rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Angajaţii TSC supăraţi pe şeful CJC, Horia Ţuţuianu

Activitatea Teatrului de Stat aproape blocată. Demiterea Danielei Dumitrescu a atras alte demisii şi retragerea regizorului Tompa Gabor

Teatrul de Stat Constanţa (TSC) a transmis autorităţilor un memoriu semnat de 47 de angajati si colaboratori ai TSC. Memoriul a fost trimis în data de 12 februarie 2019 la Consiliul Judeţean Constanta, Primăria Constanţa şi Prefectura Constanţa, dar şi la Ministerul Culturii şi la UNITER.

Aceştia îşi exprimă clar dorinţa ca Daniela Dumitrescu să fie menţinută pe funcţia de conducere. De asemenea, se ia în considerare posibilitatea de a cere Ministerului Culturii să preia sub autoritatea sa Teatrul de Stat Constanța (cu tot cu clădire, dacă se poate), ceea ce ar crea și cadrul pentru obținerea statutului de TEATRU NAŢIONAL.

Clădirea TSC într-o stare deplorabilă

"Teatrul de Stat Constanța funcționează într-o clădire ce a fost foarte bună pentru Teatrul Fantasio, dar este prea mică pentru spectacolele noastre", se arată în memoriu, acuzând în acelaşi timp că aceasta se află într-o stare deplorabilă.

"Am tăcut atunci când preşedintele CJC Horia Ţuțuianu, proaspăt venit pe funcție, a inspectat clădirea TSC şi a declarat presei că managerul este de vină, cu toate că managerul îi prezentase dificultăţile sistemice pe care trebuie să le înfrunte;

Am tăcut atunci când acelaşi preşedinte CJC a fost contactat de presă pentru că în sala teatrului era frig și a dat vina pe manager, spunând că nu stie nimic, cu toate că CJC fusese înştiinţat prin numeroase memorii", se arată în documentul semnat de cei 47 de angajaţi.

Raportul în baza căruia s-a decis demiterea Danei Dumitrescu, discutabil

De asemenea, angajaţii TSC contestă decizia privind demiterea managerului Daniela Dumitrescu de către echipa condusă de preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu şi susţin că raportul în baza căruia s-a decis înlăturarea acesteia de pe funcţie este discutabil. "La noi, aceasta a fost ocazia așteptată pentru a schimba managerul, pretextând câteva nereguli minore, evidențiate de un raport discutabil, în ciuda evidenței că teatrul este pe un trend ascendent. Consecinţele imediate ale acestei măsuri nu s-au lăsat aşteptate, începând cu pierderea credibilității pe care ne-am chinuit atâta vreme să o câştigăm: prestigiosul regizor Tompa Gabor s-a retras, cu toate că era stabilit să monteze la TSC o producție pentru festivalul nostru din acest an.

Activitatea TSC este în pericol de a fi blocată, din cauza demisiilor. S-au retras de pe posturi şi angajaţi cu meserii rare, care nu se mai învaţă la şcoală. "Mai multi angajaţi ai teatrului şi-au prezentat demisiile, refuzând să lucreze şi în această atmosferă tensionată, după ce au făcut sacrificii lucrând atâta amar de timp într-un mediu insalubru şi trecând peste atâtea lipsuri materiale. Din păcate, unii dintre oamenii care se retrag sunt ]n posturi foarte greu de ocupat, căci au meserii rare, ce nu se învaţă în şcoli, ca, de exemplu, cea de regizor tehnic. Şi din sectorul administrativ s-au înregistrat multe demisii, astfel încât activitatea teatrului este în pericol să fie blocată", se mai precizează în memoriu.

Prin raportul CJC, Danei Dumitrescu, i se solicită, înainte de fi înlăturată de pe funcţie, să rezilieze de îndată contractele cu actorii pensionaţi și cu alți profesionişti angajați conform unei ordonanțe de guvern ce reglementează activitatea instituțiilor de cultură. Aceasta este o altă chestiune ce i se reproşează şefului CJC, Horia Ţuţuianu.

