REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

A VRUT să SCAPE de AMENDĂ, invocând NEVOILE FIZIOLOGICE ale COPILULUI

A VRUT să SCAPE de AMENDĂ, invocând NEVOILE FIZIOLOGICE ale COPILULUI

Replica API 18 octombrie 2021 | 00:26 2198

Adel Al-Haddad a făcut o plângere contravențională solicitând anularea procesului verbal de constatare a contravenției întocmit de către Inspectoratul General Al Poliției Române - Brigada Autostrăzi - Biroul De Poliție Autostrada A2 București. Bărbatul a fost amendat cu 290 de lei pentru că a circulat pe banda de urgență.

Motivarea lui Adel Al-Haddad

În motivarea plângerii, petentul a arătat că nu se face vinovat de săvârșirea faptei, deoarece în data de 23.05.2021, a circulat pe autostrada A2, către București, cu autoturismul, fiind însoțit de soție, de fiica acestora în vârstă de 4 ani și de o prietenă, a folosit nejustificat banda de urgență. Susține că motivul a fost acela că fiica sa a avut nevoie de o oprire pentru rezolvarea unei urgențe de natură fiziologică, urgență amânată până la punctul în care copilul nu ar mai fi reușit să aștepte. Astfel, aflându-se într-un blocaj, au fost nevoiți să oprească pe banda de urgență, neavând în apropiere alte variante (benzinărie, spațiu servicii, etc). Menționează petentul că în momentul în care a pătruns pe banda de urgență deja a observat echipajul de politie și a considerat prezența acestuia ca fiind un element de siguranță pentru folosirea acestei benzi.

Ce a spus Poliția

Conform procesului verbal, Adel Al-Haddad a fost a fost sancționat întrucât la data de 23.05.2021, în jurul orei 18.45 a condus autoturismul pe autostrada A2, iar în zona kilometrului 162 a pătruns pe banda de urgență a sensului de mers către București, în condițiile unui trafic aglomerat. Simpla negare a petentului, în sensul că fapta reținută în sarcina sa nu corespunde realității, nu îl exonerează de răspundere și nu înseamnă că nu a săvârșit contravenția. Mai mult, solicită a se constata că, după întocmirea procesului-verbal, petentul a formulat obiecțiuni cu privire la fapta reținută în sarcina sa, precizând la rubrica "Mențiuni contravenient" faptul că a oprit pentru rezolvarea unei urgențe medicale, contrar celor menționate în cuprinsul plângerii contravenționale, respectiv pentru rezolvarea unor nevoi fiziologice.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au reținut că situația de fapt relatată prin plângerea contravențională formulată este alta decât cea constatată prin procesul-verbal de contravenție, că petentul nu a negat cele consemnate în procesul-verbal, în sensul că nu s-ar fi deplasat pe banda de urgență, ci doar justifică motivul opririi sale pe banda de urgență, în condițiile în care nu a fost sancționat pentru oprire nejustificată, ci pentru deplasarea sa pe banda de urgență a autostrăzii A2. Instanța a decis respingerea ca neîntemeiată a plângerii contravenționale. Sentința a fost comunicată pe 14 octombrie 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920