REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A vrut să verifice butelia cu chibritul și... a distrus un apartament

A vrut să verifice butelia cu chibritul și... a distrus un apartament

Virgil STOIAN 8 februarie 2023 | 00:00 1558

Nu oricine se pricepe să verifice o butelie încărcată cu gaz petrolier lichefiat. De fapt, nu este vorba de pricepere, ci de siguranță și, dacă testul nu se face corespunzător, atunci se produc adevărate nenorociri Nicolae M., de exemplu, angajatul unei firme care livra butelii, încercând să schimbe o butelie, nu a respectat obligațiile și măsurile privind securitatea și sănătatea în muncă, verificând etanșeitatea buteliei cu un chibrit aprins, lucru care a dus la o explozie. În urma exploziei a fost afectat apartamentul în care era butelia, ușile de acces de la alte 13 apartamente, mai multe geamuri de pe casa scării dar și luneta unui autoturism parcat în spatele blocului. A fost trimis în judecată pentru distrugere din culpă și... a scăpat.

A vrut sa verifice butelia cu chibritul si... a distrus un apartamentFoto cu caracter ilustrativ

Potrivit rechizitoriului, Nicolae M., în calitate de angajat al unei firme, fiind în timpul serviciului, a montat în mod defectuos o butelie tip GPL la aragazul consumatorului de la acea adresă, fără a respecta obligațiile și măsurile privind securitatea și sănătatea în muncă, deşi fusese instruit cu privire la acestea, minimizând riscul de accidentare prin evacuarea gazului din butelie în spații închise și verificarea etanșeității cu chibrit aprins, fapt ce a condus la producerea unei explozii violente în urma căreia au fost afectate apartamentul sus-menţionat, ușile de acces în apartamentele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 17, 19 din același bloc de locuințe, geamurile (în proporție de aproximativ 80%) aferente casei scării imobilului și luneta autoturismului marca Peugeot parcat în spatele blocului, fapte ce au avut ca urmare imediată producerea în patrimoniul persoanelor vătămate a unor prejudicii materiale constând în contravaloarea ușilor de acces în apartament și a uşilor de la intrare în  de la uscător şi a geamurilor de pe casa scării.

A vrut sa verifice butelia cu chibritul si... a distrus un apartamentMinuta judecătorească

Trimis în judecată pentru distrugere din culpă, magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis încetarea procesului penal faţă de Nicolae M., sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de distrugerea din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, intervenind prescripția răspunderii penale. Sentința a fost dată pe 3 februarie 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toti prosttanacii analfabeti se cred ingineri. halul in care am ajuns dupa 33 de hotie jecmaneala si maffie
0
0
ba taranoilor,v.am mai spus,luati un pumn denapa cu putin detergent lichid de vase si turnati.o peste piulite la butelie.daca vedeti bule albe,scapa gaz.bouarilor!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108