REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Acuzați de favorizarea lui Constantinescu: medicii constănțeni Parepa și Țoringhibel, puși sub control judiciar de DNA

Acuzați de favorizarea lui Constantinescu: medicii constănțeni Parepa și Țoringhibel, puși sub control judiciar de DNA

Replica API 9 iunie 2016 | 15:13 658

Vezi ce tensiunea avea la internare fostul șef al CJC

Vezi ce tensiunea avea la internare fostul șef al CJC

Procurorii DNA Constanța au demarat cercetările, încă de la finele lunii mai, și în cazul medicilor care l-au "îngrijit" pe Constantinescu, atunci când fostul șef al CJC a fost arestat. Acum, după ce acesta a fost, din nou, internat, procurorul Andrei Bodean a dispus începerea acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față mai mulți medici din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, printre care se numără Irinel Raluca Parepa, șefă a Secției de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și Marius Țoringhibel, medic primar în cadrul aceleiași secții, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. Precizăm că miercuri seară, 8 iunie, la internare, Constantinescu avea tensiunea 14 cu 8. De asemenea, potrivit unor informații, se pare că acesta consumă băuturi pe bază de cofeină pentru a ajuta la creșterea tensiunii arteriale. El a fost surprins cu o sticlă de Cola, în boxa acuzaților!

Citește și: Circ şi haos la instanţă! Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv! - VIDEO

Din ordonanțele de dispunere a controlului judiciar întocmite de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora la data de 8 iunie, inculpații Irinel Raluca Parepa și Marius Țoringhibel au dispus internarea inculpatului Nicușor Daniel Constantinescu, arestat preventiv în dosarul nr.821/36/2015 al Curții de Apel Constanța, la subunitatea medicală unde își desfășoară activitatea, astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiții mai blânde. Inculpatul Nicușor Daniel Constantinescu a fost internat în unitatea medicală respectivă, deși era obligatorie internarea sa într-una din unitățile medicale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru a-l sustrage pe acesta de la arestu preventiv dispus de către instanța competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Din probatoriul administrat a reieșit că diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea în Spitalul Județean. Potrivit informațiilor noastre, inculpatul ar fi avut tensiunea 14 cu 8! Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații Irinel Raluca Parepa și Marius Țoringhibel trebuie să respecte mai mlte obligații, respectiv să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție sau la IPJ Constanța - SIC, organ desemnat cu supravegherea, ori de câte ori sunt chemați; să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție sau IPJ Constanța - SIC, cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la IPJ Constanța SIC, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție; să nu depășească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme; să nu se apropie de Nicușor Daniel Constantinescu, de membrii familiei acestuia și de interpușii lui și să nu comunice cu aceștia, direct sau indirect pe nicio cale. Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Citește și: Constantinescu, SCANDAL la Curtea de Apel: „M-au adus cu forţa, puteam să mor”

Poveste fără sfârșit: ședințe de judecată anulate și scandal!

Citește și: Nicușor Constantinescu bea Cola pentru a-și menține tensiunea arterială ridicată?!

Amintim că Nicuşor Constantinescu a avut, miercuri, 8 iunie, la Curtea de Apel Constanţa, termen în dosarul Centrului Militar Zonal, dar şi la Tribunal, în dosarul în care a fost deferit justiţiei pentru efectuarea unor plăţi ilegale către mai multe asociaţii. Aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă, Constantinescu a fost adus la instanță cu ambulanţa. Acesta a acuzat stări de rău, iar medicii au intervenit pentru a-i verifica tensiunea arterială, după care şedinţa de judecată a fost suspendată. A fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a şi fost internat. Menţionăm că la fel s-a întâmplat şi pe 6 iunie, când şedinţa de judecată a fost amânată întrucât lui Nicuşor Constantinescu i s-a făcut rău, în condiţiile în care procurorul DNA, Andrei Bodean, se pregătea să ceară pedeapsa maximă, de 9 ani şi 4 luni de închisoare. În acest dosar, fiind vorba de CMZ, pe fond, Constantinescu a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare. Ulterior a fost formulat apelul, dar inculpatul nu s-a prezentat la termenele de judecată, invocând probleme de sănătate şi internându-se ba la Sanatoriul Balnear Techirghiol, ba la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. După ce procurorii DNA au descoperit că Nicuşor Constantinescu s-ar fi putut deplasa, surprinzându-l la un eveniment, în calitate de invitat, a cerut arestarea sa preventivă. Vineri, 20 mai a.c., acesta a fost ridicat din spital, cu jandarmii, şi de atunci a început scandalul. Inculpatul a spus că are tensiunea mare, şedinţa de judecată a fost întreruptă şi tot aşa. Curtea de Apel Constanţa i-a înlocuit atunci măsura controlului judiciar cu arestul preventiv pentru 30 de zile, la acea dată, inculpatul fiind introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă, de unde a susţinut, în continuare, că nu se simte bine, că nu se poate deplasa. Apoi, pe 2 iunie, a avut termen într-un alt dosar, la Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, a fost transportat cu o ambulanţă. Ajuns în sala de judecată, a început să ţipe la judecători, spunând că putea să moară pe câmp, întrucât a fost adus cu forţa. A fost amendat de către magistraţi, de 4 ori, cu suma de 1.000 de lei.

Citește și: Constantinescu, INTERNAT în spital! Medicii au intrat în vizorul DNA

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108