REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Adjunctul IPJ a dat cu subsemnatul la Parchet pentru clubul lui Cireaşă

Adjunctul IPJ a dat cu subsemnatul la Parchet pentru clubul lui Cireaşă

Replica API 28 iunie 2012 | 00:00 455

Adrian Rapotan, reclamat de medicul Godescu

Adrian Rapotan, reclamat de medicul Godescu

Scandalurile dintre Laurenţiu Cireaşă, patronul clubului cunoscut sub aceeaşi denumire, şi vecinul său stomatolog, Dorin Godescu, care îl tot reclamă din cauza zgomotului, au repercutat în plângeri penale făcute la Parchet, în care au fost audiaţi mai mulţi foşti şi actuali şefi ai IPJ Constanţa. Pe ordinea de zi a Curţii de Apel Constanţa s-a aflat un dosar înregistrat pe data de 23 mai a.c., privind o plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată, în care, în calitate de petent, figurează Dorin Godescu, iar ca intimaţi apar mai mulţi ofiţeri de poliţie, cum ar fi fostul şef al IPJ, Aurelian Zaheu, şeful Secţiei 3, Mircea Vizitiu, adjunctul Adrian Rapotan, fostul adjunct Dorin Colidiuc şi Marian Stancu.

După cum precizam şi în alte materiale apărute în "Replica", Dorin Godescu a reclamat de mai mute ori la poliţie despre divergenţele cu Cireaşă, dar a recurs la reclamarea ofiţerilor de poliţie la Parchet, pe considerentul că aceştia nu şi-au făcut datoria. Contactat de "Replica", Adrian Rapotan ne-a confirmat că, într-adevăr, acesta este motivul pentru care stomatologul a depus plângere penală împotriva lor. "El are o locuinţă lipită de clubul lui Cireaşă. M-a reclamat şi pe mine, şi pe alţii, că nu a fost mulţumit de răspunsul primit din partea noastră. La un moment dat, când eu eram interimar, Colidiuc a semnat în locul meu, iar Godescu, pentru că nu era mulţumit de răspuns, m-a reclamat pe mine, motiv pentru care am fost chemat la Parchet pentru declaraţii. Faza e că noi, Poliţia, nu prea avem ce să-i facem lui Cireaşă. I s-au aplicat mai multe amenzi, pe care el le-a contestat în instanţă. Mai mult de atât ce să-i facem, fiind vorba de Legea 61 privind ordinea şi liniştea publică", ne-a declarat comisar-şef Adrian Rapotan, adjunctul IPJ Constanţa.

Cireaşă - amendat, Godescu - tot reclamant

De remarcat că aceste conflicte dintre Godescu şi Cireaşă sunt vechi de circa 6 ani. Potrivit IPJ, clubul deja exista în momentul în care Godescu şi-a construit casa în vecinătatea acestuia, şi culmea, lipită de el, fără a respecta principiile referitoare la construcţii. "În urma sesizărilor, Poliţia a făcut mai multe acţiuni în acest caz, dar nu se puteam lua măsuri decât în baza Legii 61 din 1991, republicată în 2011. Pe de altă parte, alte autorităţi, precum Agenţia pentru protecţia Mediului nu au fost sesizate în acest caz", ne-au declarat surse din cadrul IPJ. În ceea ce-l priveşte pe Laurenţiu Cireaşă, acesta a fost sancţionat, anul trecut, potrivit unei sentinţe judecătoreşti definitive, cu amendă penală de 10.000 lei, obligându-l totodată să-i achite lui Godescu 20.000 lei daune morale.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108