REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Afaceristul Alexe Stelian, condamnat la un an de închisoare pentru înşelăciune

Afaceristul Alexe Stelian, condamnat la un an de închisoare pentru înşelăciune

Replica API 20 decembrie 2013 | 00:00 1919

Afaceristul Alexe Stelian este cunoscut de foarte mulţi ani, iar activitatea şi-a început-o atunci când a înfiinţat firma Alexe s Construct 2001, ce avea ca domeniu de activitate construcţii imobile şi clădiri. El construia şi mansarde, după care încheia ante-contracte cu cei interesaţi să le cumpere, însă, la final, nu mai finaliza tranzacţia de vânzare-cumpărare. Ulterior, şi-a schimbat denumirea firmei regăsindu-se sub numele de Manole Construct, aflându-se în acest moment, sub procedura falimentului. Între timp, a pus bazele altor societăţi, Alexe s Construct Armat, în 2009 şi Dovas Construct Armat, în 2010. Anul acesta el a fost cercetat penal, împreună cu Gheorghe Mega, de Tribunalul Constanţa, după ce unul dintre clienţii săi, Violeta Simota, i-a făcut o plângere penală la Parchet pentru înşelăciune. Cei doi i-au promis acesteia un apartament, însă nu a intrat în posesia lui, în ciuda faptului că au primit suma de 26.000 euro. Joi, magistraţii Tribunalui i-a condamnat pe Alexe Stere şi Gheorghe Mega la un an, respectiv 3 luni de închisoare, dar şi restituirea sumei de bani primită de la Violeta Simota. Deşi, iniţial,cei doi au fost trimişi în judecată pentru infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, judecătorul de caz a schimbat încadrarea juridică în infracţiunea de înşelăciune prevăzută de articolul 215 al.1 şi 3 c.pen care spune că "inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani" cu aplicaţiunea articolului 37 lit.b)c.pen. care spune că "după executarea unei pedepse cu închisoare mai mare de 6 luni, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, ori după împlinirea termenului de prescripţie a executării unei asemenea pedepse, cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune cu intenţie pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de un an". Precizăm că Alexe Stelian a făcut puşcărie în 2002, însă în 2004 a fost graţiat de preşedintele Ion Iliescu, conform decretului 514. Menţionăm că decizia nu este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt in proces cu Alexe z
3
0
Cata lume mananca de la asta de face toate astea si nimenj nu vede nimic . A inceput sa i se infunde
7
0
Cine ai tine spatele acestui infractor?de ce nu este bagat in puscarie?suntem foarte multi inselati de el..este strigator la cer ce se intampla.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108