"Si, în aceste condiții, concursurile pentru foarte multe posturi vacante nu se pot ţine pentru că nu au fost primite aprobările de la Consiliul Județean Constanța, TSC neavând autonomie în privinţa aceasta. Chiar dacă preşedintele CJC neagă în fata presei, directoarea este somată, prin raportul corpului de control al CJC să rezilieze de îndată contractele cu actorii pensionaiţi și cu alți profesionişti angajați conform unei ordonanțe de guvern ce reglementează activitatea instituțiilor de cultură, acest text de lege nefiind recunoscut de controlorii de la CJC", se menţionează în documentul TSC.

Iată conţinutul Memoriului TSC:

"În contextul în care cultura constănțeană pare lovită de un blestem, ce ține de felul cum conducătorii acestui oraș și județ o tratează și au tratat-o în toată perioada postrevoluționară, noi, actori, colaboratori și angajați din departamentele artistic, tehnic, producție si administrativ ai Teatrului de Stat Constanța, am decis să facem acest memoriu, pentru a încerca să împiedicăm un alt declin previzibil sau chiar desfiinţarea instituției noastre.

Chiar dacă suntem singurul teatru profesionist, de repertoriu, din Dobrogea, un teatru înfiintat în 1951 si cu o istorie glorioasă, ce cuprinde mari nume ale teatrului românesc, situaţia infrastructurii este deplorabilă, așa cum autoritățile locale și județene știu foarte bine. Este frustrant să comparăm cum suntem tratați noi la Constanța și cum sunt tratate teatrele din alte orașe mari sau mici ale țării Cluj Napoca, Sibiu, Oradea, Iași, Sfântu Gheorghe, Focșani, Râmnicu Vâlcea, Bârlad, Brăila, Galați, Târgoviste etc. —, cum știu autoritățile din alte părți ale ţării să profite de potențialul de dezvoltare a turismului pe care o astfel de instituție îl are.

Teatrul de Stat Constanța funcționează într-o clădire ce a fost foarte bună pentru Teatrul Fantasio, dar este prea mică pentru spectacolele noastre. Ann fost mutați, în 2004, dintr-o clădire mult mai mare, în care ne simţeam acasă, chiar dacă o împărțeam cu alte instituții de cultură și chiar dacă nu era decât fosta sală de festivități a unui liceu, iar nu un teatru propriu-zis.

Acum suntem subordonați Consiliului Judeţean Constanța, iar clădirea în care funcţionăm aparţine Primăriei Constanța, ceea ce generează o situaţie ambiguă și pasarea responsabilității între autorități.

Cu toate că au fost informate în repetate rânduri despre problemele pe care le avem — sistemul de încălzire defect, supraîncărcarea rețelei electrice, depozitele neîncăpătoare și deteriorate, calculatoarele vechi și deteriorate, sistemele mecanice ale scenei vechi, scurgerile din cauza precipitațiilor, în general mediul insalubru de lucru, autoritățile ne promit, de ani de zile, o reabilitare doar termică și electrică, pe niște fonduri europene la care nu mai sperăm, iar, între timp, ne bazăm pe improvizații riscante.

Nici nu îndrăznim să visăm la o clădire construită special pentru a fi teatrul nostru, cu toate că în companiile electorale ni se promite mereu.

Am tăcut și iar am mers înainte în condițiile date și, cu toate dificultățile, încet - încet, lucrurile s-au pus în mişcare în ultimii patru ani:

Am avut producții din ce in ce mai multe și din ce în ce mai bune, au venit regizori reputați să monteze la noi, am participat la festivaluri, iar din anul 2016 ani organizat un festival de interes naţional, pe care constănțenii îl așteptau să se reînființeze încă din anii 80;

Anul trecut am fost, pentru prima dată, parteneri într-un proiect european, iar acum avem trei proiecte europene depuse spre evaluare;

Am început să avem câte trei spectacole pe săptămână, în loc de două, numărul de spectatori s-a triplat, așadar și veniturile au crescut;

Din ce în ce mai mulţi tineri talentați, actori și regizori, au început să-și manifeste interesul pentru teatrul din Constanța, studenţi la actorie, la facultatea din orașul nostru, au început să fie distribuiți în spectacole, festivalul a început să devină o tradiție și, de la o ediție la alta, din ce în ce mai multe teatre din ţară și din străinătate vor să participe.

