REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alegeri la Ovidius: Gîrţu şi-a făcut campanie şi la urne

Alegeri la Ovidius: Gîrţu şi-a făcut campanie şi la urne

Replica API 11 februarie 2012 | 00:00 353

Se "cerne" Senatul universităţii

Se "cerne" Senatul universităţii

Forfotă în cadrul Universităţii Ovidius, vineri: au avut loc alegerile pentru reprezentanţii cadrelor didactice în Senat. Procedura s-a desfăşurat în clădirea cantinei din cadrul sediului universităţii de pe bulevardul Mamaia. Astfel, vineri, 10 februarie a.c, între orele 09.00- 21.00, cadrele didactice ovidiene s-au înghesuit să-şi aleagă preferaţii printr-un vot. Dacă unele dintre acestea s-au declarat mulţumite de cum au decurs lucrurile, altele au fost revoltate de faptul că în ziua alegerilor au circulat listele candidatului pentru funcţia de rector, Mihai Gîrţu, cu oamenii care "ar trebui votaţi".

"Mă simt ca pe vremea împuşcatului, cadre didactice am ajuns să primim listele concepute de profesorul Mihai Gîrţu. Este revoltător", spunea un votant. Profesorul Alexei Leahu, de la Facultatea de Matematică, spune că nu este mulţumit de cum s-au desfăşurat alegerile de vineri, pentru că s-a votat la grămadă şi nu individual, pentru fiecare facultate, aşa cum s-a procedat la alte universităţi din ţară. "Dacă aşa a hotărât Senatul Universităţii Ovidius, nu avem ce să facem decât să ne conformăm, dar nu este corect", a declarat, pentru "Replica", profesorul Alexei Leahu. Un alt cadru didactic, Dumitru Lupu, de la Facultatea de Arte, susţine că alegerile au avut loc într-o manieră civilizată, dar că i s-ar fi părut corect ca alegerile să fie orgnizate în mod individual, pentru că el a întâlnit pe liste nume pe care nu le cunoştea. "Pe liste erau trecute persoane pe care nu le cunosc şi am votat pe cine cunoşteam", a declarat conf.univ.dr. Dumitru Lupu. Tot cadrele didactice mai spun că Mihai Gîrţu ar fi promis mai multor persoane funcţia de preşedinte al Senatului Universităţii Ovidius, în schimbul sprijinului ca el să iasă rector. Printre persoanele "momite" de Gîrţu amintim decanul Facultăţii de Drept, Ana Rodica Stăiculescu, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie, dr. Vasile Sârbu, cât şi Adina Carmen Ciugureanu, decanul Facultăţii de Litere. Profesorii Universităţii Ovidius au putut vota până la ora 21.00, peste 600 de cadre didactice fiind aşteptate la vot. Actualul decan al Facultăţii de Medicină Generală, prof. univ. dr. Petru Bordei, este favorit în cursa pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Senatului - susţineau ieri, anumiţi profesori. La ora 15.30, prezenţa era de 66,66%. "Prezenţa este una bună, până la această oră fiind de aproape 70%, ceea ce înseamnă că alegerile sunt valide, au trecut de acel prag şi nu va mai fi necesară o reluare a acestora", declara, la momentul respectiv, prof. univ. dr. Corneliu Amariei, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii Ovidius.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108