REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

ALERTĂ METEO: România, lovită de ploi, vijelii şi frig accentuat

ALERTĂ METEO: România, lovită de ploi, vijelii şi frig accentuat

Replica API 7 septembrie 2018 | 00:00 221

Vremea capricioasă ne dă bătăi de cap şi în următoarele zile. Un nou val de precipitaţii este aşteptat începând cu seara zilei de duminică, potrivit realitatea.net, conform stiripesurse.ro.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă vreme răcoroasă, în mare parte din ţară, cu cer variabil. Unele înnorări, averse şi posibil descărcări electrice vor fi, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, pe spaţii restrânse la munte, în centru şi în regiunile extracarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 10 şi 19 grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiţii de ceaţă.

Potrivit ANM, până pe 10 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa în general peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a ţării, local mai ridicate în nord-vest, centru şi est. Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul şi sud-vestul ţării şi se va încadra în general în limitele normale ale perioadei în restul teritoriului. Excepţie pot face regiunile nord-estice, unde este posibil ca precipitaţiile să fie deficitare.

În săptămâna 10 – 17 septembrie, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatologic al săptămânii, posibil mai ridicate în nord-vest şi pe litoral. Precipitaţiile vor fi în general în general apropiate de normele climatologice ale intervalului local în nordul şi nord-estul ţării şi excedentare, cel mai probabil, în regiunile sud - sud-vestice.

În perioada 17 – 24 septembrie 2018, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatological săptămânii, posibil uşor mai ridicate decât acestea local în regiunile nordice – nord-vestice. Precipitaţiile pot fi uşor excedentare, local în zonele montane şi în regiunile vestice, centrale şi estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

În ultima săptămână din septembrie, valorile termice medii se vor situa în jurul normei climatologice sau pot fi uşor mai ridicate decât acestea în special în nord-vestul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de normele climatologice ale intervalului în majoritatea regiunilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
articol de kkt
3
0
La mine in cwr e vijelie cand ma fwte nigerianul meu
4
1
unde e vijelie si frig accentuat?imbecilior!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108