REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

A început sezonul „căzuţilor în freză”: urgenţa Spitalului Judeţean, plină de accidentaţi

A început sezonul „căzuţilor în freză”: urgenţa Spitalului Judeţean, plină de accidentaţi

Replica API 16 iulie 2015 | 23:43 120

Cadrele medicale muncesc la foc automat

Cadrele medicale muncesc la foc automat

De la bal, la spital! Cam aceasta este atmosfera de la malul mării, din Unitatea de Primiri Urgenţa a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Odată cu deschiderea sezonului estival, cadrele medicale se confruntă cu mult mai multe cazuri, acum fiind vorba şi despre turişti. Printre cazurile legate de insolaţii, alimentaţie proastă, febră vărsături etc, tot mai frecvente sunt şi traumatismele. Potrivit medicilor, sunt zile în care vin şi câte 100 de persoane care au căzut sau s-au luat la bătaie pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Muncă la foc automat, sute de cazuri pe zi, forfotă, tratamente şi spitalizări. Nu vorbim despre vreun renumit serial ce ne prezintă viaţa din spitalele de urgenţă de peste hotare, ci despre atmosfera instalată chiar în unitatea spitalicească din urba de la malul mării. De cum s-a dat startul sezonului estival, distracţia a început să fie la ea acasă. Şi când omul este euforic, este normal să se întâmple şi accidente, nu? Aşa a păţit şi un tânăr din Piteşti, care a venit cu prietenii la mare. S-a distrat, toate bune şi frumoase, până când a ajuns pe patul de spital.

Din câte se pare, acesta ar fi căzut, suferind o fractură la nivelul unui membru superior. Însă, nefericitul eveniment nu i-a stricat starea de spirit, Iulian făcând tot posibilul să rămână optimist. „Un weekend memorabil! Nu o să uit aceste momente petrecute alături de cele mai iubite persoane din viaţa mea! Am petrecut, ne-am distrat! Am iubit, m-am lovit! Abia aştept să îmi revin şi să continui să iubesc!”, a spus el în timp ce se afla pe patul de spital, adică pe 12 iulie. A doua zi a fost externat şi a plecat către casă, menţionând că nu vrea să se uite înapoi, decât către lucrurile frumoase. Un alt tânăr care a ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este Antonio. Acesta a suferit leziuni la coloană şi bazin, el accidentându-se în timpul unui meci de fotbal.

Nici Alexandru Ionuţ, din Medgidia, nu a scăpat de patul de spital, ajungând la spital cu leziuni la nivelul capului. Din câte se pare, accidentul pe care l-a suferit l-a enervat foarte tare, el menţionând: „Forţă brută! Suntem băieţei şi de nimic n-avem teamă. Sărăcia şi duşmanii nu-i băgăm în seama. Ne riscăm pentru bani şi ducem viaţă frumoasă Suntem conştienţi că nu mai venim acasă. Gratiile nu ne opresc! Suntem obişnuiţi să umblăm prin spitale, la Curtea de Apel şi apoi la închisoare”. Chiar şi aşa, bărbatul este sigur că se va recupera repede, considerându-se „tanc” sau „beton armat”. „Prezentările în Urgenţă au crescut odată cu deschiderea sezonului estival. Avem cazuri din toate categoriile medicale, însă traumatismele prin cădere sau alte moduri (bătăi etc) sunt multe, uneori chiar 50 - 100 pe zi”, au declarat, pentru „Replica”, cadrele medicale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108