REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Alexandru Comerzan dispus să plătească 400 de dolari pentru o porţie de sushi. Unde va cheltui premiul de la „Chefi la cuţite“

Alexandru Comerzan dispus să plătească 400 de dolari pentru o porţie de sushi. Unde va cheltui premiul de la „Chefi la cuţite“

Replica API 23 ianuarie 2020 | 00:00 1345

Alexandru Comerzan

Foto: Antena 1

Alexandru Comerzan, în vârstă de 31 de ani, este câştigătorul sezonului 7 al emisiunii Chefi la cuţite şi tânărul cu planuri ambiţioase de viitor. El şi-a îndeplinit deja visul de a fi desemnat cel mai bun bucătar din competiţie şi se gândeşte cum va folosi premiul de 30.000 de euro, scrie click.ro.

Alexandru Comerzan a câştigat trofeul Chefi la cuţite, premiul de 30.000 de euro şi admiraţia a mii de oameni care l-au privit gătind preparate care mai de care mai complicate în timpul emisiunii culinare. Alexandru a dezvăluit că a fost plăcut surprins de modul în care s-a schimbat viaţa sa după ce a câştigat competiţia. El susţine că restaurantul său din Chişinău este frecventat de mai multe persoane decât înainte, unele dintre ele fiind tentate să păşească pragul localului pentru a gusta din preparatele gătite, cu pasiune şi minuţiozitate, de el şi echipa sa.

”Perioada de după show a fost pentru mine frumoasă și surprinzătoare. Nu m-am gândit că atât de multe persoane vor veni din România în Republica Moldova doar pentru a mânca un dish pregătit de mine și de echipa mea. Vor să mă cunoască, să afle lucruri despre show și mi se pare extraordinar”, a mărturisit Alexandru Comerzan.

Alexandru a dezvăluit şi cum doreşte să folosească banii câştigaţi în urma emisiunii. El visează să plece într-o vacanţă gastronomică în Japonia şi să mănânce la primul restaurant cu specific de sushi care a primit vreodată trei stele Michelin.

Foto: Antena 1

”Vreau să plec la sfârșitul anul 2020 și sunt nerăbdător să experimentez tot ce are această țară de oferit. Sper să am timp și să mă țin de planul meu.Îmi doresc să ajung să mănânc la Jiro Ono, un chef de 94 de ani care împreună cu feciorii săi are un local de doar zece locuri unde servesc sushi. După ce o să mănânc un dish acolo cred că nu o să mai îmi doresc să mănânc nimic! De asemenea, mă atrage și cultura lor. Sunt organizați, perfecționiști, iar eu mă regăsesc în aceste lucruri”, a dezvăluzit Alexandru.

Între timp, restaurantului Jiro Ono i s-au retras cele trei stele Michelin din cauza faptului că a devenit prea exclusivist, doar cei care deţin informaţii suficiente despre sushi având dreptul să îi treacă pragul. Mai mult decât atât, rezervările sunt foarte greu de făcut, iar numărul de locuri este extrem de limitat. Printre clienţii fideli ai restaurantului se numără şi fostul preşedinte american Barack Obama, iar preţurile nu sunt deloc mici, clienţii fiind dispuşi să scoată din buzunar chiar şi 400 de dolari pentru a mânca cel mai bun sushi.

Jiro Ono

Foto: GettyImages

"Am observat faptul că acest restaurant nu acceptă rezervări pentru publicul general, ceea ce îl face să se îndepărteze de idealurile noastre. Şi-a pierdut stelele Michelin întrucât nu mai reprezintă un subiect de interes care să poată fi acoperit de noi. Pe noi ne interesează să promovăm acele locuri în care oricine poate mânca", a fost declaraţia unuia dintre cei care contribuie la alegerea localurilor care au onoarea de a primi un astfel de titlu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108