REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Aceste staruri de la Hollywood au mari probleme „cu capul”

Aceste staruri de la Hollywood au mari probleme „cu capul”

Replica API 1 mai 2019 | 00:00 412

Sinead O’Connor

Starurile de la Hollywood au secrete rușinoase pe care încearcă să le țină departe de ochii presei. Rare sunt cazurile când recunosc cu mâna pe inimă că suferă de boli precum tulburarea bipolară, care presupune un comportament bizar, uneori violent, cu schimbări bruște de stare. Pe lista ”nebunilor” cu acte în regulă se află nume sonore precum Jean-Claude van Damme, Catherine Zeta-Jones sau Mariah Carey.

Peste 2,8% din populația planetei suferă de tulburare bipolară, se arată într-un raport OMS realizat pe anul 2018. În ciuda faptului că este o afecțiune extrem de des întâlnită, foarte puține sunt cazurile în care pacienții își recunosc afecțiunea și încep un tratament pentru a-i ține în frâu efectele.

Tulburarea afectivă bipolară este o formă de psihoză maniaco-depresivă cu manifestări periodice. Ea se manifestă printr-o tulburare mintală sau afectiv-comportamentală pe o perioadă determinată de timp care condiționează funcționarea corespunzătoare a unei persoane în diferite contexte sociale sau situaționale. Episoadele de depresie majoră pot fi amplificate de excesul de droguri sau alcool, dar și de incapacitatea pacienților de a face față stresului. Nu de puține ori pacienții diagbnosticați cu tulburare bipolară au tentative de sinucidere și accese de paranoia.

Puțini sunt cei care recunosc public că suferă de tulburări bipolare. Chiar dacă boala a fost asociată de multe ori cu talentul actoricesc și cu capacitatea de ”a schimba stările emoționale cu o rapiditate amețitoare”, starurile de la Hollywood se feresc să recunoască public că suferă de tulburări bipolare.

Jean-Claude Van Damme

Belgianul Jean-Claude Van Damme, în vârstă de 58 de ani, și-a câștigat notorietatea datorită mișcărilor de kickboxing executate cu o precizie matematică în filme precum ”Sport sângeros” sau ”Soldatul Universal”. Are o avere de 30 de milioane de dolari și trei copii maturi. Pe plan personal însă, Van Damme este la pământ. A fost dependent de cocină, a divorțat de patru ori și a fost acuzat că și-a lovit consoarta. Abia în urmă cu zece ani a acceptat să se interneze și să recunoască public că suferă de tulburare bipolară severă.

Sinead O’Connor

Cântăreața cheală de origine irlandeză trece prin cea mai urâtă criză din viața ei. Sinead O’Connor are 52 de ani, dar abia la 37 de ani a recunoscut că suferă de tulburare bipolară. Ea are o avere de șase milioane de dolari, a adus pe lume patru copii și a fost diagnosticată cu depresie. Anul trecut a trecut la religia islamică, de doi ani este ținută sub monitorizare pentru că a avut nenumărate tentative de suicid și trece constant prin crize severe de identitate.

Catherine Zeta-Jones

Actrița de 49 de ani, Catherine Zeta-Jones a dat lovitura în 1998 cu filmul ”Masca lui Zorro”. În anul 2000 s-a măritat cu actorul Michael Douglas și au împreună doi copii. În aprilie 2011 a recunoscut că a fost diagnosticată cu tulburare bipolară de tip II, care se manifestă prin ”accese extreme de iritabilitate” asiciate cu isteria, urmate apoi de episoade grave de depresie. În mod regulat, Catherine care are o avere de 45 de milioane de dolari se internează pentru a se trata.

Demi Lovato

Cântăreața de 26 de ani, Demi Lovato a descoperit că suferă de tulburări bipolare în 2010 când a fost internată într-un ospiciu pentru a se trata de depresie. Cântăreața care are o avere de 33 de milioane de dolari a recunoscut că are probleme majore cu depresia, cu felul în care arată, cu anorexia și are tendința de a se automutila. Din fericire boala a fost descoperită din timp și Demi are grijă ca atunci când simte că ”încep problemele la mansardă”, se duce singură la ospiciu.

Mariah Carey

Mariah carey, în vârstă de 49 de ani, a recunoscut abia recent că se luptă de ”zeci de ani cu tulburarea bipolară”. Cântăreața care are o avere de 300 de milioane de dolari și a adus pe lume doi copii, a trecut prin două divorțuri și abia după ce s-a despărțit de Nick Cannon a acceptat să vorbească deschis despre problemele pe care le are la cap. Ea a recunoscut public că suferă de tulburare bipolară de tipul I abia în urmă cu doi ani și că face tratament. Atunci când are crize de isterie, paranoia și depresie, diva se retrage din viața publică și cere ajutor de specialitate. Cel puțin așa susține ea.

click.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108