Am tăcut atunci când preşedintele CJC Horia Ţuțuianu, proaspăt venit pe funcție, a inspectat clădirea TSC şi a declarat presei că managerul este de vină, cu toate că managerul îi prezentase dificultăţile sistemice pe care trebuie să le înfrunte;

Am tăcut atunci când acelaşi preşedinte CJC a fost contactat de presă pentru că in sala teatrului era frig și a dat vina pe manager, spunând că nu stie nimic, cu toate că CJC fusese înştiinţat prin numeroase memorii:

Am tăcut când nu i-am văzut la nicio premieră, nici pe preşedintele CJC, nici pe primarul Constanţei, cu toate că primesc invitaţii la toate.

Am tăcut când am auzit zvonurile recurente, la două - trei luni odată, că președintele vrea să schimbe managerul pentru este incompetent;

Același președinte CJC a venit într-un moment de criză (când o colegă actriță a izbucnit într-o conferință de presă spunându-și nemulțuiririle), ne-a pus să votăm dacă o mai vrem director general pe Dana Dumitrescu și s-a convins că o majoritate covârşitoare a angajaților teatrului o susține și apreciază eforturile ei. Cu toate acestea zvonurile că o va schimba neîntârziat au continuat.

În sfarșit, în convergență cu intențiile preşedintelui CJC, a apărut în presă scrisoarea celor sase colegi ai noștri, ale căror interese meschine noi le cunoastem, și președintele a reacționat așa cum era de așteptat, disproporționat fată de lipsa de reprezentativitate a celor şase în colectivul TSC. Astfel de conflicte se întâmplă deseori în teatre, mai ales dln cauza orgoliilor personale, dar ele nu devin argumente pentru denigrarea instituției si nu trebuie inflamate, ci aplanate de autorități.

La noi, aceasta a fost ocazia așteptată pentru a schimba managerul, pretextând câteva nereguli minore, evidențiate de un raport discutabil, în ciuda evidenței că teatrul este pe un trend ascendent.

Consecinţele imediate ale acestei măsuri nu s-au lăsat aşteptate, începând cu pierderea credibilității pe care ne-am chinuit atâta vreme să o câştigăm: prestigiosul regizor Tompa Gabor s-a retras, cu toate că era stabilit să monteze la TSC o producție pentru festivalul nostru din acest an.

Mai multi angajaţi ai teatrului şi-au prezentat demisiile, refuzând să lucreze şi în această atmosferă tensionată, după ce au făcut sacrificii lucrând atâta amar de timp într-un mediu insalubru şi trecând peste atâtea lipsuri materiale. Din păcate, unii dintre oamenii care se retrag sunt in posturi foarte greu de ocupat, căci au meserii rare, ce nu se învaţă în şcoli, ca, de exemplu, cea de regizor tehnic. Şi din sectorul administrativ s-au înregistrat multe demisii, astfel încât activitatca teatrului este în pericol să fie blocată.

Ca să nu mai orbim de delicitul de personal în care TSC sc zbate dintotdeauna, ors anigrama fiind minimala Ș1 lTlulte dintre functii li ind unice - dacă un om intră în concediu, postul răiaiane descoperit.

Si, în aceste condiții, concursurile pentru foarte multe posturi vacante nu se pot ţine pentru că nu au fost primite aprobările de la Consiliul Județean Constanța, TSC neavând autonomie în privinţa aceasta. Chiar dacă preşedintele CJC neagă în fata presei, directoarea este somată, prin raportul corpului de control al CJC să rezilieze de îndată contractele cu actorii pensionaiţi și cu alți profesionişti angajați conform unei ordonanțe de guvern ce reglementează activitatea instituțiilor de cultură, acest text de lege nefiind recunoscut de controlorii de la CJC. Cu toate că preşedintele CJC a afirmat în mod repetat că „actul artistic nu va fi afectat” de măsurile sale, îl infornmm pe această cale că actul artistic este și va fi afectat, atât din cauza tensiunilor, cât și pentru că cei ale căror contracte trebuie reziliate nu pot fi înlocuiți peste noapte.

