REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

ALEGE PRIORITĂȚILE CONSTANȚEI! Printre propuneri, Spitalul Regional, Riviera Tomis și portul „Diamant”

ALEGE PRIORITĂȚILE CONSTANȚEI! Printre propuneri, Spitalul Regional, Riviera Tomis și portul „Diamant”

Replica API 9 februarie 2019 | 00:05 745

Până pe 22 martie a.c., românii sunt invitați să-și spună părerea cu privire la dezvoltarea orașului lor, în cadrul unei campanii de consultare publică realizată în premieră în țara noastră, intitulată „Alege Prioritățile Orașului Tău!”. Pentru Constanța, cei interesați trebuie să așeze în ordinea pe care o consideră potrivită, următoarele obiective: Riviera Tomis, Drumul TransRegio „Alternativa Techirghiol”, construcția Spitalului Regional de Urgență Constanța, extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”, Drumul TransRegio „Marea Neagră” (Constanța – Vama Veche), extinderea plajelor și consolidarea falezelor, modernizarea ecluzelor de pe Canalul Dunăre – Marea Neagră și Poarta Albă – Midia Năvodari, viteză sporită de circulație calea ferată Constanța – București, dezvoltarea Portului Constanța, amenajarea portului de agrement „Diamant” (avut în plan pentru zona Pescărie).

Riviera Tomis

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorității publice locale, a prezentat vineri, 8 februarie a.c., în prezența primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a rectorului Universității ”Ovidius”, Sorin Rugină și a directorului general al CCINA, Ion Dănuț Jugănaru, concluziile parțiale ale raportului intitulat “România Metropolitană”. Acesta va fi lansat de Banca Mondială la scurt timp de la finalizarea campaniei de consultare publică “Alege Prioritățile Orașului Tău”.

În acest sens, municipiul Constanța a organizat vineri, 8 februarie a.c., în sala Remus Opreanu, o discuție la care au participat atât experții pe dezvoltare urbană din partea Băncii Mondiale cât și factori de decizie din administrația publică locală. Evenimentul a avut rolul de a facilita discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane, pornind de la exemplul municipiului Constanța, ce a implementat până în prezent și ce se poate face în continuare, și continuând cu rezultatele preliminare ale campaniei pentru municipiu.

Până pe 22 martie 2019, cetățenii și actorii locali din România sunt invitați să se implice civic pentru viitorul orașelor lor, în cadrul unei campanii de consultare publică, în premieră în România, intitulată „Alege Prioritățile Orașului Tău!”, completând acest chestionar - https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk.

Selecția a avut loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale către primăriile reședință de județ, consiliile județene și prefecturile din țară pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice, cu impact metropolitan.

Pentru regiunea metropolitană Constanța, câteva dintre proiectele selectate pentru a fi ierarhizate în ordinea importanței de către cetățeni sunt: Construcția Spitalului Regional de Urgență, Dezvoltarea Portului Constanța, Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional “Mihail Kogălniceanu”; Extinderea plajelor și consolidarea falezelor sau Riviera Tomis.

Campania de consultare publică „Alege Prioritățile Orașului Tău” este importantă pentru misiunea FZMAUR. De aceea, federația este partenerul Băncii Mondiale în acest exercițiu și își dorește să inspire cât mai mult membrii decidenți politic să comunice cu cetățenii lor și să le cunoască mai bine nevoile.

Campania de consultare este realizată de Banca Mondială în parteneriat cu Urbanize Hub.

F.B.

Citește și: Constanţa, prinsă în masterplanul investiţiilor în turism cu un un nou port turistic. DIAMANT, un proiect care va rămâne doar pe hârtie?

