REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Alexandru Rafila: Nu am luat în calcul demisia

Alexandru Rafila: Nu am luat în calcul demisia

Replica API 24 ianuarie 2022 | 00:07 1040

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila precizează că nu ia în calcul demisia, deşi nu are ”niciun apetit” pentru postul de ministru, el având o profesie, ”spre deosebire de multe alte persoane din politica românească ”, dar i se pare o nebunie să crezi că poţi să gestionezi o criză de orice fel prin nişte schimbări care au loc la două săptămâni, la o lună, la două luni, la trei luni.

Alexandru Rafila aminteşte că România a avut şase miniştri ai Sănătăţii în ultimii doi ani, arătând că în mod clar o criză sanitară majoră nu poate fi gestionată cu astfel de frecvente schimbări. El susţine că acesta este şi motivul pentru care nu ia în calcul demisia.

„Eu nu am luat-o în calcul (posibilitatea demisiei – n.r.) şi vă spun şi din ce cauză, pentru că nu am niciun fel de apetit pentru postul de ministru, nu am avut nici la numire... spre deosebire de multe alte persoane din politica românească, eu chiar am o profesiune, dar mi se pare o nebunie să crezi că poţi să gestionezi o criză de orice fel prin nişte schimbări care au loc la două săptămâni, la o lună, la două luni, la trei luni. Noi am avut şase miniştri ai Sănătăţii în decurs de doi ani. Deci durata de viaţă medie a unui ministru al Sănătăţii a fost de patru luni în criză majoră de sănătate publică. Păi e clar că nu poţi să gestionezi o criză majoră de niciun fel cu acest turn over”, a afirmat Alexandru Rafila duminică

Acesta a precizat că a găsit un minister al Sănătăţii „nefuncţional”, fără secretari de stat cu care să „repornească” ministerul.

Rafila susţine că cel mai important lucru pe care a reuşit să îl facă în mandatul de până acum este pregătirea centrelor de evaluare pentru pacienţii cu teste pozitive la infecţia COVID, pregătirea spitalelor, a medicaţiei antivirale iar cel mai important obiectiv al său este redarea încrederii oamenilor în sistemul sanitar, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scoateti urgent certificatul verde care nu are nicio valoare... doar sa discrimineze si sa distruga economia si asa facuta praf. V-a spus-o clar si O.M.S. dar se pare ca voi tineti cont de recomandari doar cand va convine. Atunci si noi vom vota in consecinta... cum nu va va conveni! Si veti ajunge cu totii in puscarii... la izolare... ca sa nu va inbolnaviti de la nevaccinati.
1
0
Tataie, esti depasit de situatie. Te sustine si de apreciaza ciolacu cu partidul lui. Vai de noi!
1
0
veti nici secr de stat? Faceti angajari !!!!! Aici e cea mai mare co rupp ti ee de care nu s-a ocupat nimeni din 89
1
0
Drumul, daa... cale BATUTA......
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108