Și, pentru că situatia conflictuală și tensionată provoacă multe discuţii și bârfe ce se transformă într-un telefon fară fir, în presa constănțeană au apărut informaţii care târăsc întregul teatru în noroi. Pornind de la o notă internă a managerului, menită să reitereze anumite norme și interdicții din regulament, și plecand urechea la bârfe, primite probabil la mâna a patra, unii ziariști au ajuns să descrie teatrul ca pe un așezămant de pierzanie. S-a scris că toată lumea se îmbată, actorii nu vin la repetiții și nu știu textele, ceea ce se bate cap în cap cu realitatea celor trei spectacole pe săptămână, jucate de cele mai multe ori cu sala plină, cu aprecierile spectatorilor, exprimate transparent pe pagina de socializare a TSC, și, până la urmă, cu aplauzele generoase ce răsplătesc reprezentațiile noastre. Pe această cale, solicităm jurnaliștilor care ne-au insultat în bloc reparațiile necesare, sub forma unor scuze exprimate la fel de frust.

Concluzia la care am ajuns, în urma contemplării evoluţiei teatrului nostru, comparativ cu evoluția unor instituții similare din țară și in urma contemplării urmărilor măsurilor recent luate de Consiliul Județean împotriva teatrului, este că autoritățile locale de la Constanța nu sunt capabile să patroneze activitatea teatrală așa cum ar trebui, acordând sprijin, iar nu impunându-și dorințele arbitrar sau inflamând artificial conflicte minore, fără să ţină cont de evaluări clare și obiective.

Este nedrept, inexplicabil și inacceptabil să fie schimbat directorul cu performanțe clare, măsurabile în cifre, și să fie adus un director interimar din afara instituției, care să o ia de la capăt, cu alte idei, perturbând, de fapt, traseul clar și proiectele TSC.

Considerăm că trebuie separate urgent daunele de imagine și pierderea de credibilitate, prin reconsiderarea măsurilor luate împotriva managerului și a concluziilor raportului rezultat în urma controlului. Urmează să evaluăm posibilitatea de a cere Ministerului Culturii să preia sub autoritatea sa Teatrul de Stat Constanța (cu tot cu clădire, dacă se poate), ceea ce ar crea și cadrul pentru obținerea statutului de TEATRU NAŢIONAL, pe care îl dorim și considerăm că îl merităm, prin calitatea actului artistic. De asemenea, am scuti autoritățile locale de bătaia de cap pentru o instituție față de care au dovedit că nu au niciun respect și nicio preocupare reală".

UPDATE, 18:35

În urmă cu scurt timp, l-am contactat telefonic pe şeful CJC, Horia Ţuţuianu. Acesta a precizat că va emite în perioada următoare un punct de vedere oficial cu privire la memoriul semnat de cei 47 de angajaţi ai Teatrului de Stat.

Camelia MATEI

miercuri, 20 februarie 2019559
Comentarii
mai mult...Ultima oră
25 mar 02:14Ultima orăArde acoperișul unei case din Constanța; flăcările s-au extins și la alte imobile - VIDEO!

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină pe strada Steagului, la numărul 44. Conform primelor...883

24 mar 00:00Ultima orăAtenție, se oprește apa în Eforie Nord și Eforie Sud O ZI ÎNTREAGĂ!174
24 mar 00:00Ultima orăViorica Dăncilă: Nu am spus că eu voi muta ambasada. Trebuie să respectăm Constituția238
24 mar 20:55Ultima orăBenjamin Netanyahu, reacţie la anunţul despre Ambasada României: 'O felicit pe prietena mea, Viorica Dăncilă'

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, reacţionează la anunţul Vioricăi Dăncilă despre mutarea Ambasadei...264

24 mar 00:00Ultima orăCel mai căutat om din lume, supranumit 'Fantoma', se ascunde în deșertul sirian576
24 mar 00:00Ultima orăUn ministru israelian îi mulţumeşte public Vioricăi Dăncilă: 'Ne-aţi încălzit inimile astăzi'286
24 mar 00:00Ultima orăREACȚIA ambasadei Israelului după anunțul Vioricăi Dăncilă

Ambasada Israelului la Bucureşti îşi exprimă speranţa ca reprezentanţa diplomatică a României să se mute de la...319

