REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ALDE Constanţa, despre legea offshore: 'Să susţinem această lege’

ALDE Constanţa, despre legea offshore: 'Să susţinem această lege’

Replica API 19 octombrie 2018 | 00:42 401

Fostul ministru al Energiei, Toma Petcu (ALDE), a declarat miercuri, 17 octombrie a.c., la finalul ședinței coaliției de guvernare pe tema legii offshore, că societățile concesionare au acceptat „de principiu” să realizeze un transfer de tehnologie către statul român. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Constanţa, joi, 18 octombrie, preşedintele ALDE Constanţa, Ion Popa, împreună cu vicepreşedintele ALDE Constanţa, Claudiu Ceti, au transmis că putem deveni al doilea furnizor de gaz din Europa. Pentru România acest beneficiu ar putea relansa două mari industrii.

„Ne interesează transferul de tehnologie. Aici este o problemă pe care România o are pentru ape adânci, și nu doar România, această tehnologie este mai restrictivă. Nu este la dispoziția oricui și ne interesează, pe perioada proiectului, ca România, prin Romgaz, să avem acest transfer de tehnologie. Ne interesează foarte mult să avem asocieri cu Romgazul cu aceste companii”, a declarat, miercuri, la Parlament, deputatul ALDE, Toma Petcu, fost ministru al Energiei, care a ținut să precizeze că aceste aspecte au fost acceptate ”de principiu” în discuțiile purtate cu reprezentanților societăților concesionare

De asemnenea, pe această cale reprezentanţii ALDE Constanţa au expus beneficiul măreţ pe care România ar putea să îl aibă.“Putem deveni al doilea furnizor de gaz din Europa, după Rusia. Pentru Romania acest beneficiu va relansa doua mari industrii. Industria petrochimica. În urma întâlnirii de ieri avută în coalitie s-au demontat mai multe mituri. Calea de mijloc este dezvoltarea României. Cel de-al doilea punct este vis-a-vis de impozitare. Se propune un impozit de 30% pe venitul obtinut de operatorii offshore în Marea Neagră. Are un efect militar cu siguranţă. Trebuie să luam în calcul ce înseamnă un scut NATO în Mare Neagră. Este un lucru care trebuie luat în seamă. Cred că această campanie de dezinformare nu este în regulă. Să susţinem această lege şi operatorii să gasească calea de mijloc.”, a declarat Claudiu Ceti, vicepreşedintele ALDE Constanţa.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest calau, tudorel toader, a croit o lege noua pe masura numarului de la pantofii lui Dragnea.Este pentru prima data in istoria Romaniei cand un condamnat,un puscarias isi inlatura acuzatorii,procurorii,modificand legea in favoarea lui.Justitia din Romania a fost ingenunchiata.Pe moment.Asta este inceputul sfarsitului PSD-ului.In curand PSD va iesi din istorie.A fost .
0
0
F-utute-n g-ura de ministru p-ului, cum spui ma ca nu tu ai redactat si ai elaborat toate aceste legi blestemate ale justistitiei! Spui tu, ca parlamentul le-a elaborat? Nicolicea, codrin stefanescu, radulescu mitraliera sau sobolanul ciordache, ca tu habar nu ai! Siktir potaie nenorocita! Slugarelul lui dracnea. Tu esti mefisto al legilor care-I scapa pe HOTI de LEGE si de puscarie. JAVRA ORDINARA!
1
1
Fosta sefa a DNA mazilita de penalii care conduc acum Romania si guvernul Romaniei, doamna Kovesi, ea ar fi cea mai potrivita alegere pentru tara si pentru romani. Nu dracnea, Nu tariceanu. Astia-s cei mai mari HOTI si de-abia astept sa-i vad cum ii haleste cu fulgi cu tot Codruta, ca-I cea mai tare si Romanii asa presedinte vor sa aibe. Calare, cu LEGEA pe HOTI.
2
1
nu va faceti probleme ca vine iohannis cu sarcini precise de la summit si va da legea inapoi sa mai lucrati la ea
3
2
Deci pana la urma v-ati inteles.Fifty-fifty sau fifty-one pt.una din parti,cum spunea regretatul Jean Constantin in ,,Nea Marin miliardar"?
5
1
Sa aveti unde fura bani si sa ii duceti in ofsore
3
2
Cu ce redevente si beneficii pentru Romania TRADATORULE !!!!
9
1
A ajuns omul lui strutinski la alde, Ceti Claudiu, Nicusor constatinescu inca are influenta prin alde constanta. Felicitari
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108