REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Actriţa Salma Hayek a lansat o campanie pentru combaterea violenţei domestice în perioada pandemiei

Actriţa Salma Hayek a lansat o campanie pentru combaterea violenţei domestice în perioada pandemiei

Replica API 22 mai 2020 | 00:00 1031

Actriţa nominalizată la Oscar, Salma Hayek, a lansat miercuri o campanie pentru combaterea violenţei împotriva femeilor nevoite să stea acasă în contextul restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, îndemnând milioanele sale de fani de pe reţelele de socializare să ''fie solidari cu femeile'', informează Reuters, citată de Agerpres.

Salma Hayek

Campania #StandWithWomen va fi condusă de Chime For Change a casei de modă Gucci, o iniţiativă fondată de Hayek şi de cântăreaţa Beyonce în 2013, şi va sprijini finanţarea organizaţiilor care luptă împotriva violenţei domestice în diverse locuri din lume.

''Ne-am retras în case ca să ne protejăm împotriva ameninţării COVID-19, dar dacă locuinţa noastră ar fi şi ea o ameninţare?'', a spus Hayek într-o înregistrare împărtăşită celor aproape 15 milioane de urmăritori de pe Instagram.

''Este foarte important să luăm atitudine împotriva violenţei domestice... Putem într-adevăr să obţinem o schimbare dacă ne unim vocile şi strigăm: Ajunge!''.

State din diverse colţuri ale lumii au impus măsuri de izolare la domiciliu pentru a combate pandemia de COVID-19, dar aceste măsuri riscă să le forţeze pe femei să rămână blocate la domiciliu împreună cu abuzatorii, lipsite de posibilitatea de a cere ajutor.

Salma Hayek, o actriţă originară din Mexic, a fost nominalizată la Oscar pentru rolul său din pelicula ''Frida'' (2002).

Hayek se numără printre vedetele care s-au alăturat protestelor împotriva violenţei domestice pe timpul perioadei de izolare la domiciliu, după ce actriţa de origine sud-africană Charlize Theron a lansat o campanie similară în aprilie.

Peste 50 de actriţe şi personalităţi s-au alăturat campaniei lui Theron.

Campania #StandWithWomen este desfăşurată în parteneriat cu Kering Foundation, o asociaţie caritabilă care luptă pentru combaterea violenţei domestice pe continentul american, în Europa de Vest şi Asia.

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut un apel la statele lumii să ia măsuri urgente pentru a combate ''valul global terifiant'' de violenţă domestică, adăugând că, pentru multe femei şi fete, locuinţele proprii sunt deseori cele mai periculoase locuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108