REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

A reapărut MODA TROTINETELOR ABANDONATE în MIJLOCUL DRUMULUI

A reapărut MODA TROTINETELOR ABANDONATE în MIJLOCUL DRUMULUI

Replica API 29 martie 2021 | 00:34 2764

Odată cu venirea primăverii şi a vremii favorabile, peste tot prin Constanţa au reapărut trotinetele electrice abandonate în mijlocul drumului, încurcând circulaţia. Bulevardul Soveja, Lăpuşneanu, bulevardul Ferdinand şi Tomis, dar și Centru Vechi al orașului sunt doar câteva dintre zonele în care au răsărit iar trotinete electrice „uitate” în drum . Acestea sunt lăsate la voia întâmplării prin parcuri, pe trotuare, prin parcări, încurcând atât traficul rutier, cât şi pe cel pietonal.

Zeci de trotinete, lăsate de izbelişte prin oraş

De când au apărut şi la Constanţa, trotinetele electrice au cauzat numai probleme pentru toţi participanţii la trafic. Şi asta din cauza celor care le utilizează şi se amuză teribil când fac tot felul de glume: abandonează vehiculele la intrările în parcări ori în mijlocul şoselei sau a trotuarelor. De când cu venirea primăverii şi cu vremea bună de afară, constănţenii au reînceput să utilizeze trotinetele electrice, astfel că acestea au ajuns să fie lăsate de izbelişte peste tot prin oraş. Marile bulevarde îi întâmpină pe constănţeni, în fiecare zi, indiferent de oră, cu trotinete ba răsturnate pe marginea şoselei, ba lăsate rezemate de pereţii clădirilor ori proptite de copaci, în mijlocul trotuarelor sau a staţiilor de autobuz.

Pericol în trafic

Imaginile surprinse de reporterii Replica în decursul acestei săptămâni dovedesc neglijenţa de care dau dovadă constănţenii atunci când utilizează aceste vehicule. “Au apărut iar trotinetele electrice şi nu ar fi o problemă dacă nu ar trebui să le ocolim peste tot pe unde circulăm. Ba mai mult, cei care le utilizează sunt neatenţi şi reprezintă un pericol în trafic”, transmit cetăţenii. Amintim că oraşul Constanţa este al treilea oraş, după Bucureşti şi Cluj Napoca, ce a implementat programul trotinetelor electrice. Astfel că, locuitorii Constanţei au la dispoziţie peste 1.000 de trotinete electrice pentru care plătesc doar 2 lei pentru deblocare, iar prețul curselor este de la 0,6 lei pe minut.

Ce spun poliţiştii rutieri despre aceste fapte

Potrivit poliţiştilor rutieri, prezenţa trotinetelor în trafic, pe drumuri unde li se permite accesul, este perfect legală. Legislaţia pe care utilizatorii trotinetelor o au de respectat este similară cu cea a bicicliştilor, în schimb, “teoretic, aceste trotinete nu pot fi abandonate oriunde pentru că aplicaţia în care se loghează utilizatorul, pentru a putea activa trotineta, solicită pentru dezactivare o fotografie care îl atenţionează pe utilizator asupra modului în care părăseşte vehiculul. Altfel, dacă nu primeşte acordul pentru delogare, trotineta rămâne activă şi utilizatorul plăteşte”, au declarat poliţiştii rutieri. În plus, în momentul delogării din aplicaţie se blochează roţile trotinetei şi aceasta nu mai poate fi mutată. “Oamenii nu înţeleg să se plimbe, să o lase şi să-şi vadă de treabă”, au mai adăugat poliţiştii.

Circulaţia pe drumurile publice este legală

Cât despre circulaţia acestora pe drumurile publice, “condiţiile de parcare a autovehiculelor ori vehiculelor sunt sancţionate de Poliţia Locală, iar abandonarea pe spaţiile verzi, la ieşirea dintr-un imobil, pe trotuare este sancţionată la nivelul administraţiei publice locale. Cei care le utilizează şi le abandonează sunt greu de strunit pentru că nu ai de unde să-i mai iei”, au mai explicat cei de la Poliţia Rutieră. Amintim că cei care doresc să utilizeze aceste trotinete electrice trebuie să aibă vârsta minimă de 16 ani, trebuie să se asigure că dezinfectează mânerele acestora înainte de utilizare și că poartă cască de protecție. Totodată, acestea trebuie să fie folosite de un singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulți utilizatori pe o trotinetă.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt pericol public....pericol f mare cu ele!!!!Sunt f periculoase ptr copii si ptr soferi!!!!Merg cu ele pe carosabil si sunt lasa te la voia intamplarii peste tot!!!!!NU SE POATE ASA CEVA!!!!SA FIE SCOASE TAMPENIILE ASTEA DE PE STRADA
1
0
DUCETILE DRACULUI IN PARCURI.A CUI MAI ESTE SI AFACEREA ASTA CU CACATURILE ASTEA DE TROTINETE.VAD CA NIMENI NU DA VREO INFORMATIE.ARUNCATE PESTE TOT,RUSINE AMIRALE.
15
3
reclama mascata pe domeniul public
5
1
Astea sunt pentru oameni civilizati nu pentru taranii de la Constanta
25
4
Ma tarane! Dar Bucurestiul cum e? Se vede ca nu au iesit din tara! In toata lumea sunt astfel de trotinete! La fel cazute pe jos! Care e problema ta? Nu m ar mira ca doamna Maximiuc sa le darame si dupa sa le fotografieze! Eu nu am vazut nici una cazuta! E o varianta pt cei care vor sa mearga mai repede si ecologic! Cand vreti oras fara poluare cand aveti accese ca asta de frustrare! Si Xyx daca nu ti place Constanta cara te in catunul in care te ai nascut!
6
14
Stapanii astia de sosele cu pretentii de sumacheri,se vor stapanii absoluti ai strazilor,sa doresti moartea unui om ca nu ai tu destul spatiu e la poarta patologicului,
7
4
stati ca o sa apara in curind si trotinestistii pupati de tramvai,tro ebuz,tir sau masina de gunoi!la mai multi!
12
5
Ce rusine. Acum se vede de cine e populata Xonstnta. S-au aciuat juma di judetele din jur. Toti necioplitii si needucatii s-au facut constanteni, aducand cu ei si obiceiuri de pe la ei de pe acolo
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468