REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A plouat cu amenzi pe litoral!

A plouat cu amenzi pe litoral!

Replica API 1 septembrie 2018 | 02:03 422

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locala Constanța au acționat joi, 30 august 2018, în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.

În urma verificărilor efectuate în teren de către oamenii legii au fost aplicate 185 amenzi contravenționale în valoare totală de 84.275 lei.

Redăm cu titlu de exemplu faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă: 17 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială prin deranjarea vecinilor limitrofi, etc., 55 abateri contravenționale pentru încălcarea Codului Rutier prin efectuarea unor opriri /staționări efectuate în zone în care acestea nu sunt premise.

Faptele au fost depistațe ca urmarea a patrulării polițiștiilor locali pe străzile și bulevardele din municipiu, iar conducătorii auto sancționati contravențional ar trebui să țină cont de pericolul la care îi expun pe ceilalti participanți la trafic.

Astfel s-au constatat 71 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta, ocuparea domeniului public prin poziționarea unor ambalaje în scopul “rezervării” unui loc de parcare în zonele adiacente caselor din cartierele constanțene Faleză Nord, Stadion, Coiciu, Griviței, Chiliei, etc., au fost încheiate 31 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit.

De asemenea, politiştii locali au dispus 9 măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație sau acte de proveniență.

Tot, în data de 30.08.2018, au fost constatate două infracțiuni de exploatare a cerșetoriei, conform art.214 din C.Pen.

Întrucât faptele întruneau elementele constitutive ale unei infracțiuni în ambele cazuri s -au întocmit actele premergătoare predării secției de poliție competente material și teritorial.

Activitățile de verificare și control se vor derula în mod sistematic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în competența a directă a instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca s-ar dori cu adevarat sa se apuce de munca,autoritatile ar vedea ca de fapt sunt mai multi infractori decat persoane ce ar trebui protejate .
2
0
Si de taxiurile pirate cand scapati unu este CT02PEA 6 IN GARA 2 LA CORA BRT 1 LA RUSTIC IN FATA SI INCA 4 HINGHERI PRIN ORAS MAMAIA
2
0
30August?De ce nu 01 mai?Si 2si 3 ,mai si pe 10 iunie si in fiecare zi?
4
0
Minciuni! Tigararii SI drogangii isi vad linistiti de treaba. La fel si prostituatele.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108