REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ai datorii? Nici o problemă, executorul mână-n mână cu banca pune poprire şi pe alocaţia copilului!

Ai datorii? Nici o problemă, executorul mână-n mână cu banca pune poprire şi pe alocaţia copilului!

Replica API 17 noiembrie 2014 | 03:07 588

Ca la nebuni

Ca la nebuni

Gălăgia consumatorilor privind abuzurile băncilor din această, dacă o mai putem numi, ţară, nu mai sunt un secret pentru nimeni. Întrucât drumul instanţelor este adesea anevoios şi peste puterile multora dintre români, băncile reuşesc să-şi facă de cap, conştiente că românii nu sunt apăraţi corespunzător de nici o lege. Astfel, o bancă, dacă are de recuperat nişte bani de la un client şi nu reuşeşte, apelează la toate mijloacele, prin intermediul executorului judecătoresc.

La fel procedează şi cei care au de recuperate bani de la diverse persoane! Nimic nu le stă în cale, iar cel mai recent caz s-a întâmplat la Constanţa, unde o femeie are de furcă cu ProCredit Bank. Nici nu mai contează că există o contestaţie pentru anularea executării, aşa că, încă din luna aprilie, executorul s-a pus pe treabă şi a căutat conturi, până a nimerit „unde trebuie”: alocaţia copilului! Ce mai contează că există o contestaţie în anulare? De asemenea, ce mai contează că alocaţia este un venit de la stat, fără nici o legătură cu contractul în cauză? „Executorul a dat din umeri şi a zis că a găsit un cont şi, hop, poprirea. Zicea că nu ştie nimic de el, doar că există. (…) Totuşi, cică să fiu fără griji, că nici un leu nu poate fi retras de acolo, contul fiind doar blocat. (…) E vorba de un cont pentru fiul meu, banii fiindu-i destinaţi pentru momentul în care împlineşte vârsta majoratului”, a spus A.C., pentru „Replica” de Constanţa, care acum îşi poate majora doar firele albe din cap, întrucât banca tranşează simplu problema, în sensul că nimeni nu se poate atinge de un cent din alocaţia copilului, însă orice sumă adăugată, este „confiscată” de executor. Pentru mai multe lămuriri, am discutat cu preşedintele asociaţiei Asistenţă pentru Consumatori, av. Iulian Urban. „Este un caz de dispreţ faţă de lege din partea băncii şi a executorului judecătoresc. Alocaţia copilului nu poate fi executată silit şi acest lucru este scris în legile din ţara asta! Problema este că, abuzând de puterea lor financiară şi de faptul că politicienii şi Guvernul le mănâncă din palmă, băncile îşi bat joc de cetăţeni, încalcă legile şi îşi permit să execute silit alocaţiile unor copii, ceea ce este ilegal, aberant şi mizerabil. Iar aceste lucruri sunt frecvente mai ales pentru că OPC şi alte instituţii care ar trebui să-i apere pe cetăţenii fără apărare, închid ochii şi îşi îndestulează buzunarele mârşave cu banii murdari ai băncilor”, a spus Urban, pentru „Replica”. Între timp, legea insolvenţei persoanelor fizice stagnează în sertarele Camerei Deputaţilor, adoptarea acesteia fiind o nouă promisiune a premierului Victor Ponta. De precizat, România s-a angajat în faţa FMI că nu va adopta legea care ar putea scăpa datornicii la bănci de executările abuzive.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108