REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Afaceriștii care l-au ȚEPUIT pe COPOS au dat o nouă LOVITURĂ

Afaceriștii care l-au ȚEPUIT pe COPOS au dat o nouă LOVITURĂ

Replica API 17 iunie 2021 | 00:43 4202

Soții Gheorghița și Vasile Cîrjă, din Eforie, cunoscuți pentru faptul că l-au țepuit pe celebrul afacerist George Copos, au dat o nouă lovitură. Patronul de la Megalos și Aqua Park Eforie, Ion Melcea, este noua victimă, fiind păcălit de familia Cîrjă, cu care s-a asociat, recent, în Marina Travel. După ce Melcea i-a plătit 10.000 de lei, o parte din contravaloarea acțiunilor, Cîrjă a refuzat să perfecteze documentul de asociere și s-a făcut nevăzută.

În aprilie anul trecut, Ion Melcea, prin firma sa Alpinium SRL, a încheiat cu Gheorghița Cîrjă, soția fostului consilier local din Eforie, Vasile Cîrjă, un contract având ca obiect cesiunea unui număr de 420 părți sociale, a cate 10 lei fiecare, însumând 4.200 lei, din capitalul societății MARINA TRAVEL S.R.L., reprezentând 93,33% din capitalul social al societății. Prețul cesiunii a fost de 35.000 lei, din care, 10.000 lei au fost achitați la data autentificării, prin transfer bancar.

A primit 10.000 de lei, dar nu a mai semnat actul constitutiv al societății cu noul asociat

După încheierea contractului de cesiune si primirea sumei de 10.000 lei, noua asociată nu s-a mai prezentat pentru perfectarea hotărârii Adunării Generale a Asociaților și a actului constitutiv actualizat, în vederea înregistrării acestora la Registrul Constanța. A fost notificată să se prezinte la o dată ulterioară în fața notarului, în vederea semnării documentelor societății Marina Travel, cu privire la transferul părților sociale către firma lui Melcea. Însă, nici de data aceasta, afacerista nu a înțeles să răspundă solicitărilor.

Acum, Ion Melcea vrea ca magistrații, printr-o hotărâre, să se constate calitatea sa de asociat în cadrul societății Travel Marina, dar și retragerea din societatea a lui Cîrjă. Aspecte ce vor fi greu de realizat,a vând în vedere că societatea este în procedură de insolvență. Potrivit legii, după momentul deschiderii procedurii insolvenței nu mai poate interveni nicio modificare a actului constitutiv al societății, astfel de schimbări fiind posibile doar în perioada de funcționare normală a unei societăți sau în cadrul unui plan de reorganizare legal aprobat.

În 2011, erau partenerii lui Copos

Gheorghița și Vasile Cîrju (fost consilier local în Eforie) au devenit celebri în decembrie 2011, când George Copos anunţa că a închiriat hotelul său de trei stele Astoria din Eforie Nord firmei lor, Marina Travel SRL, prin care deţineau şi hotelurile Putna şi Meteor din aceeaşi staţiune, ambele închise între timp.

Numai că soții Cîrjă nu i-au plătit chiria, așa că Ana Hotels SRL a dat în judecată Marina Travel SRL, iar în septembrie 2015, tribunalul a decis deschiderea procedurii de insolvență asupra debitorului, pentru o datorie de 1,1 milioane lei către creditorul Copos.

Condamnat pentru fraudă cu fonduri UE

În 2019, Vasile Cîrjă avea să fie și condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare, iar firma Marina Travel SRL obligată la plata unei amenzi penale de 16.000 lei, într-o altă speță. De această dată, DNA i-a trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene, cu un prejudiciu de 120.858 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Boschetari
4
0
Niste slugi ppupa-n kur prin preajma lui Copos!
4
0
binenteles ioane ca a fost inselat ca doar nu au facut pact pentru ceva constuctiv ci doar pentru furaciuni. ce e greu asa?
1
0
Domnule Melcea aveam pretentii la tine ca te cunosc foarte bine. Cum de ai putut sa fii inselat de un asemenea escroc?
4
0
Se intorc toate domnule Melcea, mare om de afaceri! Un papagal habar nu are de nimic inafara de carat farfuriile!!!
4
0
Eu fac eu trag eu BAG
8
0
Cel mai mare tepar si mincinos si jigodie este acest MELCEA. Un ordinar notoriu cu un comportament deviat . Sa intors roata , la cati a tepuit si Melcea nenorocitul
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468