REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alexandru Lăpuşneanu, bulevardul betoanelor: răsare încă un bloc

Alexandru Lăpuşneanu, bulevardul betoanelor: răsare încă un bloc

Replica API 26 aprilie 2012 | 00:00 419

Adio, spaţiu verde!

Adio, spaţiu verde!

Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu s-a transformat într-un bulevard al betoanelor. Anul trecut, locuitorii blocului S4 au privit neputincioşi cum utilajele le mătură spaţiul verde din faţa casei. În locul cu pricina a răsărit acum un bloc cu mansardă. Constructorii urmează să construiască un al doilea imobil în zonă, dar şi o parcare. Oamenii se plâng că, de doi ani, zona s-a transformat în şantier, iar spaţiul le-a fost îngrădit. Şi spun că la câteva sute de metri de acest loc alţi investitori urmează să înceapă lucrările de construire a unui alt bloc în zonă.

Pe terenul de circa 1.500 de metri pătraţi din faţa casei, ei plantaseră tei, plopi şi gard viu. "Investitorii s-au arătat indiferenţi faţă de solicitarea noastră, de a nu ne distruge spaţiul verde din faţa casei. Mai ales că bulevardul este sufocat de blocuri. S-au formulat petiţii la Prefectură, Primărie, Garda de Mediu şi Inspectoratul Teritorial în Construcţii. Ba chiar s-au strâns semnături prin care cer anularea lucrărilor. În zadar. De la Inspectoratul în Construcţii ne-au spus că dacă investitorii au apucat să bage cazmalele, să demareze lucrările de construire a imobilului, nu mai avem nici o şansă să ne recuperăm spaţiul verde din faţa casei. Ei au lucrat pe ascuns, nu ne-au spus nimic despre începerea acestor lucrări", ne-a declarat Gheorghe Dragomir, preşedintele Asociaţiei de Proprietari a blocului S4. O altă locatară a blocului S4 spune că oamenii din bloc s-au obişnuit cu ideea: "Este în zadar să mai facem ceva. Nu avem nici un câştig de cauză în faţa constructorilor. Mai ales că lucrările se fac în baza unei autorizaţii de construcţie", spune Paraschiva Chiriac.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108