REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ajutor pentru românii cu restanţe la bănci - rate înjumătăţite!

Ajutor pentru românii cu restanţe la bănci - rate înjumătăţite!

Replica API 4 februarie 2014 | 00:00 113

Românii care au restanţe la bancă ar putea fi ajutaţi. Restanţierii cu salarii mai mici de 1.610 de lei ar urma să plătească rata la jumătate, timp de 2 ani. Guvernul a primit acceptul Fondului Monetar Internaţional şi al Comisiei Europene pentru introducerea unei măsuri prin care ratele la creditele făcute de către persoanele fizice vor fi reduse la jumătate pe durata a doi ani, a anunţat, ieri, premierul Victor Ponta.

Potrivit premierului Victor Ponta, peste 900.000 de restanţieri ar putea fi ajutaţi. Ajutorul va fi acordat pentru salarii mai mici sau cel mult egale cu 1.601 lei.

"Am reuşit să avem acordul partenerilor noştri internaţionali pentru două măsuri cu impact important în economie: o măsură care va fi adoptată printr-o ordonanţă a Guvernului, o măsură de sprijin a persoanelor fizice care au credite la bănci. Principalele condiţii: se aplică tuturor creditelor luate de persoanele fizice, salariaţi sau pensionari, condiţia e ca acestea să aibă un venit lunar mai mic sau cel mult egal cu salariul mediu net, 1610 RON, şi să nu aibă restanţe mai vechi de 90 de zile la creditele bancare. Este o măsură opţională, nu obligatorie, pentru persoanele fizice, dar de care poate beneficia oricare din cei 907.000 de debitori persoane fizice. Este vorba despre înjumătăţirea ratei pe o perioadă de doi ani, dar nu mai mult de 500 RON pe lună", a spus Victor Ponta. "În baza calculelor făcute de Ministerul de Finanţe şi Banca Naţională, asta presupune ca, numai în anul 2014, o sumă de aproape 4 miliarde de lei noi, sub 1 miliard de euro, să fie disponibilizată din partea băncilor pentru persoanele fizice care mai departe vor folosi aceşti bani pentru alte necesităţi şi pentru o creştere moderată, dar importantă, a consumului", a mai spus premierul. Mai mult, spune Ponta, statul va plăti jumătate din valoarea totală a cheltuielilor salariale aferente pentru firmele care creează minimum 20 locuri de muncă. "A doua măsură care se adresează companiilor private, de asemenea stabilită în mod definitiv cu partenerii internaţionali, este schema de ajutor de stat pentru companiile care creează minim 20 de locuri de muncă. Pentru acestea, statul va plăti jumătate din valoarea totală a cheltuielii salariale, deci nu e vorba aici doar de o scădere a impozitului sau a contribuţiilor sociale, e vorba de jumătate din cheltuiala salarială din tot ceea ce în limbaj comun spunem salariul pe care-l plăteşte angajatorul privat", a adăugat Ponta, citat de realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108