REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Aeroportul din Timişoara vrea să dezvolte un terminal intermodal, cu un cost estimat de 112 milioane euro

Aeroportul din Timişoara vrea să dezvolte un terminal intermodal, cu un cost estimat de 112 milioane euro

Replica API 20 septembrie 2013 | 00:00 255

Aeroportul din Timişoara vrea să dezvolte un terminal intermodal, care să asigure o conexiune între aeroport şi mijloacele de transport rutier, cu scopul creşterii numărului de pasageri, proiectul necesitând costuri de peste 110 milioane de euro. "Avem în vedere realizarea la Timişoara a unui terminal intermodulat, astfel încât transferul de la aeronavă la sistemul rutier de transport să fie rapid. Să avem un sistem integrat, comercianţii de tichete să ofere pachete pentru toate mijloacele de trasport în comun. Am făcut un studiu în acest sens, care prevede construcţia unei aerogări lângă aeroport, cu posibilitatea de extindere în funcţie de volumul de trafic. Între aerogară şi aeroport vrem să dezvoltăm un centru comercial astfel încât să asigurăm surse suplimentare pentru funcţionarea aeroportului", a declarat Daniel Idolu, directorul general al Aeroportului Internaţional "Aurel Vuia". Intermodalitatea implică un sistem prin care se utilizează succesiv cel puţin două mijloace de transport în comun.

Costul este estimat la 112,7 milioane de euro, suprafaţa proiectului fiind de 243.000 metri pătraţi.

"Estimăm că noul terminal ar putea aduce două milioane de călători, iar dacă fiecare ar lăsa cel puţin doi euro în centrul comercial s-ar produce un beneficiu prin care să se susţină activitatea aeroportului. Aeroporturile au o problemă în implementarea măsurilor de securitate şi de siguranţă pentru că implică bugete din ce în ce mai mari, de aceea trebuie să identificăm surse alternative pentru finanţarea activităţii", a afirmat Idolu. Finanţarea ar putea fi asigurată de la Uniunea Europeană din fondurile alocate domeniului transporturilor în exerciţiul financiar 2014-2020, dar se pot încheia şi parteneriate cu companii private. Implementarea proiectul ar urma să fie realizată în perioada 2014-2020.

Reprezentantul aeroportului din Timişoara a precizat că astfel de investiţii vor atrage pasageri.

"Companiile aeriene sunt atrase de piaţă, de numărul de pasageri. Dar cum să aducem pasagerii la aeroport? Trebuie să vedem care sunt dorinţele pasagerilor. Nu toate aeroporturile pot fi Otopeni (Aeroportul Internaţional Henri Coandă, cel mai mare din România, n.r.). Au fost situaţii de succes şi în ţară, respectv Cluj sau Iaşi, dar pentru a avea mai multe cazuri trebuie să ne gândim cum să aducem pasageri la aeroport. Există o barieră fizică între domiciliul pasagerului şi aeroport. Trebuie să asigurăm infrastructură regională bazată pe un concept de intermodalitate", a mai spus Idolu.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108