REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Policlinicii 2

A fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Policlinicii 2

Replica API 13 august 2011 | 00:00 104

Bani europeni

Bani europeni

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a semnat vineri, la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, contractul de finanţare din fonduri europene pentru "Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - Policlinica 2". "Mă bucur că pot să particip la semnarea contractului de finanţare a reabilitării Policlinicii 2 din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu atât mai mult cu cât banii de investiţii pentru reabilitarea spitalelor sunt puţini. Mă bucur că beneficiarul de astăzi (vineri -n.r.) este Consiliul Judeţean Constanţa, că a întocmit un proiect eligibil, bun şi necesar în acelaşi timp întregului judeţ şi că suntem la momentul la care putem da drumul implementării reabilitării acestui al doilea corp al spitalului în speranţa că beneficiarii finali, cetăţenii, vor fi mulţumiţi de rezultatele proiectului", a spus ministrul Elena Udrea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a menţionat că toate proiectele pe care le-a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului sunt în faze avansate de implementare. "La unele deja stadiul lucrărilor sunt finalizate, cum este cazul Ambulatoriului TBC Constanţa. De asemenea, şi contractul Policlinicii 2 pe care astăzi (vineri -n.r.) avem onoarea să-l semnăm împreună, era aşteptat de cetăţenii municipiului Constanţa de foarte mult timp, pentru că de peste 30 de ani nu s-a mai investit nici un leu în această clădire şi echipamentele de ultimă generaţie care vor fi puse la dispoziţia medicilor vor contribui la ridicarea confortului şi a stării de sănătate a pacienţilor", a spus preşedintele CJC. Merită menţionat şi faptul că reprezentanţii CJC au fost cât pe ce să treacă cu vederea prezenţa prefectului la eveniment. Mai exact, aceştia au uitat de plăcuţa cu numele prefectului, însă acesta a fost inspirat şi a venit la semnarea contractului cu una în buzunar, pe care a aşezat-o pe masă. "Ştiam că nu voi avea şi atunci am venit cu ea în buzunar", a spus prefectul amuzat. Totodată, prefectul Claudiu Iorga Palaz a menţionat că semnarea acestui contract de finanţare este un lucru foarte bun pentru judeţul Constanţa şi l-a felicitat pe preşedintele CJC că a solicitat ajutor Ministerului Dezvoltării. "Îl felicit pe domnul Constantinescu că a făcut demersul pentru Policlinica 2 şi că a solicitat ajutor din partea Ministerului Dezvoltării. Doamna ministru, în ceea ce mă priveşte, vă mulţumesc foarte mult că aţi întors privirea către judeţul Constanţa. Am observat că acordaţi Constanţei o atenţie deosebită nu numai în ceea ce priveşte judeţul ci şi în ceea ce priveşte municipiul. Mulţumesc şi pentru faptul că aţi salvat şi obiectivul Cazino. Felicitări personalului CJC care a pus umărul şi a muncit pentru întocmirea acestor proiecte", a spus prefectul Palaz. Proiectul, în valoare totală de 21.570.396,18 lei, din care 15.790.732,53 lei finanţare nerambursabilă, ce va fi implementat în 24 de luni, vizează reparaţii capitale la clădire şi instalaţii, dotarea cabinetelor medicale cu aparatură şi echipamente moderne la standarde europene, mobilier şi un lift. Reprezentanţii CJC spun că Policlinica reprezenta un adevărat pericol pentru pacienţi. De remarcat faptul că în incinta Policlinicii 2 o serie de spaţii trecute în proiectul finanţat de minister nu mai există. Demisolul Policlinicii 2, unde până anul trecut a funcţionat Radiologia, a fost transformat în arhivă, iar cabinetele medicale au fost date în cesiune.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108