REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Actriţa Lori Loughlin şi soţul ei vor pleda vinovat în scandalul admiterilor în universităţi americane

Actriţa Lori Loughlin şi soţul ei vor pleda vinovat în scandalul admiterilor în universităţi americane

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 1102

Actriţa Lori Loughlin, cunoscută pentru rolul din serialul de televiziune ''Full House'', şi soţul său au acceptat să pledeze vinovat la acuzaţiile care le sunt aduse în Statele Unite conform cărora au încercat să obţină în mod fraudulos admiterea copiilor lor la Universitatea din California de Sud, au declarat joi procurorii federali, citaţi de Reuters și Agerpres.

Lori Loughlin și Mossimo Giannulli

Loughlin, în vârstă de 55 de ani, şi soţul ei, designerul vestimentar Mossimo Giannulli, în vârstă de 56 de ani, au fost de acord să îşi petreacă două luni, respectiv cinci luni în închisoare, în baza acordurilor încheiate la tribunalul federal din Boston. Este de aşteptat ca vineri cei doi să pledeze vinovat, potrivit Reuters.

De asemenea, Loughlin şi Giannulli au acceptat să plătească amenzi de 150.000, respectiv 250.000 de dolari americani, notează Reuters.

Avocaţii cuplului nu au răspuns imediat solicitării de a comenta pe marginea acestui subiect.

Loughlin şi Giannulli se numără printre cele 53 de persoane acuzate de implicarea într-o schemă în cadrul căreia părinţi înstăriţi au conspirat cu un consultant în domeniul admiterii în universităţi din statul California pentru a folosi mita şi alte fraude în vederea asigurării admiterii copiilor lor în universităţi prestigioase.

Consultantul, William 'Rick' Singer, a pledat vinovat anul trecut la acuzaţiile de facilitare a fraudării testelor de admitere, de mituire a antrenorilor şi de utilizare a mitei pentru a asigura admiterea mai multor copii la facultăţi.

Procurorii susţin că Loughlin şi Giannulli au căzut de acord cu Singer să plătească 500.000 de dolari americani sub formă de mită pentru ca fiicele lor să fie recrutate în echipa de canotaj a Universităţii California de Sud, deşi cele două tinere nu practicau acest sport la nivel competiţional, în scopul facilitării admiterii.

Cuplul urma să apară în instanţă în luna octombrie, alături de alţi părinţi acuzaţi în scandalul admiterilor în universităţi americane. Avocaţii celor doi au susţinut iniţial că aceştia nu ştiau că banii lor au fost folosiţi pentru mită, ci pentru donaţii către universitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108