REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Acuzaţiile de fals se învârt mai ceva ca eolienele la Primăria Cogealac!

Acuzaţiile de fals se învârt mai ceva ca eolienele la Primăria Cogealac!

Replica API 6 august 2014 | 00:00 340

Scandalul consilieri - primar continuă

Scandalul consilieri - primar continuă

Fierberea politico-administrativă continuă la Cogealac. Comună cu un buget cam cât al municipiului Medgidia, Cogealac s-a trezit cu popriri pe conturi, fapt care a încurajat consilierii să reverse un nou val de critici la adresa actualului primar, liberalul Gheorghe Alexa. "Nu se poate la o asemenea comună, cu un asemenea buget, să avem conturile blocate. E vina primarului", au spus consilierii care îi fac opoziţie lui Alexa. Edilul este însă calm şi spune că va rezolva problema: "Achităm datoriile, uşor-uşor. E vorba de arierate. Problema e veche. Ştiaţi că de la Consiliul Judeţean am primit zero lei?". Însă, acuzaţiile la adresa primarului nu se opresc aici. După ce au susţinut că edilul a falsificat o hotărâre pentru a-l transforma pe fostul primar în "negociator-şef" cu firmele care dezvoltă parcuri eoliene la Cogelac, acum spun că a fost falsificat şi documentul privind organigrama primăriei.

"Deşi în şedinţa din 26.07.2013 consilierii locali nu au luat în discuţie şi nu au votat aprobarea organigramei, în şedinţa următoare s-a constatat existenţa unei hotărâri de aprobare a organigramei. Deşi i-au fost adresate întrebări primarului şi secretarului comunei, Lenuţa Delcea, nu am primit răspunsuri. Hotărârea a produs deja efecte juridice: a fost organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de arhitect şef. (...) În acest context, respectiv al "producerii" unei hotărâri de consiliu fără acoperire legală, ţin să vă informez că avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) privind organigrama a fost obţinut în baza unor documente semnate în fals, pentru primar, de o persoană fără atribuţii legale - Marcelini Jichitiu, care este, în realitate, administratorul SC Gospodărire Apă, Canalizare şi Salubritate SRL, o societate aflată în subordinea Consiliului Local Cogealac", se arată într-o sesizare a fostului viceprimar al comunei, Ştefania Costoiu, recent înlocuită din funcţie. Tot ca urmare a modificărilor aduse în organigramă, a fost externalizat serviciul achiziţii din cadrul primăriei, serviciu care a fost preluat de firma Sano Construct SRL, controlat de Gabriela Drăghici. Ce are de spus edilul pe acest subiect? "Organigrama are acceptul ANFP, cum să fie modificată prin fals? Adevărul este că acei consilieri care mă acuză au interese, nu vor compartiment de urbanism, nu vor arhitect şef, nu vor binele comunei!" - a fost reacţia primarului, Gheorghe Alexa.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108