REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ACCIDENT de MUNCĂ la Metacom Weld

ACCIDENT de MUNCĂ la Metacom Weld

Replica API 8 iulie 2020 | 00:00 2362

Inspectorii din cadrul ITM efectuează cercetări în cazul unui accident de muncă. Mai exact, un bărbat a căzut pe doc în timpul unei manevre de macara cu piese metalice.

Accidentele de muncă sunt tot mai frecvente în ultima vreme. De cele mai multe ori, acestea se petrec din pricina neatenției, a grabei sau a lipsei de profesionalism, în cazul muncitorilor necalificați. În primele zile ale lunii iulie, la SC Metacom Weld SRL a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat.

Cum s-a petrecut accidentul

D.C. în vârstă de 41 de ani, angajat pe funcția de lăcătuș, în timpul unei manevre de macara cu piese metalice s-a dezechilibrat și a căzut pe doc. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea îngrijirilor medicale.

ITM cercetează accidentul

Inspectorii ITM au fost sesizați în cazul acestui accident. Acesta este în curs de cercetare de către o comisie numită de SC Metacom Weld SRL în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările și completările ulterioare.

ITM Constanța

După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuata corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.

Date despre firma Metacom Weld

Firma Metacom Weld SRL a fost înființată în luna martie a anului 2007, iar sediul social este în municipiul Constanța pe strada Mihai Viteazu, numărul 69-69A. Administratorul societății este Dorin Nelu Gabara, iar asociații acestuia sunt Jeni Tamara Gabara și Ofelia Georgescu.

Firma se ocupă cu fabricarea de construcții metalice și părți componente ale acestora

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108