REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

A primit AMENDĂ, chiar dacă a PLĂTIT parcarea, în ZONA 0

A primit AMENDĂ, chiar dacă a PLĂTIT parcarea, în ZONA 0

Replica API 7 noiembrie 2021 | 11:03 9289

Și cu parcarea plătită și cu amendă primită!

Curg amenzile pentru neplata parcării în Constanța! Însă, se pare că nu doar pentru neplată ci și pentru… plata acesteia. Culmea, dar adevărat! Plătești și parcare și mai primești și amendă. I s-a întâmplat unui constănțean care a plătit pentru patru ore de parcare în Zona 0 a municipiului, în intervalul 16:29-20:29, iar când s-a întors la mașină a dat peste un „cadou” lăsat de Poliția Locală, în jurul orei 18.00, și anume, o amendă de 500 de lei pentru… neplata parcării.

Plata parcărilor este un continuu subiect ce crează controverse în rândul constănțenilor, mulți dintre ei alegând să nu plătească parcarea, fiind pasibili de amendă. Mai grav este atunci când plătești parcarea și mai primești și amendă! Ei bine, se pare că da, se întâmplă și astfel de „anomalii”, conform informațiilor noastre. I s-a întâmplat, de curând, unui constănțean care ne-a declarat: „Parchezi, nu parchezi, plătești parcarea să fii în regulă dar hingherii îți dau amendă. Am plătit de la ora 16 la ora 20, 4 ore, dovada plății fiind chitanța de la bancomat, dar Locala, face poză la ora 18, că apari neplătitor al locului ocupat, și îți trimite amendă. Domnul Sorin Ș. de la Poliția Locală întocmește și trimite procese verbale fără a verifica dacă ai plătit sau nu. Cum să mai facem? Să plătim sau să nu plătim că oricum primim amendă...”.

Înștiințarea și tichetul de parcare

S-a ales cu 500 de lei amendă

Conform bonului de parcare, plata, în valoare de 14 lei, a fost făcută la ora 16.29 fiind valabilă până la 20.29. Cu toate acestea, proprietarul autoturismului s-a trezit cu înștiințare de la agenții Poliției Locale Constanța că ocupă „un loc de parcare cu plată din municipiul Constanța situat în Zona 0, fără a avea achitat tariful de parcare”. Astfel, constănțeanul s-a ales cu o amendă de 500 de lei, 250 de lei dacă este achitată în 15 zile.

Procesul verbal prin care proprietarul autoturismului a fost sancționat

Poliția Locală a acționat conform legii

Conform informațiilor oferite de reprezentanții Primăriei Constanța, Poliția Locală a acționat conform regulamentului. Persoana care a plătit parcarea, trebuia să afișeze bonul la loc vizibil, asa cum prevede regulamentul. Conform HCL 123/2021, art 8, alin 3, ocuparea unui loc de parcare în Zonele 0 şi 1 este permisă în baza unui tichet de parcare eliberat de parcometre/personalul desemnat de administratorul parcării sau prin utilizarea sistemului de plată a tarifului/taxei de parcare prin SMS la număr scurt ori prin aplicaţia informatică de parcare/prin orice alt mijloc de plată pus la dispoziţie. Tichetul de parcare va fi afişat pe bordul autovehiculului, astfel încât să fie vizibil din exterior. Aplicaţia informatică va genera automat un sms de avertizare cu 15 minute înainte de expirarea timpului.

Extras din Regulamentul Parcărilor

Click pe fotografie!

Click pe fotografie!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Desfintati locala! Daca platesc prin sms ce fac afisez telefonul in geam??? Desfintati locala. O platim din banii nostri degeaba cei de la MAI nu fac asa ceva! Este o diferenta de la cer la pamant intre MAI si locala!
5
1
Jos locala
14
3
Mazare primar!!!!
11
13
Iti dau amenda, le arati dovada si dupa tot pe banii tai trebuie sa-i dai in judecata, pe timpul tau pierdut, zile luate libere si pierdute la servici ca niste slugi platiti culmea tot din banii nostrii nu-si fac treaba cum trebuie. Cand zicea-ti ca-i da astia drumul lui Mazare?? Parca ii simt lipsa
19
4
Politia locala Ce asteptari sa ai
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468