REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Afaceristul care a încercat să mituiască doi poliţişti, reţinut pentru 24 de ore

Afaceristul care a încercat să mituiască doi poliţişti, reţinut pentru 24 de ore

Replica API 19 iulie 2013 | 00:00 283

Pe contrasens, suspectat că era băut

Pe contrasens, suspectat că era băut

Zi cu ghinion pentru afaceristul Alexandru Lucian Giuglea. Acesta a fost prins rulând cu bolidul din dotare pe contrasens şi tras pe dreapta de doi poliţişti rutieri. I s-a întocmit proces verbal, însă omul de afaceri a început să dea semne că ar fi dispus să ofere nişte bani pentru a scăpa basma curată. Poliţistul a intrat în joc, dar l-a "lucrat pe la spate", anunţând Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Ca atare, omul de afaceri a fost prins în flagrant în timp ce oferea mită şi riscă să fie arestat. Afacerea era cam aşa: în loc să primească 640 de lei amendă, mai bine dădea o şpagă de 100 de euro. Priceput, ce mai! În cursul zilei de ieri, s-a dispus reţinerea lui Giuglea pentru 24 de ore.

Învârte afacerile pe degete şi aşa a crezut că poate face şi cu poliţiştii rutieri. S-a înşelat amarnic, iar rezultatul a fost acela de a "atârna" toată ziua pe holurile Parchetului. Este vorba de Alexandru Lucian Giuglea, cel care controlează firmele Balcan Control Grup şi Balcan Logistic şi care, joi, 18 iulie, în jurul orelor 11.00, a fost tras pe dreapta de oamenii legii întrucât mergea pe contrasens, pe bulevardul Regina Elisabeta din municipiu. Speriat, probabil, că i se va reţine permisul de conducere, şoferul a dat de la bun început semne că ar fi dispus să ofere bani pentru a fi lăsat în pace. Agentul şef principal Cristian Bozolan a fost cel care a întocmit procesul verbal, pe când celălalt poliţist a filmat toată scena. Bozolan a intrat în joc, dar când s-a întors la maşină a anunţat procurorii şi angajaţii DGA că şoferul unui Range Rover ar vrea să ofere mită. Afaceristul a scos două hârtii de 50 de euro, dar a fost prins în flagrant. Poliţiştii spun că nu i s-ar fi reţinut permisul de conducere întrucât ceea ce a făcut nu reprezintă o infracţiune, fiind vorba de nerespectarea indicatorului de circulaţie, întrucât bulevardul Regina Elisabeta este cu sens unic. Aici se naşte şi întrebarea: unde e afacerea? De ce să ofere 100 de euro, adică vreo 440 de lei, când amenda era 640 de lei? Sau poate că un om care are... "experienţă", vede un viitor prosper şi în 200 de lei.

Ce declară poliţistul care l-a tras pe dreapta pe afacerist

"În jurul orelor 11.30, aflându-mă în exercitarea acţiunilor de serviciu, în municipiul Constanţa, pe bulevardul Regina Elisabeta, am oprit un autoturism marca Range Rover ce rula către zona Port Comercial, strada indicată fiind cu sens unic şi acesta circulând în sensul opus al direcţiei iniţiale de deplasare. Cu ocazia controlului documentelor, am constatat că acesta nu respectase semnificaţiile indicatorului Accesul Interzis, nu avea cuplată centura de siguranţă şi, totodată, ca urmare a modului său de a conduce, mi-a trezit suspiciuni de consum de alcool. Comunicându-i verbal că-i voi face un test cu aparatul etilotest, acesta mi-a oferit o sumă de bani pentru a nu-i întocmi documentele necesare în cauză. I-am indicat să aştepte în autoturism, m-am deplasat la autospeciala de Poliţie şi imediat am sesizat un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cât şi şefii ierarhici, primind îndrumări legale în cauză. M-am reîntors la conducătorul auto şi acesta mi-a întins suma de 100 de euro, bani pe care i-am ridicat. Banii erau puşi într-o poliţă RCA, pe care am desfăcut-o în faţa unui aparat video Radar. I-am restituit poliţa, iar cu suma de bani m-am deplasat la autospecială şi am depus-o pe bancheta autoturismului. Am tras puţin de timp pentru sosirea procurorului la faţa locului, care s-a prezentat într-un timp foarte scurt, relativ 10 minute. I-am prezentat situaţia şi a preluat cercetările", a declarat poliţistul Cristian Bozolan. De asemenea, menţionăm că afaceristul a negat în primă fază că ar fi oferit bani, el spunând că uitase respectiva sumă în poliţa RCA. Până în momentul de faţă nu s-a stabilit dacă acesta consumase băuturi alcoolice.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108