REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alegeri locale cu DOSARE PENALE: topoare, ştampile de vot lipsă, buletine furate

Alegeri locale cu DOSARE PENALE: topoare, ştampile de vot lipsă, buletine furate

Replica API 6 iunie 2016 | 01:25 209

Judeţul Constanţa:

Judeţul Constanţa:

Alegerile locale 2016! Buletine de vot furate ori încurcate, ştampile de vot lipsă, topoare şi plângeri penale fără număr! Aşa au decurs, în cele mai multe zone din ţară, alegerile locale din 5 iunie. Din păcate, nici Constanţa nu a dus lipsă de incidente. Cu o zi înainte de alegeri, mai exact pe 4 iunie a.c., o sesizare la 112 anunţa faptul că preşedintele secţiei de votare nr. 252 ar fi plecat acasă cu ştampila de control.

În urma sesizării, Militaru Ionuţ a adus înapoi ştampila. Însă, poliţiştii din Medgidia au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele acestuia şi riscă închisoare pentru neglijenţă în serviciu. Tot la Medgidia, reprezentanţii PSD au făcut sesizări, duminiică 5 iunie, la Biroul Electoral Local, cu privire la secţiile de votare nr. 254, 265, 260. Obiectul plângerilor: urnele de vot ar fi fost sigilate. În plus, a fost făcută o sesizare la AEP, tot de PSD, împotriva lui Valentin Vrabie, pentru ca şi-a continuat campania, atât sâmbătă, cât şi duminică.

Nici localitatea Limanu nu a fost ocolită de probleme. Astfel că un locuitor a fost surprins în timp ce îşi fotografia buletinul de vot. Individul a fost dus la audieri, iar poliţiştii au deschis un dosar penal. Aceeaşi situaţie s-a regăsit şi în localitatea Nisipari, la secţia de votare 529. Incident a fost şi la Săcele! La secţia de votare din localitate a dispărut o ştampilă de vot. Membrii secţiei au pierdut din vedere persoana care a luat ştampila ultima dată. Ulterior, a fost sesizată şi poliţia, care face cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate, dar şi pentru a găsi ştampila dispărută. Reprezentanţii secţiei au susţinut că nu este nici prima şi nici ultima dată când se întâmplă ceva de genul acesta, dar procesul de votare a continuat după o întrerupere de 40 de minute până a fost întocmit un proces verbal.

Votarea la Ovidiu, întreruptă

Şi la Ovidiu au fost incidente. La secţia de votare 346, preşedintele Emilia Libu a înmânat unui alegător 4 buletine de vot, în loc de 3. Potrivit informaţiilor noastre, se pare că cel de-al patrulea buletin era introdus într-un altul. La sesizarea cetăţeanului în cauză, buletinul respectiv a fost anulat întrucât nu era nici măcar ştampilat. Se pare că preşedintele secţiei de votare şi locţiitorul acesteia au fost înlocuiţi.

Din acest motiv, votarea a fost întreruptă mai mult imp, pentru a se întocmi proces verbal de predare-primire. În localitatea Ion Corvin, reprezentanţii Partidului Naţional Liberal au făcut o sesizare cu privire la un bărbat care ar fi vrut să plece din secţia de votare cu ştampila de vot. Însă, acesta a fost oprit la timp înainte de a părăsi clădirea. Lista acuzaţiilor privind modul de desfăşurare al alegerilor locale în judeţul Constanţa a continuat... la Hârşova.

Mai mulţi locuitori au susţinut că alegătorii sunt transportaţi la vot de către George Brătianu, viceprimarul localităţii. Un bărbat din Limanu s-ar putea alege cu dosar penal după ce a fost surprins fotografiind buletinul de vot. Individul a fost dus la audieri, iar o secţie de votare din Mihail Kogălniceanu a întâmpinat o probleme la tabletele de scanare a buletinelor. Un buletin a fost scanat, s-a introdus în sistem, după care s-a constatat că era expirat.

Preşedinta secţiei 314 din Năvodari, audiată

Preşedinta secţiei 314 din Năvodari, interogată de poliţişti! Două persoane din Năvodari au luat câte două buletine de vot pentru primar. S-a făcut sesizare în acest sens, iar un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului. Preşedinta secţiei a fost interogată, femeia precizând, cu ochii în lacrimi, că s-au lipit din greşeală. La un moment dat, aceasta a explodat: „Dacă e să mă luaţi, luaţi-mă acum, că m-am săturat. Pur şi simplu s-au lipit buletinele de vot“, a spus femeia. Iar lista incidentelor nu se încheie aici!

Mirela PASCAL, Mihaela UNGUREANU, Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108