REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ALDE: Suspendarea lui Iohannis e o decizie de maximă responsabilitate, presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe

ALDE: Suspendarea lui Iohannis e o decizie de maximă responsabilitate, presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe

Replica API 23 august 2018 | 00:43 333

Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe, iar "declanşarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism şi violenţă de lideri politici lipsiţi de scrupule, poate avea urmări imprevizibile", au precizat reprezentanţii ALDE, într-un comunicat de presă. Declaraţia conducerii ALDE vine contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marţi seară că el vrea suspendarea şefului statului, dar trebuie văzut dacă liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a schimbat opinia.

"Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis - tot mai depăşit de cerinţele şi demnitatea funcţiei pe care o ocupă - este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe. Declanşarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism şi violenţă de lideri politici lipsiţi de scrupule, poate avea urmări imprevizibile. Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părţi bolnave din trupul statului român trebuie făcută numai în condiţiile în care suntem convinşi că respectiva operaţie nu va perturba funcţionarea statului, precauţie cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Doar în urma unei astfel de evaluări şi a asumării concluziilor sale putem să exprimăm, în deplină cunoştinţă de cauză, o opţiune sau alta în privinţa declanşării procedurii de suspendare", precizează Departamentul de comunicare ALDE, într-o postare pe pagina de Facebook a partidului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că îşi doreşte suspendarea şefului statului, Klaus Iohannis, spre deosebire de Călin Popescu-Tăriceanu, care are o altă opinie, şi a precizat că o susţine în continuare pe Viorica Dăncilă ca premier.

Întrebat marţi seară la Antena 3 dacă vrea suspendarea lui Iohannis, Dragnea a spus: "Eu aş vrea. Să vedem dacă domnul Tăriceanu şi-a schimbat opinia. Eu în continuare o susţin fără niciun fel de ezitare pe Viorica Dăncilă şi o susţin din toate punctele de vedere. Şi ea a început să fie ţintă. Dar acest guvern, pe care ăştia vor să-l dea jos prin violenţă - că nu se vor opri, dar nici noi nu stăm cu mâinile în sân. Şi asta vreau să-i asigur pe toţi membrii de partid".

Citeşte mai mult pe Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
luati pula in gura , s-a lamurit poporul ca sunteti cacati emanati de cei din afara tarii . O sa sugeti pula avocatilor sa va scoata din puscarii , criminalilor !
1
2
Abia astept sa ne ridicati mingea la fileu, adica suspendarea. Mai bine scoateti din guvernu patru-cinci ministri incompetenti ca sa nu spun prosti. Iar Veorica sa ia lecttii de limba romana de la Radu Parashivescu patru ani de zile.
2
0
"reati aledrk-ului de muhaiele penale! Faceti-o si sterge tara toata cu voi pe jos! PENALILOR.
4
0
doamne, citesti si te crucestyi, disperarea acestor nemernici a atins cote alarmante- ar imusca si pe mama si pe tata numai ca ei sa intre in puscarie- puscaria va v-a manca nemernicilor
5
1
Va mananca in gaoz? Suspendati-l.
7
0
Daca sustii cel mai prost premier din ultimii 100 de ani ai Romaniei , cum te poti numi ????
10
0
Am auzit ca il lasa nevasta ca a expirat contractul
6
1
de urgenta , control psihiatric acestor doi bolnavi psihici
12
1
Suspendati-l daca aveti sange in coaie si o sa vezi si tu si Dragnea ce muie o sa luati!!!
13
0
se va produce prima revolutie din istoria recenta-nu cea din 89,desigur-abia asteptam sa daramam in mod democratic vatafii de teleorman.
13
0
PSD si alde au atins cote alarmante de prostie si incompetenta, Dragnea a ajuns sa fie penibil in ultimul hal cu aberatiile lui, este tragic pentru Romania
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108