24 mar 00:00Ultima orăNumerele câştigătoare la extragerea LOTO de duminică, 24 martie. Milioane de euro puse în joc535
24 mar 00:00Ultima orăPreşedintele Iohannis o contrează dur pe Viorica Dăncilă pe tema ambasadei din Israel: 'Demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță'243
24 mar 00:00Ultima orăSe petrec minuni în Drumul Taberei: S-au comandat primele garnituri de metrou

Metrorex cumpără pentru Magistrala 5 de metrou, tronson Drumul Taberei – Iancului, Secțiunea Râul Doamnei –...213

24 mar 00:00Ultima orăGuvernul deschide granițele pentru un nou lot de refugiați sirieni317
24 mar 00:00Ultima orăAlertă pe Lacul Tașaul. S-a răsturnat o barcă1435
Vremea
11.3°5.5° - 11.3° duminică, 24 martie 2019
cer seninUmiditate: 0%
Vânt: 2.56 m/s din NNV
Presiune: 1022.16 milibari

Loto
6/49131826284549
5/407162036372
joker4132235394
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 mar 00:00SportOlanda - Germania: 2-3. Final dramatic la Amsterdam, în preliminariile EURO 2020

Olanda și Germania au făcut spectacol pe arena Johan Cruijff, din Amsterdam, în preliminariile pentru EURO 2020. A...128

25 mar 00:00SportEuro 2020. Victorii pentru Germania, Polonia și Belgia. Surpriză în Ungaria. Rezultatele și marcatorii

Meciurile din preliminariile Euro 2020 au început joi şi au continuat vineri cu alte 7 meciuri din prima etapă....131

25 mar 00:08SportSimona Halep merge în 'optimi' la Miami după un meci de aproape 3 ore

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în optimile de finală de la Miami, după ce a învins-o pe slovena Polona Hercog...221

25 mar 00:00SportAngelique Kerber (4 WTA), după ce a fost bătută de două ori în câteva zile de Bianca Andreescu: „Ești cea mai melodramatică jucătoare din istorie!”

Bianca Andreescu (18 ani, 24 WTA) a trecut de Angelique Kerber(4 WTA) scor 6-4, 4-6, 6-1, și s-a calificat în...170

Local
25 mar 03:42LocalApel UMANITAR! O fetiță din Constanța are nevoie de ajutorul nostru

O fetiță de doar două luni are nevoie de ajutorul nostru. În urmă cu două luni, o familie din Constanța a fost...543

25 mar 03:56LocalActivitatea rutieră a polițiștilor constănțeni: mai mulți bărbați PRINȘI băuți la volan

Poliștii rutieri constănțeni au înteprins în acest sfârșit de săptămănă, mai precis vineri 22 martie-...259

25 mar 03:55LocalDoi bărbați din Constanța prinși în timp ce transportau 25 de arbori, fără documente legale

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian au depistat sâmbătă, 23 martie a.c., în jurul orei...415

25 mar 03:25LocalUn constănțean BĂTUT DE NEVASTĂ a sunat la 112!

Sâmbătă, 23 martie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției 5 au fost sesizați de către un...2593

25 mar 03:55LocalFemeie din Culmea, bătută de un individ chiar la domiciliul acesteia

Un bărbat de 29 de ani din localitatea Culmea a sesizat poliţiştilor faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, un...598

25 mar 03:54LocalBărbat pe numele căruia era emis un mandat cu executare, depistat pe polițiștii constănțeni

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Mangalia, pe numele căruia Judecătoria Mangalia e emis un mandat de executare...737

25 mar 03:53LocalMESAJ DE CONDOLEANȚE în urma morții judecătoarei Mihaela Șerban. „Un OM DEVOTAT și DE ÎNCREDERE”

Magistrații Curții de Apel Constanța deplâng trecerea în neființă a colegei lor, Mihaela Șerban, care s-a stins...4261

25 mar 03:52LocalPește braconat, scos la vânzare în târgurile din Mangalia, Cobadin și General Scărișoreanu

O cantitate de peste 370 kg de peşte comercializat ilegal a fost scoasă din circulaţie de către jandarmii...805

25 mar 03:51LocalPieton lovit de mașină pe strada Soveja

Serie de accidente la Constanța! Duminică, 24 martie, un autoturism a fost implicat într-un accident. Șoferul...670

25 mar 03:43LocalUn nou parc în Constanța, OVIDIUS PARK! Iată cum va arăta!

