REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Alegeri în Republica Moldova: Liderii blocului ACUM au prezentat probe după ce au susţinut că au fost otrăviţi cu mercur

Alegeri în Republica Moldova: Liderii blocului ACUM au prezentat probe după ce au susţinut că au fost otrăviţi cu mercur

Replica API 23 februarie 2019 | 00:00 412

Maia Sandu şi Andrei Năstase

Liderii Blocului electoral ACUM din Republica Moldova, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au prezentat ziarului Newsmaker probe care demonstrează că medicii le-au depistat cantităţi exagerate de mercur în sânge, informează vineri Radio Chişinău.

Reprezentanta serviciului de presă al Partidului "Acţiune şi Solidaritate', Cristina Bujor, a afirmat că Andrei Năstase a efectuat primele investigaţii medicale în Germania în 2017 şi acestea au arătat că volumul de mercur în probele de sânge care i-au fost recoltate este cu mult peste limitele normale. Andrei Năstase a urmat un tratament îndelungat, însă cantitatea de mercur s-a redus nesemnificativ, conform rezultatelor analizelor din decembrie 2018.

O situaţie similară se atesta şi în cazul Maiei Sandu.

Liderii blocului ACUM, format din Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, au declarat joi că au suspiciuni rezonabile să creadă că au fost otrăviţi cu mercur. Cei doi lideri ai blocului afirmă că medicii le-au spus că o astfel de acumulare de mercur în organism nu poate fi explicată în mod natural.

Andrei Năstase, preşedintele Platformei "DA", a declarat că este ţinta unor atacuri din partea actualei guvernări şi că alţi colegi de partid de-ai săi ar fi fost la rândul lor otrăviţi cu mercur.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat (PDM), Vitalie Gămurari, a declarat pentru Radio Chişinău că acuzaţiile aduse de liderii blocului ACUM sunt declaraţii electorale, fără probe. Potrivit lui Vitalie Gămurari, aceasta ar fi o modalitate de victimizare a blocului electoral înainte de alegerile parlamentare ce vor avea loc în 24 februarie.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Probabil ultima zi de independenta fata de Rusia. Oricum acolo cei mai multi sunt pro rusi nu proeuropeni si nici nu se considera romani. Compplicat. Si aici lipsa de actiune a romaniei e jenanta. Acolo sunt adevarate minciunile Rusiei nu adevarurile istorice
2
0
cum dracu numai pa cei din opozitie ii otraveste ii chinuieste atat in moldova cat si in ucraina niste javre ca sa puna mana pa putere la fel ca javrele noastre din opozitie.
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920