REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

A început testarea națională anti-COVID: Vom ști câți români au trecut prin infecție

A început testarea națională anti-COVID: Vom ști câți români au trecut prin infecție

Replica API 3 iulie 2020 | 00:00 1207

Testarea națională a început cu județul Ialomița, dar au fost recoltate și câteva din București, anunță Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Testarea ar urma să se încheie la sfârșitul lunii august și este făcută cu cea mai avansata metodă disponibilă în acest moment. În toamnă, autoritățile vor avea o imagine cu privire la procentul românilor care au trecut prin infecție, pe cele 8 regiuni de dezvoltare.

Adriana Pistol, CNSCBT: Toate probele care sosesc sunt însoțite de un cod de bare, care este automat încărcat în platforma STS.

Au început să se facă câteva prelevări în câteva locații. Prima este județul Ialomița și câteva au fost efectuate și în București. Este un eșantion care este calculat într-un fel anume, dar este și un pas de numărare să asigurăm cât mai mult corectitudinea aleatoare a persoanelor care sunt participante și evident cu consimțământul lor.

Noi credem că la sfârșitul lunii august o să avem încheiate recoltările și cea mai mare parte din rezultate la dispoziție.

Vom ști care este procentul din populația României care a trecut prin infecție pentru că care anticorpi, fie că a știut sau nu a știut că a trecut prin infecție, vom ști separat pe care fiecare grupă de varstă, care este procentul persoanelor care a trecut prin infecție și vom ști de asemenea și pe regiuni, cele 8 regiuni ale României, care este procentul persoanelor care au trecut prin infecție. Datele vor fi puse la dispoziția decidenților, de aceea derulăm acest studiu ca să sprijine decidenții pentru măsuri, și mai ales pregătirea sistemului sanitar pentru ce ar putea veni.

Este vorba de un sistem în care au fost selectate un număr de laboratoare doritoare să participe în fiecare județ și București, orice laborator care face orice tip de analiză medicală, acolo sigur că sosesc persoane care au o recomandare pentru diverse tipuri de analize medicale, aceste persoane sunt întrebate dacă sunt de acord să participe la studiu.

În acest moment laboratorul care oricum recoltează sânge pentru a efectua analizele respective păstrează o cantitate minimă de ser pe care ni-l furnizează aici la noi, la București și pe care testăm anticorpii.

Testarea nu e un test rapid, e cea mai avansată metodă la acest moment, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920