REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Acţiune a poliţiei germane în rândul mişcării islamiste pentru suspiciuni de escrocherie cu ajutoare

Acţiune a poliţiei germane în rândul mişcării islamiste pentru suspiciuni de escrocherie cu ajutoare

Replica API 8 mai 2020 | 00:00 958

Poliţia germană a percheziţionat joi apartamentele mai multor membri ai mişcării islamiste la Berlin, suspectaţi de escrocherie cu ajutoare economice alocate pentru atenuarea impactului pandemiei de coronavirus, a anunţat parchetul local, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Conform parchetului, această acţiune vizează cinci persoane "aparţinând mediilor salafiste de la Berlin" şi în special "nucleului" unei vechi moschei islamiste extrem de controversate din capitală, Moscheea Fussilet.

Ea este suspectată că a găzduit mai mulţi islamişti consideraţi periculoşi în Germania şi în special, pentru un timp, pe autorul unui atentat cu un camion în decembrie 2016 la Târgul de Crăciun de la Berlin care a făcut 12 morţi, tunisianul Anis Amri.

Printre cei cinci suspecţi se numără un fost apropiat al lui Anis Amri şi un imam, conform cotidianului berlinez Tagesspiegel.

Poliţia a percheziţionat apartamente şi maşini aparţinând acestor persoane.

Grupul este suspectat că "a obţinut în mod fraudulos ajutoare economice oferite de municipalitatea din Berlin" pentru atenuarea impactului epidemiei, a subliniat parchetul.

Sumele erau cuprinse între 50.000 şi 60.000 de euro, conform unor surse apropiate anchetei, citate de Tagesspiegel.

Autorităţile germane au fost extrem de generoase şi au acordat foarte repede, în vârful crizei, ajutoare financiare companiilor, dar şi lucrătorilor independenţi şi persoanelor fizice autorizate, fără a efectua controale foarte stricte.

Ele au semnalat de atunci mai multe cazuri de fraudă. Unul dintre procedeele cel mai des utilizate pentru escrocherii este crearea unor false site-uri oficiale care le permit candidaţilor la ajutoare să depună solicitări, ceea ce le-au oferit posibilitatea autorilor fraudelor să le colecteze datele şi apoi să depună, furându-le identitatea, cereri oficiale în numele lor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La fel ca in Romania in 90,singura diferenta este ca nu s a sesizat nimeni pe atunci,nu s ar sesiza nici azi avem exemplul clar cu padurea tarii.Educatia sexuala e importanta in Romania si borduri cat mai multe borduri!
1
0
Face nea Adolf precum titirezul,in pamint!!ce bun era la noi,macar vreo 2 luni,mai stirpea din ciori!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108