REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Accident de muncă. Şofer din Corbu, strivit de autobuzul pe care încerca să-l repare?!

Accident de muncă. Şofer din Corbu, strivit de autobuzul pe care încerca să-l repare?!

Replica API 9 martie 2019 | 09:59 890

Tragedie la Corbu! Marţi, 5 martie ora 22:00, la firma de transport SC Georgiana&Alina SRL a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui angajat. Este vorba despre Marian Ilie, în vârstă de 40 de ani, şofer.

Fiind accident de muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa a demarat o anchetă. Reprezentanţii firmei au declarat inspectorilor ITM că, la efectuarea manevrei de verificare a pernei de aer de la autobuz, lucratorul a fost lovit de o piesă de la perna de aer. Victima a decedat în drum spre spital. Accidentul de muncă este cercteat de către ITM Constanta, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.

În baza constatarilor efectuate de acesta, declaraţiilor martorilor şi a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările şi cauzele care au condus la producerea evenimentului precum şi reglementarile legale încălcate şi pe cale de consecinţă răspunderile şi măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

Firma de transport face curse Năvodari-Corbu, iar apropiaţii bărbatului decedat spun că, de fapt, şoferul ar fi murit în alte împrejurări. “Nu vă este frică că există un Dumnezeu nu aveţi conştiinţă? Cum puteti dormi noaptea când ştiti că din cauza voastră a murit un om nevinovat? Aţi lăsat în urmă o familie indurerată şi 2 copii fără tată

Cum puteti să spuneţi ca i-a căzut o piesă de la perna de aer, când el a fost strivit sub microbuzul care voi l-aţi pus pe cric? De ce nu spuneţi că de sub microbuz l-aţi scos voi şi l-ati dus mort la spital? De ce nu spuneţi că în timp ce el era sub microbuz un alt angajat a urcat în el şi a încercat să îl pornească ? De ce aţi spus doctorilor la spital că nu este nevoie să i se faca necropsia, vă era frica de adevăr??Nu va mustră conştiinţa? Cum puteti dormi noaptea? Degeaba încercati să cumpăraţi tăcerea doctorilor etc, se va face dreptate”, a transmis nepoata vărbatului, Violeta C.

Oamenii mai spus că şoferii erau puşi să repare maşinile, deşi nu erau calificaţi pentru a presta un astfel de serviciu. “Şoferii care încă mai lucrează acolo să dea declaraţii despre toate ilegalităţile petrecute acolo, mai ales despre faptul că sunt puşi să facă anumite munci, cum e cazul nostrum, mecanica auto,munci pentru care soferii nu sunt calificaţi”, a spus un fost angajat al firmei pe facebook. “La această firmă nu a existat niciodată mecanic, soțul meu a lucrat câțiva ani acolo, ei se ocupă de toate reparațiile "microbuzelor" noi am trecut prin conflicte cu acești oameni, sunt fără suflet și lipsiți de demnitate când vine vorba de bani”,a spus şi Anamaria V.

Şi la SC Milmar Strong SRL a murit un om!

Precizăm faptul că acesta nu este singurul accident de muncă care s-a soldat cu decesul unui angajat. Miercuri, 6 martie, ora 18:45 la SC Milmar Strong SRL a avut loc un alt eveniment de acest gen. Este vorba despre Marian, meseriaş C.N., în vârstă de 59 de ani. La sfârsitul programului de lucru, bărbatul a fost găsit în stare de inconştienţă în vestiar, de către un coleg. A fost anunţat Serviciul de Urgenta 112, cadrele medicale sosite au acordat îngrijiri medicale, dar acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat. Evenimentul este cercetat de către ITM Constanţa, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
kum sa ajungi ca GEO pe spinarea oamenilor fara alternative. accepti conditiile unui patron pus pe capatuiala. itm ? Bola? ??? cine cunoaste personajul stie ce spun. Amarnic sfarsit. Pacat de familie.
3
2
Raspuns simplu:patronu le spune,aici la mine asa merge treaba iti convine bine nu,mie mi-a parut bine de cunostinta acum poti sa pleci.
4
1
Imi pare sincer rau pentru fetita domnului de 40 de ani din corbu un copil exceptional ai grija de tine si sincere condoleante Dumnezeu vede tot si are grija
3
0
Chiar nu-i inteleg pe unii , se cauta soferi ptr. soferie adevarata unde treaba ta este doar volanul , si multi prefera sa slugareasca ''buticuri'' d'astea cu cateva microbuze unde esti '' om la toate '' ! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212