REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ALERTĂ în Constanța! Copil de 5 ani, lăsat singur acasă! Vecinii au chemat pompierii!

ALERTĂ în Constanța! Copil de 5 ani, lăsat singur acasă! Vecinii au chemat pompierii!

Replica API 21 februarie 2018 | 13:33 464

Pompierii constănțeni au fost sesizați, în dimineața zilei de miercuri, 21 februarie a.c., să intervină pentru deblocarea ușii unui apartament dintr-un bloc de pe strada Soveja. Vecinii au sesizat că în interior se află un copil de cinci ani, lăsat singur acasă, care s-a speriat și a început să tragă de clanța ușii și să plângă.

La fața locului se află, în aceste momente, un echipaj al ISU Dobrogea și se vorbește cu el prin ușă. Între timp, se fac verificări pentru găsirea părinților.

Între timp, femeia care are în grijă copilul, respectiv concubina tatălui, s-a întors acasă, le-a spus oamenilor legii că a coborât pentru puțin timp din apartament, pentru a merge la cumpărături. La fața locului este și un echipaj de medici, care îi acordă îngrijiri medicale copilului.

La adresa de pe strada Soveja au ajuns și specialiștii de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, care au stabilit că micuțul în vârstă de 5 ani se afla în grija concubinei tatălui. Părinții copilului sunt divorțați, iar în prezent ambii sunt plecați la muncă în străinătate, mama în Belgia, iar tatăl în Germania, cel mic fiind lăsat acasă, în grija concubinei tatălui. Femeia l-a lăsat dormind în casă, pentru a pleca la piață.

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a sesizat în cazul copilului în vârstă de 5 ani rămas singur acasă și o echipă de specialiști s-a deplasat la domiciliul acestuia. Potrivit unei prime evaluări la fața locului, nu s-a impus luarea vreunei măsuri de protecție a minorului, acesta fiind bine îngrijit iar condițiile de acasă fiind bune. Cu toate acestea, concubina tatălui împreună cu minorul vor veni, în cursul acestei zile, la sediul DGASPC Constanța pentru o discuție mai amplă și consiliere iar, în momentul în care tatăl va ajunge în Constanța, va avea loc o nouă consiliere. În urma acestor discuții și evaluări se va decide dacă este necesară instituirea vreunei măsuri de protecție în cazul copilului”, au precizat reprezentanții instituției.

Reamintim că săptămâna trecută, pompierii au intervenit și la un alt caz în care un copil a fost lăsat singur acasă, iar vecinii s-au alertat după ce l-au văzut urcat pe pervazul ferestrei.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa cum se vede e bloc de garsoniere,deci bloc de boschetari am stat si eu intr un bloc ca asta,nu am avut bani de altul mai scump,locuiau tigani,manelisti,boschetari,curve,puscariasi,chiriasi,turisti,galagie,am mai strans 15 mi de euro in 6 ani si am vandut cu 35 mii si am plecat la city parc,am stat pe str suceava la beuri
1
1
Am crescut singuri si cu cheia de gat! Putzoii astia din ziua de azi se sperie si de umbra lor!
6
0
dar generatiile de copii cu cheia de gat? Acum imediat 112
8
0
Bah da si vecinii aia tampiyi suna una doua la 112..stai mah de vorba cu copilul 5 .in, daca nu vine masa suna unde vrei tu, da nu asa ..hop ppc 112
21
1
Chemati o pe Alina Gorghiu
3
4
Unii parinti sunt iresponsabili dar, daca Gradinita nu e gratuita iar parintii nu au bani si nici pe cineva care sa stea acasa cu acel copil cand ei pleaca, probabil, la munca, care este solutia? Autoritatile, in loc sa aloce bani pentru putori, ar trebui sa-i sustina pe cei care muncesc dar nu castiga suficient pentru a-si intretine familia si a le asigura copiilor macar conditii minime de trai!
34
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108