REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Aeroportul Kogălniceanu cumpără curent de la firma înfiinţată de fiul fostului preşedinte Emil Constantinescu

Aeroportul Kogălniceanu cumpără curent de la firma înfiinţată de fiul fostului preşedinte Emil Constantinescu

Replica API 5 octombrie 2016 | 23:30 1240

Achiziţie de pe bursă

Achiziţie de pe bursă

Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihai Kogălniceanu SA (SN AIMK) Constanţa a cumpărat energie electrică de la o firmă nouă pe piaţa de profil, dar cu un istoric foarte interesant. Aeroportul a ales dintre 15 oferte găsite pe bursă pe cea a Curent Alternativ SRL Bucureşti, pe baza unui contract semnat pe 21.09.2016. Firma bucureşteană va primi 562.592 lei, fără TVA, faţă de estimarea iniţială a achiziţiei, de 825.000 lei. Curent Alternativ SRL mai livrează energie electrică în Constanţa, printre clienţii săi fiind şi Primăria Medgidia.

Numele actual al firmei datează din 2015, când asociaţii au decis schimbarea vechii denumiri, la fel de inedită- Husnicioara Solar SRL. Societatea înfiinţată în 2009 se află deja al treilea sediu social din Bucureşti, are ca domeniu de activitate producţia de energie electrică şi a declarat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 4.461.896 şi pierderi de 889.874, cu patru angajaţi. Curent Alternativ SRL este doar una zecile de firme înfiinţate, redenumite şi schimbate de la unul la altul de ceea ce am putea numi noua generaţie a băieţilor deştepţi din energie.

În prezent, asociat majoritar, cu peste 99%, este RG Renovatio Group Ltd din Cipru, reprezentată de Ioana Claudia Finna, unul din numele deja cunoscute ale pieţei de profil, restul părţilor sociale fiind deţinute de Adrian Preda, care a luat locul în firmă Iulianei Gabriela Darie, în septembrie 2015. Primul administrator de la schimbarea denumirii din Husnicioara Solar în Curent Alternativ SRL a fost Denisa Marina Ion, asociată, printre altele, şi cu Ion Garagancea, fostul şef SRI Giurgiu reţiut de procurorii DIICOT în 2011 şi acuzat de contrabandă cu motorină.

De asemenea, trebuie spus că RG Renovatio Group Ltd a controlat sau încă deţine aproape 20 de firme din România, specializate în producţia de energie electrică din surse regeneravile, multe din ele situate în Constanţa. În spatele off-shore-ului cipriot iese în evidneţă numele lui Lucian Bădescu, fiul fostului general de Securitate, apoi SRI, Dumitru Bădescu, juniorul fiind un nume consacrat pe piaţa noii generaţii a băieţilor deştepţi din energie, alături de alt fiu celebru, Gabriel Ştefan, băiatul fostului primar Gheorghe Ştefan, zis Pinalti.

Şi pentru că vorbeam de urmaşi celebri, atraşi toţi de acelaşi miraj al energiei (o piaţă unde succesul îţi este garantat exclusiv de accesul privilegiat la informaţii şi persoane de încredere, de care ar fi capabili, să zicem, foşti generali SRI sau politicieni influenţi), nu-l puteam omite pe fondatorul Curent Alternativ SRL, fosta Husnicioara Solar SRL, din iulie 2009. Este vorba despre Dragoş Constantinescu, fiul fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu. De altfel, Dragoş Constantinescu este unul din managerii Renovatio Group în România, fiul fostului şef de stat apărând public drept reprezentant al grupului.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108