu bine pregatita, trebuie scuturat bine sistemul din temelii, examenele trebuie trecute pe capacitate, si ca sfat ar fi bine sa promovati in comisiile de concurs oameni de valoare, care sa nu fie patati sau manjiti de nimeni
27
0
Mai bine pregatita? Vai dar ce coincidenta...restul sa ia note asa apropiate una de alta, iar domnita pregatita sa ia cu 2 puncte mai mult...Iar la interviu, domnita pregatita a venit imbracata in blugi si pluover verde...asta arata respectul care l-a avut pentru membrii din comisie, care apropo erau toti la costum, la fel ca restul candidatilor! Dar la ce sa isi mai bata doamna capul cand stia ca postul este al ei, asigurat de mamica!
30
0
crezi ca la privat e altfel? poate doar la lopata si la betoniera difera ATAT!
8
1
V-a trecut prin cap ca Domnita castigatoare a fost mai bine pregatita?
5
30
locurilor demunca la stat
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108