REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Administratorii localurilor care şi-au întins mesele în stradă, pe Tomis, cercetaţi PENAL!

Administratorii localurilor care şi-au întins mesele în stradă, pe Tomis, cercetaţi PENAL!

Replica API 14 aprilie 2016 | 00:18 410

Poliţia Rutieră spune că au blocat drumul public

Poliţia Rutieră spune că au blocat drumul public

În atenţia administratorilor de localuri din Constanţa! Pentru a se apuca să amenajeze terase, aici fiind vorba fie şi de câteva mese scoase pe trotuarul din faţa spaţiului comercial, este nevoie de autorizaţie de la administratorul drumului public şi de aviz de la Poliţia Rutieră. În caz contrar, aceştia riscă să fie cercetaţi penal. Doi administratori de la malul mării deja s-au ales cu dosare penale!

Odată ce vremea frumoasă şi-a făcut apariţia la malul mării, administratorii localurilor au răsuflat uşuraţi. Întrucât aveau deja neplăceri de când legea antifumat a intrat în vigoare, în sensul că numărul clienţilor s-a micşorat, aceştia au şi început să amenajeze terase cu gândul că lucrurile vor reveni la normal. Numai că, iată că la mijloc stau şi alte aspecte, fără de care se poate ajunge la dosare penale. Aşa au păţit doi administratori de societăţi comerciale care au blocat drumul public şi care au amenajat acces pentru ieşire fără avize şi autorizaţii.

Mai exact, la data de 12.04.2016, poliţiştii rutieri au constatat că administratorul unei societăţi comerciale (S.C. Gazzo Premium SRL) cu punct de lucru pe bulevardul Tomis a amplasat pe trotuarul din zona Sălii Sporturilor, mese şi scaune, fără a deţine autorizaţie şi aviz al Poliţiei Rutiere. La aceeaşi dată, s-a constatat că administratorul altei societăţi comerciale (S.C. DZR Free Competition SRL) a amenajat acces pentru ieşire la bulevardul Aurel Vlaicu, fără a avea avizul Poliţiei Rutiere şi autorizaţie de construcţie.

„Este vorba despre blocarea drumului public (trotuar). Pentru a ocupa trotuarul, adică drumul public, este necesar ca acel administrator să meargă la administratorul drumului public, respectiv la Primărie, de unde va obține autorizație, dar cu avizul Poliției Rutiere. Mai exact, înainte de a obține autorizația, li se spune să meargă și la Rutieră, acolo unde se va da aviz sau nu în funcție de situația dată: dacă rămâne loc pentru pietoni, dacă mai sunt alte variante și așa mai departe", au declarat, pentru "Replica", oamenii legii din Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108