REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A început a 14-a ediție a concursului „Mesajul meu Antidrog” la Constanța

A început a 14-a ediție a concursului „Mesajul meu Antidrog” la Constanța

Replica API 24 februarie 2017 | 00:00 374

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa (CRPECA), a lansat la data de 23 februarie a.c., la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din municipiul Constanţa, ediţia a XIV–a a concursului naţional „Mesajul meu antidrog”, având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel...fără droguri!”.

Mesajul meu antidrog” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA. Ediţia a XIV–a a concursului se derulează în intervalul februarie - iulie 2017, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din toate judeţele ţării şi din Bucureşti. „Concursul național „Mesjaul meu Antidrog” este un proiect de succes al Agenției Naționale Antidrog, care se derulează la nivel național. Se află la a 14-a ediție. Este de o vârstă cu agenția.

Este un proiect de prevenire a consumului de droguri și în special de dezvoltare de abilități sănătoase de petrecere a timpului liber. Obiectivul acestui proiect este de a atrage cât mai mulți elevi din ciclul gimnazial și liceal pentru a-și exprima opinia și aptitudinea față de consumul de droguri, prin artă și sport. Ediția a 13-a, am avut un număr de 192 de elevi implicați, dintre aceștia de la 21 de licee, am reușit la faza națională să obținem 2 locuri I și un loc III. Locurile I la secțiunea grafică și pictură, iar locul III la secțiunea eseu. Ediția a fost de succes pentru elevii din județul Constanța”, a punctat comisar-șef Marius Cristian Oprișan, de la Centrul Antidrog.

Parteneri în acest proiect, alături de ANA, sunt Ministerul Educaţiei Naţionale, prin inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, direcţiile judeţene de tineret şi sport, organizaţii neguvernamentale şi autorităţi locale. Secţiunile ediţiei a XIV-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen şi fotografie), film scurt metraj, spot, sport (la nivel judeţean), iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului. Beneficiarii direcţi estimaţi ai concursului sunt 50.000 de tineri din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu).

„Eseul am încercat să mă pun în locul celor care sunt dependenți de droguri, dar până la urmă am negat că mă voi apuca vreodată și am negat că îmi voi pierde vreodată culorile pentru niște droguri. M-a impresionat mesajul acestui concurs, apoi m-am gândit că e trist că din ce în ce mai mulți oameni, tineri să spunem, își lasă culorile și încearcă să-și administreze niște doze de fericire aparentă, care apoi lasă multă tristețe. Eu nu știu ce aș putea să le transmit lor. Fiecare trebuie să conștientizeze de fapt care este calea fiecăruia în viață. Nu trebuie să ne pierdem pe drumuri lăutrainice”, a punctat Ștefan Tatu, câștigător al premiului 3, la secția „eseu”.

„Am făcut un desen animat pentru a nu corupe copiii. Mesajele sunt tot asupra copiilor, majoritatea astăzi sunt influențați pentru a face așa ceva și drogurile sunt cele mai chimice pentru oricine. Desenele pentru, până la vârsta de 16 ani pentru că eu încă mă uit la desene, sunt un mesaj pozitiv și văzând personaje din desene animate drogate o să îi sperie. Particip de vreo 3 sau 4 ani la Antidrog și voi participa în continuare”, a punctat Bianca Andreea Șerban, elevă de 16 ani, câștigătoare a unui premiu în cadrul secției „desen”. Din fiecare judeţ /sector vor fi selecţionate 10 şcoli (atât din mediul urban, cât şi rural) cu învăţământ gimnazial şi 5 licee (atât din mediul urban, cât şi rural) ce totalizează aproximativ 3.500 de elevi. Beneficiarii indirecţi sunt cadrele didactice, familia, prietenii şi societatea în general.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108