REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Adrian Năstase, după Congresul PSD: 'mi-a plăcut discursul Gabrielei Firea'

Adrian Năstase, după Congresul PSD: 'mi-a plăcut discursul Gabrielei Firea'

Replica API 23 august 2020 | 10:54 1553

Adrian Năstase reacționează după Congresul PSD. El susține pe blog că dintre discursuri cel mai mult i-a plăcut cel susținut de Gabriela Firea și a dezvăluit că are o problemă cu „despărțirea de trecut”. Proiectul politic este bine întocmit, susține Adrian Năstase, care refuză să comenteze reluarea tezei „tătucilor”, scrie stiripesurse.ro

„Practic vorbind, Congresul PSD trebuia să aibă loc. Era nevoie să se acorde legitimitate conducerii partidului. Altfel, semnătura pe listele de parlamentari putea fi contestată. In plus, in felul acesta, a fost acoperită vulnerabilitatea legată de solicitarea lui Teodorovici.

Dintre discursuri, mi-a plăcut cel al Gabrielei Firea. Liber, cu empatie, critic la adresa guvernului si cu un mesaj valabil in ceea ce o priveste pe Maria. Cea căreia unii vor să-i pună o altă pălărie.

Corectă nevoia de identificare a noului electorat. Efortul trebuia inceput mai demult.

Proiectul politic este bine intocmit. Definirea patriotismului economic era necesară. Va fi nevoie de o curajoasă punere in aplicare.

Am o problemă cu „despărtirea de trecut”. Formula traditională, la fiecare congres era „deschidem un nou capitol”, acceptandu-se, totusi, ideea unei continuităti. Varianta actuală e mai ambitioasă. „Tabula rasa”, „Albă ca Zăpada”. Eu credeam că e necesară despărtirea de „greselile trecutului” dar – consider – „trecutul”, in ansamblul sau inseamnă rădăcinile in care se ancorează un copac puternic. Iar tăierea lor poate fi periculoasă. Oricum, nu poti, pe de o parte, să te separi de trecut si, in acelasi timp, să-ti amintesti de rolul jucat de „PSD-ul trecutului” in aderarea la UE si la NATO.

În materie de politică externă social-democrată, a existat, de altfel, doar un mesaj pentru ambasadorul american – pro Nato si pro parteneriatul strategic cu SUA.

Nu comentez reluarea tezei „tătucilor” pentru că e vorba de o trimitere la un personaj care murise deja atunci cand s-a născut Ciolacu.

Vasile Dancu poate avea un rol important in distribuirea puterii in interiorul PSD. Totusi, in conditiile in care presedintele Consiliului national este ales de Congres si in conditiile in care multi din membrii săi vor intra in Consiliul politic national, nu-mi este clar cu ce se va mai ocupa Consiliul National. Vor ramane doar departamentele cu un coordonator, numit presedinte al CN. Intr-un fel aceasta e o parte din reforma gandită de Liviu Dragnea care voia eliminarea CN din organigrama partidului.

Sper, totusi, ca măsurile stabilite să asigure, pe termen scurt, mobilizarea partidului si rezultate bune la alegeri. Pe termen lung sunt mult mai multe lucruri de făcut”, scrie Năstase pe blog.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adi Nastase mi-a fost profesor la drept in bucuresti, am invatat cu el traduceri pentru ca asta teme ne dadea!
1
0
In ciuda a cat a furat, de desprinde clar inca, ideea de foame.Doamne fereste ,il compatimesc! Este prea lacom ca sa poata pricepe ceva.Pacat de neamul acesta ca a avut parte doar de astfel de conducatori.Cele cateva accese de lucruri bune palesc in fata monstruozitatilor generate si ulterior preluate de colegii de partide politice.aA fost un deschizator de drumuri ...rele.
9
2
dle fost puscarias, visator de revenire in politica, nu ti-au ajuns domeniile pe care ti le-ai insusit, nu ti-ai asigurat odraslele analfabete, ce-ti lipseste, sincer- oualele ti-au fost numarate. Lasand ceea ce afacut cu bune si rele, are merite dar pica in fata furtului. Legat de discursul d-nei, ptr el nu ptr noi- mahalagioaica i se potriveste manusa- sper ca am ascultat acelasi discurs, unii au admirat minciunile, altii realitatea- linia PSD de 30 ani- minciuni, promisiuni,denigrari- cum iti permiti sa spui ca si eu sunt mama si ma intereseaza viitorul copiilr- sper ca nu ai tai , pentru c
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108