REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Adrian Severin a cerut eliberarea condiţionată

Adrian Severin a cerut eliberarea condiţionată

Replica API 8 martie 2017 | 00:29 523

Fostul europarlamentar Adrian Severin a cerut Judecătoriei Sectorului 5 să fie liberat condiţionat, după ce a executat aproape patru luni din pedeapsa de patru ani de închisoare primită pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Cererea trebuia să fie judecată marţi de instanţă, însă pentru că Adrian Severin nu a fost citat corect la penitenciarul în care este încarcerat, judecătorul a amânat cauza peste 21 martie, potrivit News.ro.

Adrian Severin nu a fost adus la instanţă pentru judecarea cererii sale, judecătorul constatând că sunt motive procedurale de amânare a cauzei, întrucât citarea pentru termenul de judecată de marţi nu a fost făcută la penitenciarul în care acesta este în prezent încarcerat. Magistratul a amânat două săptămâni judecarea cererii lui Severin.

Fostul europarlamentar a fost condamnat în baza vechiului Cod penal şi are 62 de ani, astfel că poate fi liberat condiţionat după ce execută o treime din pedeapsă. De la dată condamnării şi până marţi, Adrian Severin a executat 111 zile de detenţie din cele 486 care ar fi trebuit să le execute.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la „Sunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, scrie Digi24.

La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari - Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser - ar fi acceptat "să-şi vândă serviciile" unor jurnalişti ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa nesimtire si prostie zace-n unii!
1
0
Stai draku la puscarie ,,,,
1
0
de vina e ma-ta care s-a futut cu filipinezii si ai iesit tu , lindic decretel comunist . Daca iti dam o lamaie , poti sa sugi pula basistilor pe care ii iubesti ?
1
2
Asa repede jigodie,te-ai saturat?Si,apropo,ai cerut eliberarea cash sau in cont!
5
2
Inca odata se adevereste ca banul este ochiul Dracului, dar, oare cui nu-i plac euroii, dolareii, fie ei si chiar leii ? Cine nu are nevoie de bani ? Cine nu are nevoie de curve, masini bengoase, vile cu piscine, elicoptere, conturi pline burduf de money ? Money it's a crime, o melodie frumoasa, vezi pe youtube.
5
2
de ce ajung oamenii astia in astfel de situatie? De ce un om simplu cinstit, corect, cu coloana vertebrala care-si duce ziua de azi pe maine si se roaga celui de sus sa nu se imimbolnaveasca pentru ca va muri cu zile, ei fura pe rupte si apoi vor scapati si cu banii ramasi in conturi. O MIZERIE de care nu se dezic, lupta pe viata si pe moarte pentru a aproba legi in favoarea lor. Dragnea se comporta ca un dirijor
6
2
se incadreaza in oug cu gratierea, sa fie eliberat ,gratiat, reincadrat in functie si renumerat cu salariile pierdute ,si cu dobanda,nu-i pacat, ficior de oltean gaozar,ajuns mare,ta-ta
4
2
Va iesi din inchisoare acest comunist securist nenorocit,se spune ca este si evreu
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108