REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Alexe: România nu va ajunge nici groapa de gunoi a lumii, nici a UE; vom controla la vamă transporturile de deşeuri

Alexe: România nu va ajunge nici groapa de gunoi a lumii, nici a UE; vom controla la vamă transporturile de deşeuri

Replica API 20 februarie 2020 | 00:00 437

Costel Alexe

Transporturile de deşeuri care intră în România, pentru tranzit sau ca materie primă pentru industria reciclării, vor fi deschise şi controlate la vamă, anunţă ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, pe pagina sa de Facebook.

"România nu va ajunge nici groapa de gunoi a lumii, nici a Uniunii Europene şi vă asigur că problemele poluării, colectării selective, reciclării şi managementului deşeurilor sunt tratate cu maxim interes, atât la nivel de minister, cât şi prin instituţiile subordonate. Hârtiile pot spune multe, doar că, atunci când ajungem în situaţia în care cercetăm acele camioane, vom vedea că acestea nu sunt deşeuri reciclabile, ci de altă natură. Trebuie să facem mai mult de atât: Vrem să deschidem camioanele de deşeuri care intră în ţara noastră, nu doar să ne uităm în hârtii. Vom declanşa în primul rând controale vamale ale transporturilor de deşeuri care intră în ţara noastră, fie pentru tranzit sau ca materie primă pentru industria reciclării", a scris Alexe pe pagina de socializare.

El a precizat că, în paralel, vor fi controlate fabricile de ciment, "pentru că nu este normal ca noi, la nivel european, să fim campioni la ducerea la groapă şi, evident, codaşi la reciclare, să reciclăm gunoi din alte ţări, periculos de altfel, dar sub diverse tertipuri ajunge ca material reciclabil, iar gunoaiele şi deşeurile din România, în loc să ajungă la reciclare, le vedem pe câmpuri", scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oho sa fii tu sanatos, cate deseuri or fi prin tarisoara asta aduse imediat dupa 90 cand era la liber, stau prin gari in vagoane trase pe linii moarte de care chipurile nu stie nimeni, este prea mare palaria in domeniul asta sa poti face ceva.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108