19.2° Constanța Vin., 7 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6145
19.2° Constanța Vineri, 7 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6145

Adriana Pistol anunță că numai 2% din români se plâng că medicii le-au cerut șpagă

Replica API 16 august 2022 511

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Adriana Pistol îi sfătuieşte pe toţi pacienţii să nu mai dea bani medicilor, susţinând că "nu vor căpăta niciun fel de îngrijire în plus faţă de cea de care ar beneficia oricum". Ea a recunoscut însă că această mentalitate este una dificil de schimbat.

Adriana Pistol

Adriana Pistol a fost întrebată, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă consideră şpaga în spitale un fenomen, în condiţiile în care românii consideră că medicii sunt mai corupţi decât politicienii.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

"Nu deţin informaţii referitor la acest subiect în sensul de date foarte concrete. În mod sigur, dacă cetăţenii simt lucrurile astea în continuare, ceva se petrece. Din puţinele informaţii pe care le deţin ştiu că Agenţia de Integritate a Ministerului Sănătăţii are un program prin care se colectează de la cetăţeni toate aceste informaţii. Ne-am uitat puţin în ultimele două luni şi ceea ce am observat a fost faptul că, dintre respondenţi, în urma sms-ului pe care îl primesc după ce au făcut o vizită într-o unitate sanitară, în jur de doi la sută dintre aceştia reclamă că li s-au solicitat diverse beneficii de către diverse persoane din unităţile sanitare şi tot cam atâtea aveau şi disponibilitatea să reclame acest lucru organelor în drept, fapt care se şi petrece, sunt încurajaţi să facă acest lucru”, a declarat Adriana Pistol, scrie stiripesurse.ro.

Întrebată ce poate face Ministerul Sănătăţii pentru a schimba acest lucru, ea a răspuns: "Ministerul Sănătăţii nu poate face mai mult decât să stimuleze toţi cetăţenii care sunt puşi într-o astfel de situaţie să comunice acest lucru şi să aibă o atitudine proactivă alături de minister pentru a sfârşi astfel de practici, pentru că este singura modalitate prin care noi putem să acţionăm. Cred că toţi medicii şi toate cadrele medicale din România sunt cei care trebuie să participe la schimbarea mentalităţii populaţiei despre această tagmă profesională şi asta o pot face printr-un comportament adecvat faţă de pacienţii lor, care să nu implice sub nicio formă astfel de practici”.

Ea îi sfătuieşte pe pacienţi să renunţe la aceste practici.

"Pe toţi pacienţii îi sfătuiesc să renunţe la aceste practici din simplul motiv că nu vor căpăta niciun fel de îngrijire în plus faţă de cea de care ar beneficia oricum. Este o mentalitate, într-adevăr, care este dificil să fie modificată, dar oamenii trebuie să înţeleagă că nu este o practică la care trebuie să recurgă. Nu vor fi operaţi altfel sau trataţi altfel decât cum scriu protocoalele operatorii. (…) Este bine să uităm de astfel de practici. Fiecare dintre noi trebuie să participăm la acest lucru. Recunoştinţa ne-o putem arăta printr-o strângere de mână, printr-o privire care înseamnă mai mult decât orice altceva”, a afirmat secretarul de stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Si numai 99% dintre jegurile de asistente!
2
0
incercare de spalare a imaginii unor ..smecheri care au uitat de juramantul lui Hypocrate...pana nu i vedem condamnati si cu dreptul de practicare a meseriei suspendat pe viata...macelarii aia numiti doctori nu se v or potoli...stiu ca nu pot fi atinsi de mineni ..si cum sistemul e in intregime bolnav , nu fac altceva , decat sa mearga cu valul...cat o sa mai mearga
0
0
Numai 2%.... !? Minciuni d-na! Daa.... E prapad in spitale, spaga e in floare. Rusine! Cel mai c****t sistem! Suntem fruntasi in Europa la CORUPTIE si la SPAGI.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
2527913377
5/49
3640613019
joker
4052873610