REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alexandru Rafila: De ce nu introducem medicul de familie în procedura de testare rapidă?

Alexandru Rafila: De ce nu introducem medicul de familie în procedura de testare rapidă?

Replica API 27 ianuarie 2021 | 00:00 1168

Reprezentantul României la OMS, deputatul PSD Alexandru Rafila, a declarat miercuri că ar trebui regândită modalitatea de testare a populației. Potrivit acestuia, anvergura pandemiei nu este cunoscută pentru că românii își fac acasă teste rapide și rezultatele nu ajung în evidențele oficiale. O soluție ar putea fi, spune Rafila, ca fiecare român care are simptome să se poată testa rapid la medicul de familie.

Alexandru Rafila

„Prima măsură concretă care este extrem de importantă este legată de o campanie de informare pentru toate grupurile sociale. Această campanie nu există. Ne aflăm într-o situație ciudată, acum lumea vrea să se vaccinez și nu avem suficiente vaccinuri. O să vedeți că peste câteva luni o să fim în situația inversă, o să avem vaccinuri și lumea nu o să vrea să se vaccineze.

Regândirea modului de testare. Am văzut că Ministerul Sănătății se gândește la introducerea altor indicatori la pragurile legate de unele activități pe motiv că românii se testează acasă și de asta s-a pierdut controlul. Cred că trebuie regândit modul de testare. De ce nu introducem medicul de familie în procedura de testare cu teste rapide? Este o chestie pe care nu o înțeleg profesional. Oricum, fără intensificarea testării nu o să poți să pui în aplicare altă măsură, intensificarea controlului epidemiologic mai ales în contextul noii tulpini.

Îmi este foarte teamă că în lunile care vor urmă și România va intra în același trend cu statele europene, cu număr mare de cazuri.

Sunt 11.000 de medici de familie, pot primi teste rapide pentru pacienți simptomatici și pot fi înregistrați în baza de date”, a declarat Alexandru Rafila, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are dreptate cel de la07:19 nu stiu decat sa dea ,,trimiteri" pe care le scriu asistenteleSi iau o gramada de bani ,iar cand a trebuit sa introduca pacientii in platforma de vaccinare au refuzt ca sunt prea multi si nu au timp lasand batranii si bolnavii grav sa se descurce cum pot Acum mai vor si bani suplimentar
0
0
De ce nu se fac teste rapide , la prezentarea la vaccinare?
1
0
ai avut ghinion eu zic sa mai cauti!
1
0
deoarece,ba rafilapesedistulemedici de famikie sint drojdia medicilor!puturosi,prostani,n.a facu unul un curs de reciclare niciodata,iau bani degeaba.Nu stiu si nu vor sa faca nimic,sint mai puturosi decit politistii si magistratii,ceea ce,e destul de greu!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108