REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ABSENŢI de la şedinţa pentru Codul Penal. Banias şi Dobre: ‘Dragnea a schimbat programul. Votul era anunţat pentru joi’

ABSENŢI de la şedinţa pentru Codul Penal. Banias şi Dobre: ‘Dragnea a schimbat programul. Votul era anunţat pentru joi’

Replica API 5 iulie 2018 | 00:00 231

Modificări aprobate

Modificări aprobate

Pentru a trece Codul Penal, PSD şi ALDE aveau nevoie, miercuri, de 165 de voturi. Înainte de momentul decisive, se specula că Puterea se bazează doar pe 157 de deputaţi, numai că la vot salvarea a venit din partea minorităţilor. Modificările la Codul Penal au trecut la limită, cu 167 voturi pentru, 97 împotrivă, 19 abţineri, în timp ce un parlamentar prezent nu a votat. A participat la vot inclusiv Liviu Dragnea, în timp ce un parlamentar PMP, Adrian Mocanu, care a votat pentru, a fost exclus din partid! Anunţul a fost făcut de liderul PMP Eugen Tomac, imediat după şedinţa Camerei Deputaţilor. Tot imediat după şedinţă, liderii PNL şi USR au precizat că vor ataca Codul Penal la Curtea Constituţională a României.

De la votul de ieri au lipsit reprezentanţii Pro România, care încă nu au grup parlamentar, figurând ca “neafiliaţi”. Liderul partidului, Victor Ponta, a comentat pe Facebook: „Nici eu, nici deputaţii Pro România nu am votat modificările Codului Penal/ acestea au ca scop salvarea lui Dragnea şi a grupului lui de interese cu preţul afectării grave a mecanismelor democratice din România/ eu cred că (mai devreme sau mai târziu) Dragnea nu o să scape de Justiţie - dar preţul pe care îl plăteşte societatea românească este extrem de mare”.

Deputatul Pro România Mircea Banias a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, că ieri a participat la şedinţa reunită de plen (care a avut loc înainte de şedinţa în care a fost votat Codul Penal – n.r.), însă: „Nu ne-a anunţat nimeni că a fost modificat programul şi că votul are loc miercuri. Noi ne propusesem să avem discuţii joi dimineaţă şi să decidem cum votăm”, a explicat Banias.

Şi da, votul fusese anunţat iniţial, pentru joi, aşa cum detaliază şi celălalt deputat Pro România de Constanţa, Mircea Titus Dobre: „Nu aveam cum să ajung. Ştiam că votul e joi. Dacă Dragnea a schimbat programul, ca şi cum Parlamentul e proprietatea lui... Luni, Biroul Permanent a decis joi, ora 13.00. Cu o oră înainte de vot s-a anunţat că e miercuri.Parlamentul a ajuns să lucreze pentru o singură persoană – Liviu Dragnea”, a comentat deputatul.

„Sunt de acord că trebuie să facem aceste modifcări. Dar de ce atâta grabă?”

„Sunt de acord că trebuie să facem aceste modifcări. Există o directivă a Uniunii Europene, toate statele trebuie să reglementeze situaţia privind abuzul, există şi o decizie a CCR de câţiva ani. Dar, sesiunea extraordinară a început pe 2 şi se încheie pe data de 19.

De la necesitatea de a modifica, la modificare pe repede înainte, cu modificarea programului... eu întreb: de ce atâta grabă? Aveam la dispoziţie două săptămâni în care să dezbatem, nu în două zile. Asta conduce la ideea că legile se schimbă pentru Dragnea. Repet, nu sunt împotriva modificării, trebuie făcută, dar contest metoda”, a mai declarat, pentru „Replica”, Mircea Titus Dobre.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pizda aia de dobre mircea,o imitatie de politician.in alegeri ia facut lumea campanie,iar p urma a intors spatele.un jegggggg pervers
0
0
Deputatilor, voi nu mergeti la serviciu? Voi mergeti numai cand se voteaza legi si privilegii pentru voi. Hotilor!
0
0
Nu mai puneti Fete de Decedati la Ziar
1
0
corect spus dar tot puterea si-o doresc si aia care ii manilpuleaza pe rezistentii aia din piata
3
0
Stia tot satul...si nu stiati voi ! Curvelor
7
0
cumva CURVA puscarias draknea RESPECTA CEVA, HOTUL ACESTA
4
5
Atentie!Ala din stanga are fata de lup!
3
0
Noroc cu noul partid al lui Ponta, ca nu mai erau acceptate hahalerele astea nicaieri.
13
1
Ti-au mai dat ceva inapoi din aia 400.000 euro pe care i-ai dat ca sa te puna ministru? Nu fii suparat, trece-o si tu la experiente de viata...
12
0
ce barbati urati
9
0
Da era bine cand te-a pus ministru? Esti suparat ca te-a scos de la cascaval. Acum se vede ce va doriti voi de fapt si ca nu va pasa de oameni. Puterea va ia mintile.
19
0
Ideea e vol de ce nu eratl la munca?
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108