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spitalul regional
2
0
ratata e ma-ta !
1
0
SF, SF, SF!!!!!!!!!
1
0
Prioritatea zero: UN ALT PRIMAR. Altfel, restul sunt vorbe goale. Trebuie sa scapam de cel mai prost primar din istoria orasului.
3
0
Eu zic sa incepem cu aprozare si berarii, sa aiba romanul unde sa stea sa bata campii cum numai el stie. Toti striga hotii, dar toata lumea fura, chiar nu inteleg agitatia asta. Nu va mai agitati ca frunzele, nu se va face nimic pentru ca asa va place voua de fapt. Daca vroiati ceva, se schimba de mult, sa tipati ca niste curve dar sa nu vreti sa vi se ia de la gura bucatica pe care o furati zilnic..e ipocrizie. Stati in orasul ala infect ca va place ratatilor.
1
1
Luati mielu.
0
0
Hai bre alesilor noi nu suntem in stare sa terminam un pod de reabilitat, sau sa intretinemaceste drumuri Suntem buni la constructii de blocuri, distrugeri de parcuri si parcari si executarea de studii de fezabilitate
2
0
Fapte nu vorbe ! latrailor ! penalilor ! nimic nu faceti !.
2
0
0 proiecte pana acum...0 vor fii si in viitor, la revedere nulitatilor
6
0
Mai puteti hotilor? Cat va mai merge cu tupeul asta ordinar de bisnitari de litoral Astea sunt prioritatile orasului de atata vreme si voi va faceti ca acum auziti de ele. Pana si bastinasii din Madagascar stiau de ele si voi faceti pe prostii. Sunteti ultima speta de oameni pleava societatii niste bisnitari tupeisti care calcati pe cadavre pentru a fura cu sleata voastra de infractori cu care va afisati si va mandriti. Nu va mai este frica de nimic Sunteti manjiti cu banii celor care muncesc sa va plateasca
6
0
Primul pas treb. sa fie montarea de camera video in tot orasul peste tot chiar si intre blocuri ..pasul doi demolarea.mutarea complexului HC in afara orasului ..pasul trei demolarea tuturor pietelor din oras sunt infecte si pline de bisnitari etc asa stau lucrurile dragilor sunteti in urma cu 30 ani chiar si fata de multe sate.. comune din Romania ..
3
0
Eu zic sa se faca un hipdrom in parcul Tabacariei.
0
0
La cat de varza sunt alegatorii din constanta, harneala asta va mai tine mult si bine. Probabil va iesi tot un incapabil hotoman de la PSD sau chiar tot asta. Mucles imbecililor care mai dati vina pe pensionary. Pensionarii din familia mea inca muncesc si sunt ne-votanti PSD si revoltati. Vorbesc de putorile intre 20-40 ani.
8
1
Cine va mai vota psd-ul in orasul asta , MAINILE SI PICIOARELE SA LI-SE USUCE
7
0
Auzi ce vrajeala :,Prioritatile Constantei".Mey fratilor asa PANARAMA de primar greu gasesti Zau asa! FAGABOU LIMBA de BOU
7
1
vezi k-ai semnat o gramada de acte k vice... o sa ai si tu parte de ceva ani la Puerta Blanca...
7
1
De ce v-au deranjat comentariile la articolul cu bulevardele pline cu flori?! Atat de independenti si impartiali sunteti incat, daca se comenteaza ceva ce nu va este pe plac, opriti comentariile?!
3
1
Vin alegerile si a intrat morcovul?NU AI FACUT NIMIC PANA ACUM!SI ACUM DAI PROSTEALA IEFTINA!
12
1
Vrajala electorala din partea Fagaboului care nu a fost in stare sa faca decat nervi, intarzieri si amenzi in oras. Nici un om zdravan la cap nu crede ca incompetentul asta ar fi in stare sa realizeze un proiect. Singurul lui merit e ca s-a pozat Mazare cu el de gat in campanie. Daca se poza cu maimuta de la zoo ar fi iesit maimuta primar
19
1
Faceti mai handicapatilor ceva! De 30 de ani ne tot aburiti! Facet in pula mea tot ce trebuie facut! NE OMORATI cu studii de fezabilitate , cu intrebari , cu pareri! Lasati ciordeala si faceti ce trebuie!
18
1
Spital idiotiilor. Ca moare lumea pe capete.
16
2
Ce vrajeala au astia ! Oricum nu vor face nimic, doar trag de timp
17
1
Astia s au pus pe distrus tot. Nu cred nimic din balivernele astora, Haita de banditi
19
1
Construiti un sediu al Primariei...in care sa se regaseasca toate serviciile.....nu mai platiti chirii la toti mafiotii pe niste sandramale...noi cetatenii Constantei trebuie sa ne plimbam in tot orasul pentru a ne rezolva o problema...Cu banii ce i-ati dat pana acum pe chirii...ridicati o cladire de se invartea dupa soare...cu parcari...cu tot ce trebuie...civilizatie...nu ne mai puneti poze facute pe calculator...cu ce visati...iesiti pe teren sa vedeti realitatea...in anumite sedii iti vine sa vomiti ...iar conditiile sunt de evul mediu...
24
1
Prioritatea nr 1 - aduceti-l pe Mazare in tara. Nr 2 - confiscati-i toate averile, indiferent pe numele cui si in ce conturi ascunse sunt si nr 3 - cu acesti bani puteti face lejer jumate din propunerile din articol!
30
1
sa inteleg ca ai nostri edili vor sa faca tot ce este in lista, dar le este greu sa decida cu care sa inceapa. oare mai crede cineva toate aceste strategii ale lor de a fraieri oamenii?
24
1
Prioritatea nr.1 spitalul de urgenta .nr.2 .viteza sporita pe c.f. Cta.-Bucuresti.nr.3. Soseaua de coasta Cta.-Vama veche nr.4 .Portul turistic DIAMANT.
13
5
Demolati toate constructiile facute direct pe plajele jud Constanta. Din Navodari si pana-n Vama Veche au construit smecherii direct pe nisipul marii si LEGEA nu dadea si nu da voie! Plaja este obiectiv turistic de interes national, din ce in ce mai ingusta sim ai putina prin inaintarea apei..Cine a autorizat sa fie tras la raspundere, cine a construit stia ca face un lucru NELEGAL. Au marcat banu..au inchis ochii si-au construit in dispretul urbei. Sa se-nceapa cu portiunea dintre Eforie Nord si Eforie Sud unde nici nu mai vedem plaja de atatea casoaie boieresti!
37
1
Asa e , "hehe", nu suntem toti prosti , numai tu esti
18
2
Pai daca tot ,,ati terminat"Cazinoul,e timpul sa ne ocupam de restul!Sosea de coasta ne trebuie,au unii terenuri si trebuie despagubiti!De un CET nou,ce ziceti?Stadionul arata un pic mai bine decat Cazinoul!Spital regional?Odata cu autostrada Comarnic-Brasov,adica la Pastele Cailor!
41
2
Eu zic sa incepeti cu locurile de joaca, ca alea au disparut
17
5
daca ne lasa securistii toate vor fii posibile. dar s au pus userosecuristii pe noi si baga bete in roate...apropos..tot dragnea e de vina ca nu v a lasat un general sri sa trimiteti semnaturile fara penali la ccr? sa stiti ca nu toti suntem prosti.
8
26

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212