REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Accidente cumplite la Constanţa: vieţi curmate de un cal scăpat în drum şi un copac putrezit la rădăcină

Accidente cumplite la Constanţa: vieţi curmate de un cal scăpat în drum şi un copac putrezit la rădăcină

Replica API 13 februarie 2013 | 00:00 395

Nu-ţi aduce viaţa, ce-ţi aduce clipa

Nu-ţi aduce viaţa, ce-ţi aduce clipa

Un cal lăsar singur pe şosea, un copac ce se prăbuşeşte pe un autoturism aflat în mers, un şofer neatent care loveşte o ambulanţă sau un altul care uită să adapteze viteza şi se răstoarnă cu maşina, sunt doar câteva din motivele ce au produs reale tragedii pe şoselele din judeţul Constanţa. Există şi cazuri mai fericite, care se pot încadra în segmentul evenimentelor "comico - tragice", însă sunt mult prea puţine, locul fruntaş fiind ocupat de accidentele rutiere soldate cu decese, din motive mai mult sau ma puţin stupide.

De-a lungul anilor, fiecare accident rutier a creat vâlvă la momentul respectiv, după care totul a fost uitat, viaţa urmându-şi cursul. Dacă ultimele evenimente din Constanţa au fost ceva mai fericite, neînregistrându-se decese, şi aici ne referim la cele două femei care au produs accidente în lanţ pe bulevardul Tomis, în ziua de duminică, 10 februarie, una din cauza faptului că s-a speriat de sirena ambulanţei, şi cealaltă pentru că admira "peisajele", nu putem spune acelaşi lucru despre accidente produse în alţi ani. Spre exemplu, în anul 2011, un pacient aflat într-o salvare şi-a găsit sfârşitul din cauza unui şofer neatent. Tragedia s-a produs la data de 20 iulie, când Gabriel Pascaru, de 41 de ani, din Braşov, a condus un autoturism pe strada Traian din Eforie Nord, dinspre Eforie Sud către Constanţa, şi, odată ajuns la intersecţia cu I.G. Duca, dirijată cu indicator rutier, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, virând stânga şi intrând în coliziune cu o ambulanţă, care circula din sens opus, condusă de Ieremia Negoescu, de 31 de ani, din Agigea. În urma impactului puternic, autosanitara a pătruns pe trotuar, intrând în coliziune cu peretele unui imobil, pe care l-a distrus pe o suprafaţă de 8 metri. Pe lângă şoferii autovehiculelor şi asistenta medicală, Iuliana Stoian, care s-au ales cu traumatisme, cel mai afectat a fost pacientul din ambulanţă. Este vorba de Constantin Zgubea, de 80 de ani, care, întrucât nu era prins de targă cu centura de siguranţă, s-a lovit de pereţii autovehiculului. Bătrânul a ajuns în stare gravă la spital, după care a murit.

Moarte fulgerătoare: a căzut copacul pe maşina aflată în mers

Săpând şi mai adânc în trecut, ajungem în anul 2007, pe 6 august, când două persoane şi-au pierdut viaţa dintr-un motiv cât se poate de stupid, care a stat la năravul norocului. Mai exact, o Dacie circula pe DN 22 C, dinspre Constanţa către Medgidia şi, după ce a trecut de calea ferată din Poarta Albă, un copac s-a desprins din pământ, căzând direct pe autoturism. La acea dată au decedat atât şoferul, cât şi pasagera din dreapta-faţă. Ajungem şi în jurul datei de 31 august 2012, când o tânără de 22 de ani şi-a găsit sfârşitul pe străzile din Costineşti. Şoferul maşinii în care se afla a vrut să evite un cal, care era nesupravegheat pe carosabil, de unde şi impactul fatal. Intrat în panică, conducătorul maşinii nu a mai putut face nimic, izbind animalul din plin. Ceea ce a urmat a fost de domeniul peisajelor macabre. Tânăra zăcea într-o baltă de sânge pe bancheta din spate, spre disperarea prietenilor care o însoţeau. Menţionăm că şi animalul a murit pe loc. Totul s-a întâmplat la orele 00.30, când Valerian Tiberiu Kraus, de 27 de ani, din Constanţa, a condus un automobil, marca Audi, model A4, pe DN 39, dinspre Costineşti către 23 August, iar la kilometrul 26 a surprins şi accidentat un cal, care a pătruns pe partea carosabilă, nefiind supravegheat. Din accident a rezultat decesul pasagerei din stânga - spate, Mihaela Cobzaru, de 22 de ani, însă au mai fost rănite uşor două pasagere, Bianca Sescu, de 21 de ani, şi Iolanda Tamaş de 22 de ani. Conducătorul auto este cercetat pentru ucidere din culpă. După ancheta demarată, poliţiştii au constatat că animalul, din cauza căruia s-a produs accidentul, fusese furat, proprietarii depunând în acest sens o sesizare la poliţie. Un alt teribil a avut loc pe 8 februarie anul curent, când un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce s-a răsturnat cu maşina într-un canal de colectare a apelor. Este vorba de Ştefan Nisacă, de 48 de ani, care, la ieşire din localitatea constănţeană Ovidiu, spre Lumina, nu a mai putut controla maşina, a ieşit de pe şosea şi s-a rostogolit pe partea stângă a drumului, căzând într-un canal de colectare a apelor. Bărbatul şi-a pierdut viaţa pe loc, iar autoturismul a fost distrus aproape în totalitate. Cum tragediile din categoria de faţă sunt nenumărate, semnalul de alarmă este tras mai cu seamă pentru cei ce se urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau fără permis de conducere.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108