REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Accident rutier MORTAL: pieton ARUNCAT 12 metri! 'Efectiv nu l-am văzut'

Accident rutier MORTAL: pieton ARUNCAT 12 metri! 'Efectiv nu l-am văzut'

Replica API 4 aprilie 2019 | 00:00 355

Mașină cu numere de Bulgaria, fără asigurare

Mașină cu numere de Bulgaria, fără asigurare

Sandu F.D. este cunoscut cu antecedente penale, iar în 2015 a provocat un accident rutier mortal. Dosarul a ajuns în instanță pe 2.07.2018, iar acum a fost condamnat pe fond, fiind vorba de o pedeapsă rezultantă (după cumularea cu alta mai veche) de patru ani și două luni. Decizia încă nu este definitivă.

În sarcina inculpatului s-a reținut faptul că, la data de 3.08.2015, în timp ce conducea autovehiculul marca BMW cu numărul de înmatriculare în Bulgaria, vehicul care nu avea drept de circulație în România ca urmare a lipsei asigurării auto obligatorii, nu a acordat prioritate unei femei, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, și a acroșat-o, cauzându-i leziuni care au determinat decesul acesteia. Șoferul a relatat că nu știa despre asigurarea obligatorie întrucât nu era mașina lui. O împrumutase de la un amic pentru a ajunge la benzinărie întrucât autovehiculul său rămăsese fără combustibil. Cât despre accidentul rutier, Sandu a relatat că efectiv nu a văzut pietonul, chiar dacă drumul era drept și vizibilitatea bună. Menționăm că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În vederea lămuririi împrejurărilor producerii faptei, se arată în rechizitoriu, a fost efectuată o expertiză tehnică auto, împrejurare în care s-a stabilit că accidentul s-a produs pe DN 39, în timp ce Sandu se deplasa dinspre localitatea Eforie către Mangalia, impactul având loc pe banda a doua, pe marcajul pietonal. În ceea ce privește dinamica producerii accidentului, expertul a arătat că victima a fost surprinsă în timp ce era angajată în traversarea părții carosabile din partea stângă, viteza de deplasare a vehiculului fiind de 69,50 - 71,70 km/h , și s-a concluzionat că posibilitățile de evitare a producerii accidentului au aparținut conducătorului auto, care trebuia să acorde prioritate de trecere pietonului. Menționăm că pietonul a fost proiectat pe direcția de mers a autoturismului, circa 11 – 12 metri. Menționăm că bărbatul a mai fost condamnat în trecut pentru infracțiuni la regimul rutier.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am aruncato pe una 20 de metri si nu mai fac atata caz. spaga la judecator si la primarie si a mutat trecerea 30 m mai incolo. acum vreau sa iau si despagubiri ca am stricat radiatorul si farul pe dreapta si capota daca eram cu Matizul in loc de jeep ala eram
0
4
puneti niste titluri, care nu au nimic in comun cu continutul articolului si nici cu perioada curenta. Se refera la fapte petrecute cu ani in urma, care sunt prezentate ca si cum ar fi avut loc ieri sau azi. Asta nu e jurnalism, e prostie crasa.
6
0
Deci un BMW cu numere de Bulgaria fara drept de a circula in RO omoara o femeie care tranversa pe trecere de pietoni,recidivist.Cati ani merita asta?.Ma refer la ani de puscarie cu executare domnilor judecatori.
9
0
Un pericol public !
8
0
domnilor datii cu suspendare ca mai are cativa de omorat
3
0
Executat la locul accidentului fara apel !Stop criminalilor in Ro !
13
0
Iar ati luat de la Arhiva Tribunalului dosare clasate si le faceti copy paste ? Ne plictisiti !
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108