REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Abateri grave la o LICITAȚIE organizată de Portul Constanța

Abateri grave la o LICITAȚIE organizată de Portul Constanța

Replica API 4 septembrie 2021 | 23:13 3903

Administrația Portuară a organizat o licitație în vederea contractării unei firme care să furnizeze asigurare pentru răspundere profesională a directorului economic din cadrul CN APM SA Constanta, Daniela Șerban. Obiectul asigurării constă în acoperirea prejudiciilor/daunelor produse de către aceasta, ca urmare a faptelor culpabile săvârșite din culpă, neglijență sau imprudență în exercitarea funcției de director economic, respectiv de conducere, organizare și gestionare a activității economico-financiare a Companiei. Licitația a fost anulată, din cauza unor abateri grave de la prevederile legislative. Potrivit informațiilor noastre, culpa ar aparține ofertantului.

Pe 17 august a.c., a fost anulată licitația organizată de CNAPM pentru contractarea unei firme de specialitate care să furnizeze asigurare pentru răspundere profesională a directorului economic din cadrul CN APM SA Constanta, Daniela Șerban. Contractul de asigurare ar fi trebuit încheiat pe 1 an de zile și avea o valoare de 41.236 lei.

Motivul anularii: abateri grave de la prevederile legislative, care afectează procedura de atribuire, fiind imposibilă încheierea contractului. Procedura s-a anulat în conformitate cu prevederile art.225 alin.1 lit. c) și e) al Legii 99/2016 privind achizițiile sectoriale.

Daniela Șerban, directorul economic

Precizăm faptul că, potrivit legii, entitatea contractantă, în speță CNAPM, are obligația de a anula procedura de atribuire a contractului sectorial/acordului-cadru în următoarele cazuri: dacă încălcări ale prevederilor legale afectează procedura de atribuire sau dacă este imposibilă încheierea contractului și dacă contractul nu poate fi încheiat cu ofertantul a cărui ofertă a fost stabilită câștigătoare din cauza faptului că ofertantul în cauză se află într-o situație de forță majoră sau în imposibilitate fortuită de a executa contractul și nu există o ofertă clasată pe locul doi admisibilă.

Florin Goidea, directorul CNAPM

Ofertantul este City Insurance

Florin Goidea, directorul CNAPM, nu a dorit să furnizeze numele ofertantului, a precizat doar că ”acesta, la semnarea contractului, nu a prezentat actele necesare.”

Numai că Replica a aflat, din surse sigure, cine este firma care a participat la licitație cu acte în neregulă. Este vorba despre City Insurance, care este administrata de Fondul de Garantare a Asiguraților și care ar fi vrut să prindă contractul de la Portul Constanța fără ca aceasta să fie mandatată să semneze documentul.

AFP, controale și amenzi pe bandă rulantă la City Insurance

În iunie, Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a fost desemnat administrator temporar la Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance – S.A., pentru o perioadă de patru luni pentru a restabili situaţia financiară a asigurătorului şi asigurarea unei conduceri sănătoase şi prudente a activităţii.

CNAPM

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance, clasificată în categoria 4 – supraveghere intensă, în perioada 2019 - 2021, mai multe acțiuni de control la sediul asigurătorului (on-site) cât și controale permanente (off-site), acțiuni în urma cărora au fost aplicate, atât societății cât și conducerii acesteia, mai multe sancțiuni contravenționale constând în amenzi, fiind de asemenea impuse măsuri cu scopul remedierii deficiențelor constatate

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te astept ca si caaaaaaand!
0
0
nu te mai tine pasarica, ai nevoie de asigurari si postezi amenintari pe net! Nebuna mica ce esti tu! :D
0
0
Da o sa iti mentioneze tie in cap si la buzunar
0
0
Mentioneaza Codul Muncii asa ceva? Hai, sictir!
0
0
O sa ai 30 de zile notitie sa iti iei boarfele si sa pleci.
2
0
Si daca sunt barbatul de la etajul 1 ce-o sa-mi faci?! O sa-mi mozolesti banana?!
3
0
Sigur nu esti un barbat de la etaj 1? Vorbim luni
3
1
Goidea si Serban, 2 hoti....spagari ordinari.
5
3
Ca licitatia pilotinelor coremarului a fost foarte in regula...
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468