Desfășurare impresionantă de forțe, sâmbătă, 23 martie a.c., în fața corpului B din Campusul Universității...1994

Politică
25 mar 03:58PoliticăDăncilă: Cetăţenie română pentru evreii ce au părăsit ţara sub comunism şi pensii pentru supravieţuitorii Holocaustului

Premierul Viorica Dăncilă, prezentă duminică la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice...280

25 mar 03:56PoliticăGuvernul face marele anunţ: Cea mai controversată ordonanţă de urgenţă va fi modificată joi

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat duminică, la Braşov, că un proiect de modificare a OUG 114/2018...285

25 mar 03:24PoliticăEXPLOZIV! Dăncilă: Ambasada României va fi mutată la Ierusalim

Premierul Viorica Dăncilă, declarații importante din SUA. Aceasta a anunțat o ședință comună a României cu...753

25 mar 03:50PoliticăPSD a luat FOC după jignirile lui Weber - Un europarlamentar îl SOMEAZĂ să vină cu DOVEZI sau să își ceară scuze

Reacție vehementă din PSD după ce liderul PPE Manfred Weber a atacat dur social - democrații din România, acuzând...526

25 mar 03:50PoliticăDan Barna visează MĂREȚ: 'Avem mai degrabă în vedere o grupare nouă europeană, după europarlamentare'

Alianța USR-PLUS are în vedere, după europarlamentare, afilierea mai degrabă la o grupare politică europeană nouă...268

25 mar 03:49PoliticăCălin Popescu Tăriceanu Îl BAGĂ ÎN CORZI pe Klaus Iohannis: Practică un discurs de DEFĂIMARE a României

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că e dezamăgit de faptul că mulți politicieni, printre care și...386

25 mar 03:48PoliticăVictor Ponta: 'Fondul Suveran e metoda TelDrum extinsă la nivel naţional. Dăncilă şi Teodorovici vor avea de făcut o sută de ani de închisoare'

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că Fondul Suveran e...451

25 mar 03:44PoliticăPrimăria Constanța vinde un teren în stațiunea Mamaia. Vezi despre ce este vorba!

În martie 2018, societatea care administrează restaurantul Sirena din stațiunea Mamaia a formulat o solicitare la...568

25 mar 03:56PoliticăAsistații social, puși la muncă de Primăria Constanța

Spațiul verde din Constanța este diversificat și are o suprafață mare care se poate extinde sau restrânge în...789

25 mar 03:48PoliticăVești IMENSE! Pensiile vor fi MAJORATE

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important, vineri, la Brașov! Acesta a vorbit despre recalcularea...445

Monden
25 mar 00:00MondenCu ce se ocupa Antonia înainte de a deveni faimoasă în România

Antonia și-a forit mult să devină cunoscută în România, iar visul acesta i s-a îndeplinit fără doar și poate....121

25 mar 00:00MondenOase, accident dur la Asia Express: „M-a lovit o durere incredibilă“

Deși au trecut de jumătatea traseului, aventura nu se oprește aici, iar concurenții vor fi nevoiți să...106

25 mar 00:00MondenAlex Bodi a cheltuit sume astronomice pentru a o recuceri pe Bianca Drăguşanu

“Împăcarea costă, nu glumă!” ne pot spune, cu mâna pe inimă, Alex Bodi, iubitul Biancăi Drăguşanu, Ilie...124

25 mar 00:00MondenMonica Bârlădeanu şi-a scos la înaintare decolteul de infarct, în serialul „Vlad“

Actriţa Monica Bârlădeanu (40 de ani) din „Lost” şi „Nip/Tuck” se va alătura, de mâine, distribuţiei...112

25 mar 00:00MondenCe mănâncă musculosul de la "Românii au talent" ca să arate aşa la 68 de ani?!

