REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Administraţia locală oferă sprijin de urgenţă cernăvodenilor afectaţi ploi

Administraţia locală oferă sprijin de urgenţă cernăvodenilor afectaţi ploi

Replica API 3 februarie 2015 | 00:17 208

Ploile ambundente din ultimele 24 de ore au creat multiple pagube la Cernavodă. Cantităţile mari de apă au distrus parţial o casă şi au avariat un acoperiş bloc, afectând grav pereţii unui unui apartament. Pagubele au fost produse la primele ore ale dimineţii, cand a fost sesizat serviciul Poliţiei Locale Cernavodă, de către cetăţenii aflaţi în pragul disperării. În urma constatărilor poliţiştilor, efectuate la faţa locului, edilul Gheorghe Hânsă a convocat de urgenţă comisia de rezistenţă, alcătuită din viceprimar, consilieri locali şi ingineri din cadrul primăriei, din cadrul SC Utilităţi Publice SRL şi SC Utilităţi Publice-Gospodăria Comunală SRL, alături de care s-a deplasat la cele două locuinţe avariate. Pagubele mai grave s-au constatat la casa din strada Nicolae Bălcesu nr.29, unde locuişte o pensionară în vârstă de 82 de ani alături de fiul acesteia în vârstă de 48 de ani. Aceştia susţin că au scăpat cu viaţă ca prin urechile acului, după ce doi pereţi ai locuinţei s-au prăbuşit din senin în urma ploii. Comisia de rezistenţă aflată la faţa locului, a constatat cauzele producerii pagubelor: lipsa unui sistem de colectare al apelor pluviale (burlane, şanţuri colectoare) care s-au infiltrat la fundaţia casei, neprevăută cu un trotuar de protecţie. A doua locuinţă afectată de ploi este apartamentul proprietate a primăriei din strada 24 ianuarie, bloc 23, unde locuieşte o familie în chirie. Apele s-au strecurat prin acoperişul grav deteriorat de ploi, şi curg prin pereţii locuinţei.

Membrii comisiei au întocmit de urgenţă un raport al avaraiilor constatate şi vor stabili în cel mai scurt timp modul în care păgubiţii vor fi sprijiniţi pentru a-şi reabilita locuinţele. Atât imobilul cât şi apartamentul sunt asigurate. Primăria şi Consiliul Local vor demara în următoarele zile demersurile necesare legale pentru a-i sprijini pe cernăvodenii afectaţi de furia ploilor, prin acordarea unor ajutoare de sociale de urgenţă, materiale de construcţii şi alte intervenţii în baza legii. De asemenea, acoperişul imobilului din strada 24 ianuarie, va fi reabilitat, dar conform HCL30/2013, ceilalţi proprietari vor fi înştiinţaţi cu privire la obligaţia de a contribui la această reparaţie, acoperişul constituind un bun comun al tuturor celor care deţin locuinţe în imobil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108