În timp ce unii bărbaţi trecuţi de 65 de ani îşi trăiesc viaţa între pensie, crescut nepoţi şi vizite la...118

25 mar 00:00MondenAlesia Semerenko a rămas fără titlul de „Miss Moscova” după ce a fost prinsă cu minciuna

Alesia Semerenko a pierdut titlul de „Miss Moscova”, pe care îl câștigase recent. Tânăra clasată pe locul doi...119

25 mar 00:00MondenCe spun casele de pariuri despre bebeluşul lui Harry şi Meghan: Va fi fetiţă şi se va numi Diana

Casele de pariuri britanice sunt în plină efervescenţă datorită importantului eveniment care se apropie pentru casa...118

25 mar 00:00MondenSolistul grupului East 17, arestat şi spitalizat după ce a ameninţat într-un live stream că urma să se automutileze

Brian Harvey, solistul grupului East 17, o trupă pop-dance care a avut succes în anii 1990, a fost arestat şi...108

25 mar 00:00MondenGwyneth Paltrow şi Jessica Lange vor juca într-un nou serial produs de Netflix

Actriţele Gwyneth Paltrow şi Jessica Lange vor juca împreună în "The Politician", un nou serial de comedie produs...108

25 mar 00:00MondenMel B susţine că a avut o aventură de o noapte cu Geri Horner în perioada de glorie a Spice Girls

Melanie Brown, cunoscută sub numele de Mel B, a susţinut că a avut o aventură de o noapte cu colega sa din trupa...116

Mapamond
25 mar 00:00MapamondMarea Britanie: 11 miniştri vor ca premierul Theresa May să plece din fruntea guvernului britanic

Mai mulţi miniştri importanţi ai cabinetului britanic urmăresc să o înlăture pe Theresa May de la conducerea...116

25 mar 00:00MapamondForţele Democratice Siriene anunţă eliminarea totală a califatului grupării Stat Islamic în Siria

Forţele Democratice Siriene (SDF), alianţă militară condusă de kurzi, a anunţat sâmbătă înfrângerea...113

25 mar 14:51MapamondNouă manifestaţie tensionată „vestelor galbene“ în Franţa: 31 de arestări şi o femeie grav rănită

"Vestele galbene" manifestează din nou sâmbătă în Franţa, într-un climat de tensiune exacerbată de teama de noi...115

25 mar 00:00MapamondManifestaţie uriaşă la Londra împotriva Brexitului

Mai multe sute de mii de persoane care nu doresc retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană au manifestat...116

25 mar 00:00MapamondProteste în Germania împotriva reformelor privind drepturile de autor în UE

Zeci de mii de manifestanţi au defilat sâmbătă în Germania pentru a "salva internetul", cerând eurodeputaţilor...111

25 mar 00:00MapamondScandal de pedofilie: Papa Francisc acceptă demisia cardinalului chilian Riccardo Ezzati

Papa Francisc a acceptat demisia cardinalului chilian Riccardo Ezzati, arhiepiscop de Santiago, care şi-a prezentat...115

25 mar 00:00MapamondJakarta a inaugurat prima sa linie de metrou

Jakarta a inaugurat duminică prima sa linie de metrou, un proiect în valoare de 1,1 miliarde de dolari mult aşteptat...114

25 mar 00:00MapamondNorvegia: Evacuare a navei de croazieră Viking Sky ca urmare a defectării motorului, 16 răniţi

La bordul navei de croazieră Viking Sky care a suferit sâmbătă o defecţiune a motorului în largul coastei de vest...113

25 mar 00:00MapamondSuedia: Lanţ uman format în jurul moscheii din Stockholm, în onoarea victimelor de la Christchurch

Mai multe sute de persoane au format vineri un lanţ uman în jurul principalei moschei din capitala suedeză Stockholm,...112

25 mar 00:00MapamondGermania: 11 persoane reţinute sub suspiciunea de planificare a unui atentat 'terorist islamist'

Un număr de 11 persoane au fost reţinute la Frankfurt şi sunt anchetate sub suspiciunea de planificare a unui atentat...105

Sănătate
25 mar 03:47SănătateActivitatea managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, verificată! Cine sunt membrii comisiei!

Regulamentul de organizare și desfășurare a evaluării anuale a activității managerului Spitalului de Boli...836

20 mar 00:24SănătateSorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Techirghiol, miercuri, 20 martie, a dat asigurări că s-au făcut...2553

19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...517

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...612

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1365

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...659

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...820

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...994

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1685

4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani

Numărul deceselor în cazul cărora specialiștii au confirmat virusul gripal a ajuns la 159, potrivit ultimei...1209